ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
St.Nicolaus: díky.. jdeš v těch 11 na oběd?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Určite tam budem od 9,00 hod. musím stihnuť výstavu s deťmi,aby som ich mohol o 11,00 odložiť a venovať sa "KNIFE MAN"Wink
Ben
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/2/2006
Pěkný den přeje Ben. K těm levným bruskám od Fermu a Extolu - měli jsme obě, opravdu měli. Pokud je používáš jen krátkodobě, tj. do 10-15 minut, bude to v pohodě. Při delší době chodu se šíleně přehřívají. Shoří po 25-30 minutách a to i bez zátěže. To je má vlastní zkušenost, tu první jsem odepsal sám, když jsem obrušoval šmirglem dírky od kamínků na feldě, tu duhou strýček, na čem to nevím.
Nedávno jsem si nechal poradit od kámoše, co dělá zlatničinu, PROXXON na 12 Voltů Micromot 50, a k tomu trafo od vláčků/Merklinku/. V ruce se to drží pomalu stejně jako bovden, je lehoučká a řekl bych daleko kvalitnější. Dělá se také s vestavěnou regulací. Ta moje bez regulace vyšla na 990 Kč.a trafo jsem měl doma.
Posláno:

Štamgast
Ben: no já to využiju sem tam a záruka je 2 roky Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/10/2004
Taky mám Extool za 500 z Penny, moc jsem zatím neotestoval, ale vypadá slibně...
Opravdu se hřeje.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
ad PROXXON: ta "padesátka"po dokoupení zdroje(cca700 Kč) a příslušenství stejně výjde na tři litry.
Pokud máte kde,jukněte na ETA155 modelářskou sadu.Je to na 220V a točí to 8-35.000/min,stojí to cca 1.300Kč...chybí holt ten bowden.Chtělo by to tu závěsnou kladku,co mají prciny na montážiWink
Ceny těch EXTOOLek jsou nepohopitelný,to je za cenu toho bowdenu.Poměrně dost příslušenství je na rf-technik.cz...akorát bacha na průměr trnu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
Už před asi třema rokama jsem investoval do Dremela, a maxi spokojenost (aby za ty peníze nebyla Wink) - chodí jak hutě, nehřeje ...(a že jsem mu občas dával na řiť).
Co se nářadí týče, netřeba origoš, věci od PROXXONu či z GP Electronix (či jak se jmenují) fungují stejně a stojí míň. Vloni jsem koupil asi za pětikilo bedýnku s nástroji (asi šmejd in China či kde) který by originál vyšly tak na pětinásobek, a zatím jsem s nima taky neměl problém.
Lenost - matka pokroku
Ben
Posláno:
Pozorovatel
maxeem- ono záleží na tom, co skutečně používáš, já s ní dělám dost často a z toho co je v těch kufřících používám pouze ty šmirglové trubičky.
Na zdobení dřeva, kůže a měkkých kovů používám zubařské frézy, na kalené ocele a nerez diamantové, které mažu petrolejem. Na leštění jsem objevil super kotoučky, jsou ze světle modrého silikonu a opravdu fungují. Problém s průměry stopek jsem vyřešil hlavičkou od Proxxonu/0,3-3,2 mm.,125Kč/, ta ale jde téměř na všechny takové brusky, já ji měl už na tom Fermu. Ceny jsou u těch diamantových 125 Kč - 2ks. Před 14 dny jsem si všiml akce Dremelu na kufřík s příslušenstvím, mám dojem 750 Ks. věciček za 499Kč, možná ještě trvá. Nechci chválit ani hanět, ono opravdu záleží jak to kdo používá a co od toho čeká. Na občasné přebroušení hran, či zaleštění hůře dostupných míst stačí Extool. Na zdobení a pod. je opravdu lepší Dremel + bovden, nebo Proxxon.
Bohužel to vyjde dráž.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/21/2005
Já používám již jedenáct let gravírku od Bosch a nijak jí nešetřim a stále šlape . Dřív jsem míval Proxxon a byla taky supr ale kleklo ložisko a jiný sem nesehnal tak jsem pořídil tu Bošku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
4Ben:...ta rychloupínka je samozřejmě výborná záležitost.Jinak proti Proxině nic,makají s tím hodně modeláři...např. v kroužcích myslím dokonce musí mít 12V-ej vercajk.Jen jsem chtěl zmínit ,že tím "litrem" to nekončí.
V telce jsem zahlídl borce ,který měl na tom vymakaný diodový osvětlení....Shocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Máme taky Dremelku s bowdenem a paráda, zubařský frézky a udělá to hodně práce.
Z ručního nářadí jsme po několika příšerných pokusech zakotvili u Protoolu a máme dvě flexy 125, dvě 150, fortunu s dlouhým krkem a vrtačku - nedám na ty mašinky dopustit. Je to drahý, ale podle mě se vyplatí - nemám čas ani nervy pořád ničit a vracet na záruky - chci aby to vydrželo a makalo. Navíc u flex ten pomalej rozjezd, regulace otáček a elektronický hlídání přehřátí - mám ty strojky normálně rád Laugh
Podařilo se nám to koupit velice výhodně - plná cena každé té mašinky je kolem 6000,-

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
jen tak pro inspiraci.. co všechno s tím děláte?
Posláno:

Štamgast
Od vyfrézkování značky (někdy, když se nám nechce nebo radši nerozehříváme čepel jen kvůli vyražení "déčka"), pro popisování čepelí (když děláš z několika uhlíkovek, za chvíli nevíš), růžné plastičky na rukojeti (včera jsem si pěkně zablbnul na jednom noži), když sestavujeme rukojeť a máme tam třeba kroužek z parohu a nesedí - jemně dobrknu frézkou a nemusím chodit ke svěráku a pilníkovat - nevím je toho spousta, visí na zdi a občas ji prostě zapneš ...
(jo a mladší synek si dělal dřevěný korálky n a krk a tak si tam něco vybrušoval a pak je chytil do kleštiček a malým vrtáčkem si do nich dělal dremelkou dírky, takže i jako minivrtačka Happy)
dohnalknives.com
Ben
Posláno:
Pozorovatel
Přeji fajn středu, hodně ji používám na věnování a různé nápisy či plastické obrázky/vlastně místo leptání/na kůži lze vytvořit plastické portréty a zvýraznit jinou barvou.Při restaurování k rozrušení důlkové koroze, čištění špatně přístupných míst/vodící drážky závěru, šachta zásobníku/, zaleštění nýtů, atd.
Nejvíce se osvědčila na táborech, každé děcko má svou značku na ešusu a lžíci, je to pohoda když neposloucháš před každým obědem- to, není můj, ona mi ho vzala, já přece tak špinavý neměl, co to ušetří nervů!
Posláno:

Štamgast
no hele Wink
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Já používám Einhelku, a snad na všechno, hlavně se mi s tím dobře dělají ďůrky do záštity, předvrtám a miniflexo kotoučky doříznu. Akurát jsem už odepsal dva bowdenyAngry
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy: jak vypadá miniflexokotouč? Shocked já bych to u obdélníkové díry viděl spíš na spojení děr stopkovou frézkou..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
Podívej se třeba na níže inzerovné stránky Proxxonu - kotoučky průměru 22 tl. asi 0,8 mm nebo (teď nevím) kolem 30mm tlustý asi 1-1,2 mm(vyztužené tkaninou) - na malý věci perfektní, třeba (i když by se to nemělo Wink) s nima i brousím kalený zuby na ručních pilách Razz
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Myslel jsem toto - www.dremeleurope.com/dremelocs-cz/Category.jsp;jsessionid=FF21F5A205D4A8F066DDB612394BAF6F?&ccat_id=504
[quote=Samurai]
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy: nějak mi to nejde.. Sad

edit: dnes to už jde, asi měla večer vlaštovka na drátě Dremelu křeč v nohách Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum