ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2006
Ahoj všem, potřeboval bych poradit. Na ocelovém plechu (deskový radiátor) potřebuji odstranit práškovou barvu na plošce o průměru cca 8 mm pro bodové navaření závitového čepu. Dosud jsme to škrabali ručně ale to je zdlouhavé a pracné, navíc občas ujede rukaSad . A jelikož jsem od přírody tvor lenivý a mám rád když za mě pracují strojemrGreen přemýšlím nad nějakým nástrojem-?frézkou? do bateriovky. Mělo by to být něco co se dá běžně koupit, nebo jednoduše vyrobit, a nějakou dobu to vydrží (očistit cca 200 plošek ).
Nejsou to nože, vím, ale je tady spousta šikulů a lidí z různejch oborů o kterých nemám přehled a tak by mohlo někoho něco napadnout.
Díky za vaše nápadyAdmire Admire Admire .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Ja mám v dielni také rotačné pilníky. Sú to frézky ale aj na stopke brusivo. Večer to môžem nafotiť. Nie som si istý či ti to neujde mimo rýchlejšie ako ruka. Jedine keby si spravil nejaký prípravok ktorý by zaistil aby si brúsil len tam kde chceš.
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
já bych si asi zkusil přebrousit vrták na nějakej tupej úhel. To by taky mohlo fungovat...
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Díky za rady.
Gofi, ten rotační pilník nebo brusná tělíska mě taky napadli, ale to asi se v ruce na jednom místě neudrží a možná by to potřebovalo větší točky než má bateriovka. Spíš jsem tak jako MacWasil myslel na vrták, nabrousit ho podobně jako vrták na dřevo. Na středu malinký hrot, mohl by to udržet na místě. Uvidíme.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
Pro lukr: Aby to při broušení neujíždělo do stran ,vyvrtal bych do 3-5mm plechu otvor 8mm a ten plech bych upnul svorkou k radiátoru.Pokud by to nešlo tak bych ho zkusil na tu chvíli přilepit oboustranou izolepou."pod koberce" s pozdravem kapka
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/3/2005
lukr napsal:
... potřebuji odstranit práškovou barvu...

Zkusil bych to pořešit chemickou cestou: rozpustit barvu vhodným rozpouštědlem, např. N,N-dimethylformamid, dimethylsulfoxid, N-methylpyrrolidon... Shocked Grin (neděs se těch názvů). Např. ten dimethylformamid by měli mít v každé chemické laborce, nebo se dá za pár šupů koupit (např. http://www.pentachemicals.eu/ciste-laboratorni-chemikalie.php?id=130&subcat=4&pism=D&jazyk=cz ). Kápneš na to trochu toho rozpouštědla (případně si uděláš okolo nejdřív kroužek ze siličuku, aby se to nerozlezlo) a necháš působit. Mělo by se naleptat a nakonec by to mělo jít setřít. Pak omýt vodou, případně trochu poleštit (nebo obráceně). Já jsem tohle konkrétně teda nezkoušel, tak když by ses do toho pustil, dej vědět jax dopad. M.
(Jedovatý to nějak není a kůži to taky nežere...)
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/19/2006
zajímavý měch
http://aukro.cz/stary-velky-kovarsky-rozfoukavaci-mech-i3345401359.html

hykal vložil tyto přílohy:
3345401359.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
Myslite ze je tato vecicka dobra a presna?

http://www.uni-max.sk/krizovy-zverak-cv150/d/

Pripadne nejake odporucania na ine vyrobky - najlepsie odkaz na eshop..

dakujem za radu :)
facebook.com/PeterSzaboWeaponsmith FACEBOOK PAGE
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
...hykal...krásnej měch,ale za nesmyslnou cenu...jak jsem koukal,tak ta cena se stěhuje od 11000 kč... ta kůže bude naprd,musel bys jí zjemnit Elasconem,bral bych ho za cca 1500 kaček....mám podobný,,dvoučinný měch,který jsem podrobil totální repasi...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Přeji krásný večír
prosím vás neměl někdo rozebrané vřeteno na vrtačko-frézce Optimum Bf 20L? Zdá se mi, že chytám vakl. Cry
Nevíte jak to vypadá v útrobách? Jestli ten minimální vakl jde nějakým seřízením odstranit? Motor a podobné srandy mám dole, ale rozebírat to vřeteno se mi moc nechce. Hlavně né takto naslepo. Pokud by měl někdo radu jak to seřídit, jak se dostat a podívat se na ty zakrouškované ložiska na obrázku nebo tip na šikovný servis, který se tím zabývá, budu moc rád.
Zítra začne sranda - spousta práce a žádná vrtačka. To abych našel ve sklepě kolovrátek a poprosil Jardu, aby mně ukázal jak se s tím dělá. Laugh
Děkuji moc a krásné sny.
Ondřej

oOvOo vložil tyto přílohy:
bf20.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
http://www.c-n-c.cz/viewforum.php?f=21

pohledej tady
s železem to je jak plastelínou
MUF
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/25/2005
Ahoj, pokud jsi nenarazil (nenaboural) vřeteno, pak jak píše Kendak, na odkazu si najeď na BF16 seřízení ložisek, jiné seřízení tam není. MUF
Posláno:

Pokročilý
Krásný večer přeji
Kenďáku děkuji za odkaz občas tam hledám, ale teď jsem to vzal myslím důkladně. Hlavu mám jak balón plnou zajmavých informací, ALE ... Inspirovali mne natolik, že na frézce sem sice ze zvědavosti sundal i osu Z komplet, ale do toho vřetena nevím jak se dostat - nenásilně Laugh
U té bf16 popisuje hezky kolik to datáhnout a že vyčistit ložiska, ale né jak se k ním dostat.
Na té mé je ta horní "Polohovací podložka" (na obrázku díl 201) tak utopený, že nevím jak sním ven nebo vůbec ho polohovat. Teda pokud je to vůbec zprávná cesta.
Doufal sem, že v tom už někdo byl. Zítra je konečně zase pracovní den tak zkusím oslovit obchod odkud pochází a uvidím.
Ondřej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Je to asi jiná značka ale beztak dělaný ve stejný fabrice v číně jen odpolední směna nalepí jiný samolepkyLaugh Laugh Ale mohlo by ti to pomoct http://www.youtube.com/watch?v=hP-XvbV7Pc4
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Pokročilý
Kendo děkuji moc. Admire Admire Admire jak pravíš je to stejné. I ty další jeho videa jsou velice inspirující.
Už to mám v kupě, no ještě si to ale jednou cvičně rozhodím. Trochu jsem to přepísk, a při delším puštění se to začíná hřát. Ale teď když už vím jak na to, je to brnkačka max na půl hodinky. Jen bych doplnil jedno info, které jsem na tom videu nevykoukal ani na netu nevyčet a dalo mně nejvíce zabrat zjistit: ten bazmek na fotce je nalisovaný. Za to info moc děkuji pánům z BOW.

Krásny večer přeji.
Ondřej

oOvOo vložil tyto přílohy:
bf20l.jpg.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Pánové, měl jsem možnost se na ní podívat na živo. Né že bych oplýval volnou částkou na tuhle potvoru, ale.......
Měl jí někdo možnost vyzkoušet ? Já si jí jen osahal a zkusil vůle, jsem nadšen, na nože i rozpětí otáček plně vyhovuje, velikost skříňková, váha muší Happy

http://www.bono-naradi.cz/bosch-pbd-40-4214.html

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Ještě bych doplnil tuhost na hovno. Nedovedu si představit s tím vrtat něco napřesno, o vystružování ani nemluvím. Přišlo mi to jako narexka ve stojanu. Čili za mě KO
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
to sis to měl přišroubovat ke stolu Laugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Ale houby, tohle by mě do baráku nesmělo. Podívej na tu tyčku, na který to celý stojíLaugh
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Romane, nafoť mu, jak má vypadat správný vrtačkový "roj" LaughLaugh Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum