ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/15/2003
Dostal jsem mail od jedné firmy, kterou jsem kontaktoval:Výroba platinového termočlánku S (PtRh10-Pt) je možná, cena je dle délky
a provedení, orientačně se počítá cca 150Kč/cm termočlánku při průměru
Pt drátu 0,5 mm nebo 65 Kč/cm při průměru Pt drátu 0,35 mm + cca 10Kč/cm
za keramiku. Pt drát 0,35 mm má výrazně menší pevnost.

Doma mám starej klasickej ručičkovej měřák do 1600,ale snad by to s ním mohlo fungovat. Ale nevím jak by ten termočlánek měl být dlouhý.Jestli by stačilo tak 3cm do pece?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Termočlánek musí vést z pece až k měřáku. Možné řešení by bylo vyvést termočlánek z pece a pak dál kompenzační vedení, ale nevím jestli to existuje i termočlánky typu S. Protáhnout to normálním měděným drátkem nejde.
Posláno:
Pozorovatel
Proč myslíš, že to kopenzační vedení nejde?U toho měřáku jsou zbytky asi 1,5mm mosaznýho drátku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Nemate nahodou nekdo nejaky navod na stavbu elektricke kalici pece?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Já nepsal, že nejde, já psal, že nevím, jestli existuje. A pokud tam hodíš obyčejný měděný/mosazný drát, zanášíš docela velkou chybu do měření, pokud to spojení nebude dokonalé, můžeš dokonce měřit naprostý nesmysly. Pokud to prodloužíš obyčejným drátem, doporučuju kalibraci v okolí teploty, kde to budeš hlavně provozovat, ať pak nejsi překvapený, že teploměr ukazuje 850°C a v peci je o 300°C víc
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/3/2005
LittleNail napsal:
Nemate nahodou nekdo nejaky navod na stavbu elektricke kalici pece?
www.britishblades.com/home/articles.php?action=show&showarticle=31 v html, nebo v pdf tady:
www.freewebs.com/knifemaking/HEAT%20TREATMENT%20FURNACEbackup2.pdf
žáruvzdorné cihly zkus u www.promatpraha.cz
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Štamgast
[quote=marylin[/quote]]Dik Happy
Posláno:

Pokročilý
LittleNail napsal:
Dik Happy
Není zač. Dej vědět, jak to šlape! Wink
Posláno:

Štamgast
marylin napsal:
Není zač. Dej vědět, jak to šlape! Wink
Vono to nepude tak rychle Happy
Zatim teprve zjistuju, jestli se vubec vyplati pec postavit. Kdyby se mi naskytla moznost koupit nejakou starsi laboratorni pec s regulaci kolem 10 000,tak nic neresim a koupim ji. Ale zatim jsem nasel pece jen 15 000,- a draz. A tak zvazuji vlastni stavbu...
Posláno:

Pokročilý
LittleNail napsal:
Vono to nepude tak rychle Happy...
No jo, to znám Sad, taky jsem zprvu uvažoval o stavbě téhle, pak jsem uznal, že na to nemám čas, tak že bych koupil novou, a jak jsem tak uvažoval, uplynuly dva roky a kamarád mi dal jednu starou zadara, co rušili u něj v práci. Takže jak říkal Komenský: "Všeliké kvaltovanie toliko pro hovado dobré jest"!
Každopádně stavba této, myslím, nebude stát majlant - např termočlánek do 1300 prodával nedávno někdo na Sbazaru za 500 - kdybyses do ní přece jen dal, dej zprávu o zkušenostech, určitě to lidi bude zajímat. M.
Posláno:
Pozorovatel
Tak jsem si ten termočlánek zkusil udělat spájením železného drátku s měděným mosazí a ono to taky funguje. Na digitálním měřáku to mělo rozsah asi 0 -15 jednotek podle teploty,pak už jsem měl strach že se mi to roztaví.Na cca 900 stupnů je těch jednotek docela málo, tak tam zkusím dát měřák s jemnější stupnicí. Pak už to stačí jen ocejchovat optickým pyrometrem.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
Trochu naruším diskusiu... Vie mi niekto napísať aké parametre má sústruh TOS 201 od www.vavra-soustruhy.cz/index.html (točná dĺžka, priemer...) Má s ním niekto skúsenosti? Aká je spokojnosť?
Vďaka!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/20/2006
Mám prosbu,snažim se vyrobit kovářskou výheň.Už jsem si sehnal plech na ohňovou mísu,ale nikde se nemůžu dopátrat jejích rozměrů,respektive rozměru hloubky,ostatní jsem našel.Poradí někdo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
no to zalezi hlavne na tebe, ake velke veci v tom chces robit atd. ja som urobil vyhen zo stareho hrnca, ktory som vymazal samotom, pozriet si mozes obrazok na mojom vlakne. ale napr. sa mi lubi tato:
64.176.180.203/washtubforge.htm

perry napsal:
Mám prosbu,snažim se vyrobit kovářskou výheň.Už jsem si sehnal plech na ohňovou mísu,ale nikde se nemůžu dopátrat jejích rozměrů,respektive rozměru hloubky,ostatní jsem našel.Poradí někdo?

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/20/2006
To je dobrý nápad,děkuji Ti,nějak to vyzkoušim.

Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/26/2006
crossan1x napsal:
Petr Dohnal napsal:
Dnes se nám stala fajn věc, kterou vám pro ostrašující přiklad popíšu:

...Angry
hmm tak mne keby zacne v dome horiet garaz (pseudodielna) tak by to skoncilo velmi tragicky
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Ahoj chlapi, mám prosbu... nevíte o nějakém soustružníkovi který by mi mohl stočit pár DINek do trubek a poslat poštou? cca 20+20ks díky Wink

QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
Oscarr: já jsem soustruh TS201 měl a nakonec jsem ho prodal (dokonce zdejším nožířům). Je to rozhodně zajímavá konstrukce a cena je také příznivá. S příslušenstvím se na tom dá dělat spousta věcí, např i frézovat ozubená kolečka, frézovat závity atd. Nevýhodou je malá tuhost stroje, takže na nějaké pořádné špony můžeš zapomenout. Je to taková modelářská záležitost. Nějaké ty šroubky na nože to zvládne, to je v pohodě. Nakonec jsem dal přece jenom přednost velkým těžkým profesionálním strojům
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Nejmenší soustruh,na kterém jsem pracoval,byl "18",je něco stejně dobrého,menšího?

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
...hodinarske sustruhy...
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum