ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/16/2005
To QNX: Jasně. Moje situace je taková, že mám soustruh, frézku, místo maximálně na jeden stroj a rozpočet vědeckého pracovníka v ČR (tzn. mírně horší průměr). Moje představa je nějaký jetý starší stroj za rozumnou cenu. Máš pravdu, že ta nástrojová bruska je v mém případě asi lepší volba. Údajně na ní jdou dělat čelní frézy z kulatiny z rychlořezky, takže by si ten stroj na sebe mohl vydělat (při běžných cenách fréz).
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
Když už si to tady pletu s inzercí Happy....Pokud by měl někdo zájem o soustruh TS 201 s příslušenstvím ( www.vavra-soustruhy.cz/ ), tak mám jeden téměř nepoužitý na prodej (včetně děličky, frézovacího zařízení, odvalovky a sad kol) Na výrobu různách šroubků, čepů, ozubených koleček docela zajímavá hračka. Pokud by někdo chtěl něco většího, tak mám ještě jednu SV 18 a pak pěkný velký soustruh na dřevo. Potřebuju v dílně místo na nové stroje, tak tohle musí pryč Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Jakou výhodu mají ty trubky na těch opěrkách???
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Pro lidskou zlobu a závist jsem nucen vymazat příspěvky...
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
To si skusím udělat taky a uvidím jak se to osvědčí a špatný nápad to asi nebude.
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
není - vyzkoušenoHappy
Kenda napsal:
To si skusím udělat taky a uvidím jak se to osvědčí a špatný nápad to asi nebude.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Tak jsem byl na sběrným dvoře na lovu materiálu a narazil jsem na tohle zařízení- nevím co to bylo předtím, ale u mě to bude motor na novou pásovku(místo toho ulemenýho brusu pude hnací kolo na pás) a na tu čouhající osu příjde filcák na leštění.

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Tady jsou vydět převody- na jedno otočení kliky se osa otočí 15* to znamená asi až 1800 otáček za minutu....Laugh

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
A razítko výrobce...

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
K tomu Vlkovu kotouči: můžeš ho normálně sundávat z brusky, nebo je tam "nafurt"? Totiž jestli se po opětovném nasazení nerozcentruje a nezačne házet. Chci si na levé straně brusky nechat pořádnej kameňák a napravo mít sadu překližkových kotoučů různých průměrů + nějaký čelní s různou zrnitostí- pro rychlou výměnu. Tak by mě zajímalo, jestli ta má ídea nejni úplná hovadina. Jinak se tu někdo sháněl po jelenici( už je to dýl ),tak mrkněte na home.tiscali.cz/cz253952/Index.htm , je to firma Strnad, co si pamatuju, tak bývali v Solnici u Dobrušky, ale měli tam nějaký problémy s povodněma, tak nevím, jestli se nestěhovali. Jelenice za cca 5-6 kč/dm2, o prázdninách akční slevy(kvůli dětským táborům).Jinak já si jelenici činím sám zvířecím mozkem,má mnohem lepší vlastnosti než chemie.

Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Na téhle stránce - www.algonet.se/~diver/index.html jsem našel pěkně nafocenej postup výroby rukojeti na slepej trn, tak se kochejte
Posláno:

Štamgast
Inu koukám, že buďto všichni tuhle diskusi opustili, nebo tady funguje nějaká podivná uzavřená společnost. Vadí vám noví lidi?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
nevadí Wink
Posláno:

Štamgast
Tak to jsem rád! Po víc než týdnu...Jen bych fakt potřeboval nějakej názor, než se s tím začnu pachtit. Kvůli tomu ty diskuse jsou, ne?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
rád bych ti poradil ale v tomto se nevyznám aljšto na stroje jsou tu jiný machři mě zatím stačí vrtačka Laugh
Posláno:

Štamgast
Já se s vrtačkou taky trápím, ale mám léta nevyužívanou brusku(380V, 500/700W, 1400/2800ot),nějakou technickou překližku taky na baráku pohledám, zkrátka mi chybí už jen názor někoho, kdo to takhle provozuje. Každopádně dík, aspoň si už nepřipadám jako trubka
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
To romano: podívej se na mý vlákno (Honza Jehlík), možná ti pomůžu, jinak ta pulírka je vyvážená a můžeš jí kdykoliv sundat a nasadit
Ahoj, Honza
Posláno:

Štamgast
Díky moc, to je zatím nejlepší řešení. Tovární, nebo tvoje výroba? V tom levým zářezu je klínek, to je jasný, v tom pravým je ocelovej váleček se zářezem pro šroubovák? Pak to drží samosvorně? Děkuju za odpověď
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
uvnitř těch zářezů je ještě drážka, klínek má na sobě kolíček na kterej se napíchne papír a zasouvá se do drážky uvnitř, zrovna jako váleček má na uprostřed osazení, které taky zapadá do drážky, to je kvůli stranovému zajištění a za chodu jsou jak klínek, tak váleček tlačeny odstředivou silou do zúžení, takže nic nemůže vyletět, otáčky do 3000 ot/min, jinak játo nevyrábím ale sehnal jsem určitý množství od firmy, která to přestala dělat, že neměla odbyt
středová díra 20 mm
Ahoj
Posláno:

Štamgast
Hmm...tak přemýšlím, jestli se má cenu s tím trápit- nezbyl ti tam jeden kousek?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum