ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy spíš mně zaráží délka pásu 42 palců, to 105cm, Proma má 91 cm, takže kluci žádnej velkej rozdílWink a šířka pásu jeden palec na plochu taky nic moc, já palcový pásy používám pouze volné na ručky
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2005
ha já to moc nečetnul Sad takhle na fotce vypadá většejší metr je málo no nic hledám dál Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
lukr napsal:
Zkus se podívat sem www.kovarskevyhne.cz/sort.php?cat=dily&lang=cz jestli to není to co hledáš.
tak to fotit nemusím to je ono jen je to kurna drahySad
s železem to je jak plastelínou
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/1/2006
QNX napsal:
Když už si to tady pletu s inzercí Happy....Pokud by měl někdo zájem o soustruh TS 201 s příslušenstvím ( www.vavra-soustruhy.cz/ ), tak mám jeden téměř nepoužitý na prodej (včetně děličky, frézovacího zařízení, odvalovky a sad kol) Na výrobu různách šroubků, čepů, ozubených koleček docela zajímavá hračka. Pokud by někdo chtěl něco většího, tak mám ještě jednu SV 18 a pak pěkný velký soustruh na dřevo. Potřebuju v dílně místo na nové stroje, tak tohle musí pryč Happy
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli jsou ty soustruhy ještě k mání a za kolik. SHonzaj@seznam.cz
díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Zdarec, poradí niekto pásovú pilku na drevo, budú Vianoce ... možnoSad
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
St.Nicolaus: záleží na třech faktorech:

-jaká je výška stropu tam kde bude
-kolik jsi ochoten ježíškovi převést na účet
-co na tom budeš řezat (jasně že dřevo ale myslím tvary atd..)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
HappyAhoj Štefane,kup si pásovku na kov,s hrubým zubem na pásu uřízneš dřevo stejně rychle a dokonale jako u pásovky na dřevo + máš možnost řezu i kovů a pokud tam budeš už z výroby mít takový stolek jako mám já(já ho musel dodělat) usnadní ti to podstatně obrábění hrubých obrysů nožů a odpadne ti flexoprášení a hlučení.Wink
Edit:Je to investice kolem 6-9 tis.u lepších strojů je to logicky víc.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Akorát u těch pásovek je problém udělat rovnoběžnej řez, pokud řežeš poleno na střenky. Chtělo by to posouvat pilu ,nebo svěrák, ale většinou u těch na železo, musíš posouvat matroš ve svěráku, ale dřevo, sklotextit apod. řeže krásně. Řežu na Pilousovi, ale to pro Ježíška není.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Mudžahedin napsal:
Akorát u těch pásovek je problém udělat rovnoběžnej řez, pokud řežeš poleno na střenky. Chtělo by to posouvat pilu ,nebo svěrák, ale většinou u těch na železo, musíš posouvat matroš ve svěráku, ale dřevo, sklotextit apod. řeže krásně. Řežu na Pilousovi, ale to pro Ježíška není.
To je pravda,ale pokud si uděláš na ploše která je v kontaktu s pracovním stolkem kolmým na pás rovinu,třeba na hoblovce,pak to není při dobrým napnutí pásu a dodržování rysky velkým problémem.A to mám k dispozici jednu ze základních Promáckých.Pásy ale raději kupuju kvalitní -vyplatí se(Bahco,Wikus,Rottheim a i Pilana se dost zlepšila)
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Já jsem přikládal úhelník, když jsem udržel podélnou osu, ulítla mi příčná, ale asi by to šlo nějak vychytat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Máme pásovku na dřevo od PROMY, ten nejmenší model, asi za 6 nebo 7000,- a jsme s ní docela spokojeni. Honza Mára ji má myslím taky.
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
našel jsem ji ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
... ještě máme tuhle, ta mě ale někdy trochu sere, no, už jsme si na sebe asi zvykli ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Dík, uvidíme, či sa Ježíšek tento rok "nezapomene" niekde inde Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/15/2003
Nemáte někdo náhodou termočlánek Pt-PtRh do 1600 stupňů do pece. Nebo nevíte, kde by se dal sehnat?
Měřák jsem už sehnal ale článek chybí. Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Koupit lze tady www.omegaeng.cz/shop/subsectionSC.asp?subsection=A02&book=Temperature a na 1000 jiných místech (třeba ve vizitkách jsem našel tyhle www.sensit.cz/ budou lacinější než omega). Akorát si dej pozor, který termočlánkový pár potřebuješ, pokud máš měřák bez možnosti volby termočlánku, tak těch Pt/Pt-Rh jsou 3 druhy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/15/2003
Já se v tom nějak nemůžu vyznat. Mohl by jsi mi napsat typy, které jsou Pt-PtRh?
Posláno:

Štamgast
Termočlánky jsou R (Pt/Pt+13%Rh), S (Pt/Pt+10%Rh)a B (Pt+6%Rh/Pt+30%Rh) a také nestandardizované, které se v zemích RVHP dříve používaly. A aby to nebylo tak jednoduché, taky existují teploměry pro měření teploty se sondou Pt100, kde se neměří termoelektrické napětí, ale odpor cívky s Pt drátkem, měnící se s teplotou.
Takže si na přístroji pořádně přečti, co vlastně potřebuješ.
Protože pokud použiješ jiný termočlánek, teplota se kolem 1000°C může lišit i o 100°C
Nejlépe bue, pokud v okolí najdeš někoho, kdo se tím zabývá (firem je spousta) a oni ti poradí.
Posláno:

Štamgast
Termočlánek do 1600°C? To už je kurňa teplo, na co to, to mě zajímá, to už je trochu problém pro celou pec ...
Kantalové spirály prý snesou krátkodobě i skoro 1400°C, ale vydrží toto prý jen chvíli ...
Když jsem viděl ten mazec, když jsme tavili železo na wootz, to bych v peci mít nechtěl (asi 1550°C a víc)...
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Wolfram-rheniové termočlánky měří až do teplot 2300°CWink
Pokud jsi ochoten to zaplatit (ale zase tak hrozné v porovnání s Kanthalem to není, horší je spotřeba elektriky), není problém s pecí 1800°C, ale tam už je keramický topný element. A pokud nevíš co s penězma, tak se dá použít platinový topný drát, ale to je už extrém, keramika je přeci jen lepší (trvanlivější a levnější)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum