ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Ukončení provozu serveru Knife.cz Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/7/2013
Tak to je tedy masakr .... hlavně nečekaný a o to rychlejší konec ..... po přečtení hlavního článku je to svým způsobem asi pochopitelné, ale je mi z toho smutno ...
Nevím jestli finanční stránka provozování Knife.cz je ten hlavní důvod konce, ale samozřejmě, jako asi většina mistnich skalních fandů všeho ostrého, nemám problém platit pravidelný byť i treba větší členský příspěvek ....

"Totoro" .... máš naprostou pravdu a ještě k tomu to na tý zatracený dálnici není taková pecka jako tady .. Ok Admire Applause
.... peklo jsou ti ostatní řidiči ....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Isch, pomerne dobre si to odhadla, pol mega na migráciu minimálne. A reklamy to určite nezaplatia, jedine členské príspevky.

Ak by to malo byť len o peniazoch, tak môj hrubý odhad je, že by sa muselo nájsť aspoň 1000 platiacich ľudí po 100 Kč mesačne, aby to do roka bolo aspoň ako tak na nule.

Ale obávam sa, že to nie je len o peniazoch.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/7/2025
Každý nech napíše koľko mu to je hodné za mesiac. Ja kľudne 10€/mes.
Sun
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/26/2011
Vše musí jednou skončit, aby mohlo vzniknout něco jiného..
Začal jsem to tady kdysi navštěvovat když to bylo fórum pro nožire a známé. Načerpal jsem tu spoustu informací a shlédl nepřeberně uměleckých děl. Chodil jsem sem očumovat víc jak půl zivota. Dost se to tu proměnilo a mnozí co to tu kdysi plnily, dnes jsou už jinde..
Děkuji všem co sem přispívaly a hlavně těm kdo se tu o to dobrovolně staraly.Vim že tu bylo více zachvěvů o konci a skládačky na pokračování.. ale pokud to správně chápu, jsme na konci.
Přeji nám ať v našich srdcích nezůstane po Knife.cz prázdno ani žal a vám dvěma co jste to tu měli celé roky na krku: klidně a bezstarostné svátky jara.
Ať se daří.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
.. reaguju na Isch, na ten nástřel půl mega... i kdyby milion a kdyby jen dvě třetiny "zdejších", je to stovka na člověka.... to je reálně udržitelný. Teď jen jestli je to schůdný i pro adminy....
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/29/2008
Fuha, tak toto je velmi smutna sprava.
Hlavne v mojich začiatkoch mi toto fórum dalo strašne veľa. Bol to únik z reality presne ako tu píšu aj ďalší. Veľa inšpirácie a veľa fajn ľudí.
Bude mi to tu chýbať.
my-saks.webnode.sk
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Nie je to len o peniazoch treba si kliknúť na prvej stane na odkaz(podčiarknutý) tam sú dvôvody rozpísané.
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2010
Nemám problém zaplatit třeba 200, 300 za měsíc nebo jednorázový roční předplatné... Vše se dá řešit, je to jen o vůli... Nevidím důvod, proč by lidé nemohli platit předplatné za knife, když mohou vyhazovat peníze třeba za Netflix nebo Voyo...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Hm, tak mám pocit, jak když umře někdo blízký...
Mám tady na fóru obrovskou tunu osobní historie, ke které bude problém se dostat. Jak to zálohovat fakt netuším. Když to otevřu na webarchiv.cz tak to tam není, resp. většinou funguje jen úvodní stránka. Takže se ptám, bude aspoň někde nějaká archivní verze webu před zrušením?
Žádal jsem o rozšíření pravomocí tak abych mohl suplovat Sama, taky bych věděl o lidech, kteří by mohli moderovat. Ale samozřejmě chápu tu finanční a personální náročnost. členský příspěvek by sice byl akceptovatelný, ale tu administraci s tím spojenou si představit nechci.

Nešlo by to třeba někomu kdo to nezařízne prodat?

Spousta zákazníků to tu má jako jedinou cestu jak se k naší práci dostat, takže ztratíme kontakt. FB nože omezuje, takže alternativa není.

Všechny ty informace které tu lze načerpat hodíme do hajzlu?

Brečel bych...
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/7/2025
Kto má účet na instagrame sa môže pridať na @knife.cz nech sa zachovajú kontakty pre budúcnosť!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Uf tak to uz mi na netu toho moc nezustane, co by me zajimalo. Kdyby to bylo jen o tech korunach, rocne se mi doma sejde okolo 20 - 30 novejch nozu, klidne si nakej odpustim a rad zaplatim clenstvi.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
codefiveclaws napsal:
Kto má účet na instagrame sa môže pridať na @knife.cz nech sa zachovajú kontakty pre budúcnosť!

Instagram nože omezuje ještě víc než FB.
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/4/2018
Zbytočne sa točíme okolo peňazí. Treba si poriadne s porozumením ešte raz prečítať pôvodný príspevok (ako správne upozornil vyššie Peter 80) a zobrať k srdcu to, čo napísal Sun.

Je veľká škoda, že to dopadlo, ako to dopadlo a verím, že znova vznikne niečo podobné, čo bude v tomto nezmyselnom svete dávať aspoň trošku zmysel.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Asi tomu i rozumím ... ale je to hodně smutný průser a dopady pořádně pocítíme až za čas. Otázka je - je to vůbec řešitelné změnou financování, moderátoty, manažerem ... nebo je jediným řešením nový majitel / provozovatel? Z toho článku to úplně jednoznačně nevyplývá.

Pokud platí druhá možnost, navazuji na Hejkala - bylo by představitelné zachovat archivní stav fóra, třeba zpoplatněný pro členy, aspoň po nějakou dobu?

teda hlava mi to pořád nebere Confused
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Co na to říci... Knife je kus mýho života, který si sice ponesu s sebou dál, ale to, co jsem tu měl rád, což byli především lidi, už mi zůstane jen jako vzpomínka.
Budete mi všichni chybět!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Chodím na knife asi pres 20 let. Jiné stránky o nozich nesleduji a sociální sítě jsem před dlouhou dobou vypnul. Pokud knife skončí, myslím, že to pomalu povede k tomu, že na nože postupně zapomenu, minimálně je přestanu kupovat. Je to ohromná škoda, jsem také ochoten pomoct, jen je třeba ukázat cestu jak.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Jak spravci napsali, prispevky k udrzeni chodu nepomuzou. Soucasna platforma je beznadenje zastarala a jeji provoz neudrzitelny. Coz nakonec ukazala i diskuse o moznostech zabraneni zakladani spamovacich uctu.

Moznost, kterou spravci zminili, je zacit od zacatky s prazdnym forem. Novy system, novy nebo staronovy tym spravcu, honorovany budto nadsenim nebo penezi. Moznosti je vic, nez pred dvaceti lety. Vlastni hardware, virtualni server, aplikacni platforma, nebo primo platforma pro fora.

Realnost migrace soucasnych dat shrnula ischka. Je miziva vzhledem k narocnosti.

1. Naslo by se dost nadsencu pro novy zacatek bez starych dat?
2. Je v Cechah nebo na Slovensku forum se stejnym zamerenim, kam by se dalo presunout?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/6/2007
Knife.cz mám už několik let jako domovskou stránku. Pravda nepřispívám sem. Tohle je pro mě osobně dost špatná zpráva. Článek jsem nečetl a ani na to teď nemám sílu. Snad ho ani číst nebudu. Tady to je takovej koutek, kde je svět ještě normální. Jsem ochoten finančně přispívat cca 200,- Kč až 250,- Kč měsíčně by mě nezabilo. Klidně i formou jednorázového poplatku. Ale asi to to dopadne špatně. Možná by nebylo od věci se dohodnout, kde by se zdejší vážené osazenstvo scházelo jinde v případě (asi) nevyhnutelného konce. Tento server je po léta součástí mého života.

Edit: v reakci na předchozí příspěvek, začít znova s prázdným fórem, bych přežil lépe, nežli úplný konec. Klidně přispěju i jednorázově.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
navstevnik napsal:
...1. Naslo by se dost nadsencu pro novy zacatek bez starych dat?
2. Je v Cechah nebo na Slovensku forum se stejnym zamerenim, kam by se dalo presunout?

K první otázce bych řekl asi tolik, že raději začít se zhruba stejnou squadrou na zelené louce, než každý rok na Dušičky nosit kytku na hrob Knife. Placené členství by určitě nebylo pro většinu lidí problém.

Na druhou otázku odpověď neznám.

Edit. Je mi, jako bych dostal parte, že mi umřel kamarád... Krakene, jdu si taky nalejt panáka a aspoň na dálku si s Tebou přiťuknu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Ahoj najfáci,sice sem už pár let chodím jen do inzerce a na pár galerií oblíbených tvůrců, ale na najfu jsem vyrostl a tahle zpráva mě sakra zasáhla. Škoda, takovej konec si knife.cz nezaslouží. Poznal jsem díky knife hodně fajn lidí, kamarádů a přátel. Kdybych mohl nějak pomoct, tak rád pomůžu. Sakra tohle je na panáka.
Hezký večer přeje Kraken

Koupím: FS commandos Sheffield
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum