ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Né že bych si alespoň jednu z těch vrtaček odzkoušel, ale přijdou mi na pohled tuhostí srovnatelný. Pokud má náhodou Božka tenčí sloup tak má zas hlavičku blíž ke sloupu a tím to srovná. Je levnější a má větší rozsah otáček, předpokládám že frekvenční měnič. Já bych Božku pod stromeček rozhodně bral. Maximálně bych jí chtěl vidět na živo a na hulváta bych tu tuhost zkusil, jednou rukou chytnout stolek druhou hlavičku a zabrat.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
No právě já je obě na hulváta zkoušel a srovnat se to nedá. Ty otáčky můžou být problém, ale můžeš přejít na TK vrtáky a z problému je přednostmrGreen
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:
Štamgast
Tak to je teda na prd, to už je lepší vrtat v ruce, např včera jsem myslel že stará narexka s tim jejich stojanem zvládne kolmé díry a byl jsem rád že jsem zku.. jen jednu příložku z ebenu Cry Na čtyřech centimetrech vrtání dole ulítla o dva milimetryConfused
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
Jestli se ještě můžu vmísit do debaty, tak já na "malý vrtání" sehnal přes bazar tohle ...... Má to sice vyšší otáčky, na nižší to trošku škube (to dělá ta elektronika) . Ale za cenu 1700,-kč a s tím že je víceméně jako nová, jsem jí nemohl nekoupit.......

Max. vrtací výkon | ocel : 6 mm
Max. průměr stopkové frézy : 6 mm
Kužel vřetene : B10 nebo JT1
Otáčky vřetene: 100 – 5000 ot./min
Plynulá změna otáček : ano
Posun vřeteníku v ose Z : 200mm
T-drážky: 2
Příkon : 150 W
Rozměry : 400 × 280 × 200 mm

a odhadem kolem 25kg.......

Jenže nová stála kolem 10tis...... Sad .

Jirka.

jirka007 vložil tyto přílohy:
Obraz1734.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A když už jsme u vrtaček, tak tuhle jsem dal zgruntu dohromady - nový ložiska, futra, řemen, hlavička, vypínač, kabel lak atd....... Původně koupená za 900kč..... jenže není to 100% páč nějakej Kokot ohnul hřídel a to já dorovnat neumím, takže maličko šmajdá (jen fakt trochu) takže tu mám teď na vrtání do kůže na šití Happy . J.

Obraz1806.jpg.jpg
Obraz1808.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Tak na kůži je to pěkný luxus:)
Krásně vyladěná stará poctivá práce.
Skus nějakou nástrojárnu s lisem a neměl by být problém srovnat.
Fakt pěkná
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2012
skocim vam do diskusieHappy

v nedelu sme boli s bacom u zahoraka omrknut jeho "mackadlo"...
2,2kW motor, frekvencia mackania 100 maciek za minutuHappy

http://www.youtube.com/watch?v=C2R8wmuRN8w

a o 20 minut

http://www.youtube.com/watch?v=hv-UYJtkUGM
Posláno:

Štamgast
malysef napsal:
Tak na kůži je to pěkný luxus:)
Krásně vyladěná stará poctivá práce.
Skus nějakou nástrojárnu s lisem a neměl by být problém srovnat.
Fakt pěkná

Tak to jsem si taky říkal, stará poctivá vrtačka, ale to by se do toho nesměl s prominutím srát nějakej kutil už předemnou Sad . Bylo na tom přes nějakou dokurvenou redukci naražený sklíčidlo z akuvrtačky a spousta dalších pastí Sad . Šlo to na 2 fáze atd.... Taky jsou tam jiný řemeničky než byly původní ( ono to původně točilo hooooodně rychle, takže teď je to zpřevodovaný do pomala a stejně to točí kolem 1200ot.) . Na motoru už ale menší řemenice nejde dát a vepředu se zase větší nevejde pod ten kryt, takže to tak zůstane.

Navíc je i vyběhaná díra ve který chodí vřeteno nahoru a dolu,Není to jak vyštelovat a dělat do toho vložku a přebrušovat vřeteno, to už je moc drahý...... takže víc už to ladit nebudu Wink .

Ono to je použitelný a pro " normální " lidi vpohodě, jen já jsem trošičku perfekcionalista Sad .

Takhle to vypadalo, když jsem to přivezl...... teda vyzvedával mi to kolega, páč jsem se tam na poslední chvíli nemohl dostat. Myslím že kdybych pro to jel sám, asi bych jí ani nekoupil...... a pak pár fotek z repase Happy

J.

23302195.jpg
Obraz1769.jpg.jpg
Obraz1773.jpg.jpg
Obraz1736.jpg.jpg
Obraz1767.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/28/2009
Zdravím, měl bych dotaz který úplně nesouvisí s tématem ale snad to nebude vadit. Jak se zde mluvilo o antivibračních deskách, napadlo mě že bych na ně postavil piano aby tolik nerozeznívalo strop (1. patro v domě s dřevenými trámy...) Mýslíte že by to pomohlo? A za druhé jestli by jste někdo neměl odřezek jelikož potřebuji jen menší kousky pod nohy a velkou relativně drahou desku se mi kupovat nechce, když využiji jen malý kousek.
Předem děkuji za odpověď.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
pallo: to je tedy sakramentský vercajk. To mít, tak s tím roztemuji všechna kladiva, protože už nebudou potřeba.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2012
Bonanza napsal:
pallo: to je tedy sakramentský vercajk. To mít, tak s tím roztemuji všechna kladiva, protože už nebudou potřeba.

tak, aj ja som uz zacal navrhovat vlastnyHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/18/2007
Informuj nás jak to probíhá a pokračuje, díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Kdyby někdo potřeboval pomocníka na broušení mrGreen
http://www.bazarstrojusro.cz/produkty-technologicke-pracoviste-robocell-500-detail-851
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2012
Narazil jsem na takovy pekny bucharek. Jestli uz to tady je tak se omlouvam:
https://www.youtube.com/watch?v=OVmF6Nsf77Q
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/19/2012
Zdravím, potřebuji radu od odborníků a bohužel jsem nenašel vhodnější téma.
Jde o to, že jsem si chtěl pořídit nějaký menší svářecí invertor (gama 160?), jenže když jsem si přečetl požadavky, tak jsem narazil. V dílně mám pouze 10A jistič a požadavek je nejmíň 16A(Mám zásuvku na 230V). Nechtěl jsem to na žádný velký svařování, jen občas někde něco heftnout nebo si svařit paket.

Otázka tedy je, existuje nějakej způsob, jak se v těchto podmínkách dostat ke svařování, když nepočítám svařování plamenem?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
[quote=Nowi]Zdravím, potřebuji radu od odborníků a bohužel jsem nenašel vhodnější téma.
Jde o to, že jsem si chtěl pořídit nějaký menší svářecí invertor (gama 160?), jenže když jsem si přečetl požadavky, tak jsem narazil. V dílně mám pouze 10A jistič a požadavek je nejmíň 16A(Mám zásuvku na 230V). Nechtěl jsem to na žádný velký svařování, jen občas někde něco heftnout nebo si svařit paket.

Otázka tedy je, existuje nějakej způsob, jak se v těchto podmínkách dostat ke svařování, když nepočítám svařování plamenem?[/quote
]Zkus jistič vyměnit za stejnou ampéráž ale pomalejší charakteristiku případně invertor s nutným 16A jištěním vypůjčit a vyzkoušet.Osobně ti můžu prubnout Kitina 150 La na 10A okruhu,ale tipuju že dokud nepůjdeš do větších proudů nic to neudělá i když MMA charakteristika je strmá.
Plazma od Hyperthermu má taky nucených minimálně 40A a 25 jistič mi ji podržel dokud jsem nepálil 30mm plech.Pak jsem jistič vyměnil za 40D.Co může být problém je rušení spotřebičů napájených ze stejného okruhu jako invertor.(i když tohle nemá HF).Nepředpokládám však že by jsi zároveň svařoval a třeba brousil nebo vrtal.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/12/2009
romano napsal:
Jestli chceš malou vrtačku, mrkni na tohle:

eshop.proxxoncz.cz/product/path/23_64_70_173/product_id/503

Má ji Richard Tesaříků a docela jsem koukal, jak je dobře postavená. S tou boškou by sis moc nepomohl.

St.Nicolaus: jenže s tou mojí baterií by se brzo ocitnul u sousedů pod sebouLaugh

TBH mam aj ja, a je to parada. Je ticha, dostatocne vykonna a presna. Robim na nej takmer vsetko, hlava 1-10mm a ak treba, tak tam flaknem TK vrtak a da aj zakalene veci. Je sice drahsia, ale nelutujem ani cent.
kontakt: mototechna zavináč mototechna.net
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/19/2012
To Ládes: Díky za radu. Seženu a vyzkouším.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/10/2009
Ahoj, mám pár otázek ohledně seřízení bucharu, po Buchlovském kování jsem zjistil že ten muj Ajax 1 spíš nadělá spoustu kraválu a mnoho ran pro nic. Na Buch. bylo malé práče a to utahovalo jako sviňa, nehledě na to že ten muj přetáčí paket a už mě nebaví to stále rovnat. Vím že se kadence šteluje na té vačce, ale co a jak jsem nezjistil a to jsem s tím hejbal sem a tam Confused
Co se týká přetáčení paketu tak nevím jestli stačí porovnat, přebrousit dokonale kovátka a nebo i upravit dráhu beranu?
kdo ví poradí ?

jakuza-knives.cz
Posláno:
Štamgast
Výměna ložiska by té staré nepomohla? Tedy za předpokladu že se hřeje ložisko a neni tam nějak šikovně nalisovaný jak to maj výrobci v oblibě aby to opravit nešlo.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum