ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/10/2002
... hodinářskej buchar - to nic jen mi hrabe Wink, kdysi jsme vymýšleli s kamarády co největší krávovinu a kromě pumpičky na lyže padl právě i hodinářskej buchar - to jen tak pro pousmání ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/15/2006
Páni aké silné motory používate na tie pásovky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
koukněte na www.budweiser-hobbies.cz/polozka.php?k=181&z=1207 , prý dělají ještě menší kousky pro práci v tisícinách
majkl

Black napsal:
Nejmenší soustruh,na kterém jsem pracoval,byl "18",je něco stejně dobrého,menšího?

QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
Soustružení v tisícinách? tak to těžko a už vůbec ne od toho výrobce co jsi posílal link. Představa, že menší soustruhy jsou pro přesnější práci není správná. Velký soustruh může být mnohem přesnější, než malý. Ve velikosti to není.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/31/2006
Dobrý den, možná se ptám hloupě, ale nic jiného mi nezbýváHappy. Rád bych si z brusle vyrobil nůž. Bohužel nemám k dispozici kotoučovou ani pásovou brusku. Napadlo mě, zdali by nešel brusný kotouč na kotoučovou brusku připevnit šroubem a matkou na vrtačku podobně jako leštící "hadrové" kotouče. Díky za radu.
Posláno:

Štamgast
Taxus napsal:
Dobrý den, možná se ptám hloupě, ale nic jiného mi nezbýváHappy. Rád bych si z brusle vyrobil nůž. Bohužel nemám k dispozici kotoučovou ani pásovou brusku. Napadlo mě, zdali by nešel brusný kotouč na kotoučovou brusku připevnit šroubem a matkou na vrtačku podobně jako leštící "hadrové" kotouče. Díky za radu.
Nemožné to určitě není,jen by to určitě chtělo nechat si vysoustružit hřídel s potřebným osazením a až na tu pomocí matky a závitu na hřídeli upevnit kotouč,ale technologicky to asi nebude nejlepší řešení už z hlediska namáhání stroje a o práci s takovým bazmekem ani nemluvě.Pokud chceš brousit pomocí vrtačky zkus si koupit brusné kotoučky na stopce.(dělají se různé tvary a průměry stopek od 2,4mm až k 12mm)Ale úběr asi nebude díky nízké pracovní rychlosti nástroje moc veliký když si vemu že většina vrtaček má otáčky do 3000/min a ne moc velký průměr kotouče...Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Ist to asi pojde, ale vrtacku budes musiet mat naozaj pevne uchytenu. A tiez by som najprv skusil mensie otacky... Ja brusim tak, ze mam do vrtacky uchyteny taky kotuc so suchym zipsom, na ten davam brusne papiere. Nie je to drahe a docela sa s tym da robit...
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Pánové, dostal jsem od Ježíška "dremelkový příslib" a tak se snažím si vybrat nějakou Dremelku. Můžete se se mnou, prosím, podělit o Vaše zkušenosti s tímto nářadím a případně, jaký typ byste mi doporučili? Předem díky.
Posláno:
Začátečník
Taxus napsal:
rucni to nezvladne aspon ne dlouho mala stojanova by mohla na male otacky utocit tu vahu ale neskousel bych to
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
Vencál napsal:
Pánové, dostal jsem od Ježíška "dremelkový příslib" a tak se snažím si vybrat nějakou Dremelku. Můžete se se mnou, prosím, podělit o Vaše zkušenosti s tímto nářadím a případně, jaký typ byste mi doporučili? Předem díky.

záleží na co to potřebuješ Happy já jí mam asi rok a spokojenost oproti fermu nebe a dudy Laugh
Posláno:

Štamgast
Taxus:Nejlepší řešení by asi bylo koupit si nějakou dvoukotoučovou brusku odpovídající tvým nárokům a potřebám.Prodávají se od cca 700 kčWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
4 Vencál - už pár let mám Dremela MultiPro, a k mé plné spokojenosti.
Akorát pokud budeš mít dost oběživa si ještě k tomu pořiď ohebný hřídel, na jemnější práce k nezaplacení. A máš-li přístup k soustruhu (nebo kamaráda, kterej ti to udělá), tak doporučuji vložku do stojanu na vrtačku pro upnutí koncovky ohebné hřídele ve svislé a horizontální poloze - silně ti rozšíří okruh prací, který se s tím dají dělat.

BTW strojaři, co je správně - ten hřídel nebo ta hřídel? Viděl jsem obé a nevím Sad
Lenost - matka pokroku
Posláno:
Štamgast
4 dany:

díky za odpověď, soustružit neumím a ani kamaráda nemám, tak se budu muset bez spešl udělátka obejít, ale pokud máš fotku, docela bych ji uvítal, nikdy nevíš, kdy se v hospodě setkáš se soustružníkem. Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
dany: hřídel podle vzoru prdel Laugh hřídel bez hřídele, prdel bez prdele Happy .. takže ta hřídel Wink
(jinak správně je to podle vzoru píseň)
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Taxus napsal:
Tohle nebude optimum, malou kotoučovou brusku, nebo flexu nenahradíš. Ale spíš z jiného soudku, broušením jí chtě nechtě vyhřeješ, takže nevím, zda po přebroušení bude mít požadovanou tvrdost, zatím ahoj Mat Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
díky, Same Laugh
4 Vencál - mám to na chalupě, kamž se dostanu až začátkem února, takže budeš muset počkat (výkres už dávno zmizel v propadlišti dějin) Sad

Lenost - matka pokroku
Posláno:
Štamgast
4 dany:
nevadí, kdo si počká ten se dočká. Každopádně díky.
Posláno:
Začátečník
Ládes, Baca, Dr.evo, Mat: díky Vám všem, už sem to vyřešil -nakonec sem sehnal kámoše s normální bruskouLaugh
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/25/2006
Vencál napsal:
Používal som Proxxon (spotrebovné dva kusy) aj Dremel (spotrebúvam druhý). Je to vynikajúca vecička, pretože sa dá použiť na vŕtanie, gravírovanie, brúsenie... Používam ju napríklad na brúsenie motorovej píly na cestách a v dielni na detaily rezieb. Keď kupuješ novú, kúp čo najrozsiahlejšiu sadu pretože súprava má priaznivejšiu cenu nástrojov, ktoré sú samostatne drahšie. Technické údaje nájdeš na nete, a od Ježiška máš krásny prísľub - tak to využi!
Posláno:

Štamgast
Vencál napsal:
Taky mám v merku Dremelku asi 400.Proxxon mi vychází trocha dráž.Otázka kolik ti Jéža uvolní financí...Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum