ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Vencál:Tak už mi ta Dremelka dorazila a je prostě a jednoduše bomba.Součástí balení je i ohebná hřídel s dalšími 81 kusy příslušenství zahrnující nástroje a nějaký nástavce a přípravek na řezání a drážkování...
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/25/2006
Gratulujem! Odfaklil som aj tú štvrtú mašinku ktorú som spomenul, a tak ten Ježiško od Vás musel zaletieť aj k nám. Mimo program. Kupoval si cez net?
Posláno:

Štamgast
Artpraktik napsal:
Gratulujem! Odfaklil som aj tú štvrtú mašinku ktorú som spomenul. Mimo program. Kupoval si cez net?
No přes net e-shop cena 3750,-Stačí zadat do vyhledávače Dremel 400 a vyplivne to asi 20 odkazů na různý e shopy a všude ji mají do 4 tis.korun.(já bral z www.Dilna-zahrada.cz )
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pozorovatel
Dík. Kúpil som trojstovku bez nádstavca, lebo výbavu už mám. Ale adresa dobrá. Občas som niekde kúpil doplnkový vercajch, nebol to Dremel, ale pasoval a hlavne bol lacnejší. Používam najmä gulaté a elipsovité frézky. Nepoznám však stabilný zdroj. Nevieš o niečom?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Ahoj, netuším sice, kolik V papá Dremelka, mám Proxona a zdroj používám z vyřazenýho počítače - a v pohodě, tak pokud ti to pomůže...Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Ahoj, Dremelka na rozdíl od PROXXONA je na 220V
Honza
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Proxxon dělá i 220V verze, ale tam je vyšší hmotnost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
...Nepoznám však stabilný zdroj. Nevieš o niečom? ...

Jestli on Artpraktik nemyslel "zdroj "na nákup lacného príslušenstva ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
No, řeknu ti, že stabilní zdroj peněz by byl asi nejlepčí
Posláno:

Štamgast
Jo Honziku, tak myslím, že rentierem nikdy v životě bohužel nebudu...a myslím, že Ty taky ne...
Ale jestli bude zdraví sloužit, je částečně vyhráno ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
Artpraktik napsal:
Dík. Kúpil som trojstovku bez nádstavca, lebo výbavu už mám. Ale adresa dobrá. Občas som niekde kúpil doplnkový vercajch, nebol to Dremel, ale pasoval a hlavne bol lacnejší. Používam najmä gulaté a elipsovité frézky. Nepoznám však stabilný zdroj. Nevieš o niečom?

Toto by mohlo azda pomôcť: Protes v BA
http://www.protes.sk/ceny/proxxon%20m.xls
Posláno:

Štamgast
St.Nicolaus napsal:
Jo Honziku, tak myslím, že rentierem nikdy v životě bohužel nebudu...a myslím, že Ty taky ne...
Ale jestli bude zdraví sloužit, je částečně vyhráno ...
Při stávajícím vývoji schvalování věku pro odchod do důchodu bych to viděl tak že my pod 30 let půjdem do důchodu tak ve 120letech pokud se toho dožijem, nebo budem povinně umírat v určitém věku,aby se státu snížily náklady na naši existenci.Přijedou pro tebe po šichtě do fabriky,nejspíš dostaneš lopatu vykopeš si díru zaklekneš před ni a jak v Sojuzu za čekistů.Wink Sad
Posláno:

Pozorovatel
St.Nicolaus napsal:
...Nepoznám však stabilný zdroj. Nevieš o niečom? ...

Jestli on Artpraktik nemyslel "zdroj "na nákup lacného príslušenstva ...

Správne, myslel som zdroj príslušenstva, špeciálne nástrojov. S cenami Dremel versus Proxxon je to z dažďa pod okap... Niekedy sa mi v modelárskych potrebách podarilo kúpiť celkom lacno slušné frézky s celkom inou značkou. Bolo to niekde na morave a už neviem kde... Proxxony som mal dva, aj na 12 aj na 220. Dremelku mám teraz tretiu, a vydrží viac neprehrieva sa tak ako Proxxon pri dlhšej práci. S upínacou hlavičkou sa dá do dremelky akýkoľvek nástroj. Teda myslím priemer stopky. (príloha-Pracovné zátišie s Dremelkou).

Artpraktik vložil tyto přílohy:
Kópia – hoblík 009.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Nazdar všichni, můžu koupit buchar AJAX1. Mám však jeden problém, v baráku není zavedená 380V. Zavedení 380V by mě vyšlo asi na 30 000 (chtěj 1000 za ampéru),což je pro mě moc. Napadlo mě nedal by se v bucharu vyměnit motor za nějaký ekvivalent na 220V? Buchar má výkon 2,2Kw. Nevíte jak to rozlousknout?dík
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Existujou měniče z 220 na 3x380. Je to elektronika a ne levná ale 30 litrů by to nebylo. Zkusím někde sehnat link.

edit: třeba tady:
datasheet
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Jsem totální elektrikářskej analfabet...
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Trošku se vrátím ke staršímu tématu, a to vrtání tvrdých ocelí. Byla řeč o vrtácích ARTU, tak jsem si 2 kousky po cca 100,- Kč koupil a včera jsem zkoušel vrtat do K390, do které si běžné HSS vrtáky ani neškrtly. ARTU vrták zvládl 3 díry průměru 4 mm na jedno lehké přibroušení hned v začátku, pak už jel bez ztráty květinky. Vrtal jsem na pomalejší otáčky ( 400-500/min), mazal syntetickým motorovým olejem a podkládal zbytkem ELMAXU ( kaleného, ale vrtal i do něj). Vcelku za ty prachy spokojenost, a hlavně oproti dražším vrtákům ( 700-800 kč), které jsou celé z tvrdokovu, ARTU není křehký.
Posláno:

Štamgast
Jirko, je ARTU přesné označení vrtáku, nebo co to znamená? Kdes je kupoval? Dík
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Aj mna by zaujimalo presne oznacenie, nech viem co si mam pytat a nevyzeram pred predavacom ako blb... Happy
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
adresa: www.naradi-bartak.cz , objednával jsem dle jejich katalogu : vrták černý 4,0 x 80 ARTU , cca 120 Kč vč. DPH
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum