ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
forgy Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2005
moc pěkný chlope :)
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Shocked Shocked Snad netřeba víc dodávat Shocked A pak mám mít chuť jít do dílny, ach jo Sad Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
MOC MOC pekny.......
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/2/2006
Parada Milos! Ochvilu tu budu aj prve "kolotocarske" kusky Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
dik ... jj je to trosku gyč druhy kus co mi ostal este zapletiem do niecoho jemnejsieho toto bol zase len taky test , vyskusat si to zvaranie na kant ...
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
trochen to tu oprasim Happy dostal som sa medzicasom konecne k damaskovaniu tak prikladam par foto

forgy vložil tyto přílohy:
0004.jpg
0003.jpg
0001.jpg
0002.jpg

nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
ta první adruhá jsou obzvláště vypečené Razz
Posláno:

Štamgast
pokus o klinovy vybrus len upozornujem ze mi neslo o kopirovanie PD rikasa len sa mi tam nieco dodrrrr..... povodne to malo vyzerat inac tak uz som to rikaso potiahol , ale aj tak niesom s tym moc spokojny Sad ale damasok sa mi cekom paci na to ze viem co tam vsetko v nom je Laugh

0005.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
vypadá celkem dobře,taková promyšlená divočina,jen působí dojem takové rozpytosti jako bys to máčel ve zmizíku.Ještě si to řácky prohlídnuWink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
asi preto to tak posobi ze to nieje riadne vyleptane planujem este upravit trochen to rikaso bo je take rozmaznute chcel by som ostrejsiu hranu neviem no mozno sa na to uz vybodnem stejne to bude kudla pre mna a ako sa poznam setrit ju moc nebudem Laugh hrubka pri trni je cca 6 mm dlzka 12 cm a ten klinovy vybrus heh taky ako to vravite pidi medvedobijec Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Jseš šikula a úžasně se lepšíš, fakt pěkná práce.
Mám malou připomínku k tomu, jak jsi navařil to ostří - soubežné vrstvy na placato - viděl jsem, jak se to kámošovi na jeho damašku kousek břitu odlouplo - tohle není dobrá volba, představ si, za jakej kousek to ostří drží ....
Viděl jsem to tuhle i u Davida L. ale pak jsem mu to zapoměl napsat.
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Petr Dohnal napsal:
Jseš šikula a úžasně se lepšíš, fakt pěkná práce.
Mám malou připomínku k tomu, jak jsi navařil to ostří - soubežné vrstvy na placato - viděl jsem, jak se to kámošovi na jeho damašku kousek břitu odlouplo - tohle není dobrá volba, představ si, za jakej kousek to ostří drží ....
Viděl jsem to tuhle i u Davida L. ale pak jsem mu to zapoměl napsat.

A není to to samý jako tady? nebo je mezi tím nějaký rozdíl?

CHAIN vložil tyto přílohy:
000000000000000000004.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No to jsi asi nepochopil, co jsem psal. Tady jsou vrstvy ztorzírované, čili se na ostří různě střídají a překládají, kdežto na té čepeli výš jsou jen nad sebou, tedy vrstvička na ostří drží celá jen na ždibíčku - je to jasnější, nebo to mám nakreslit?

Nakreslil jsem to - na obr 1, je jasně vidět, že vrstvička na ostří je určitě náchylnější na ulomení, než na obr 2. Je to hodně zjednodušené, ale snad jasné.
Vše za předpokladu, že ostří je opravdu navařeno z damašku tak otočeného, jak se tady snažím vysvětlit - jestli je to jinak, omlouvám se, každopádně ode mne myslím dobrá rada ...

Petr Dohnal vložil tyto přílohy:
ostri01.jpg

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Petr Dohnal napsal:
No to jsi asi nepochopil, co jsem psal. Tady jsou vrstvy ztorzírované, čili se na ostří různě střídají a překládají, kdežto na té čepeli výš jsou jen nad sebou, tedy vrstvička na ostří drží celá jen na ždibíčku - je to jasnější, nebo to mám nakreslit?

Nakreslil jsem to - na obr 1, je jasně vidět, že vrstvička na ostří je určitě náchylnější na ulomení, než na obr 2. Je to hodně zjednodušené, ale snad jasné.
Vše za předpokladu, že ostří je opravdu navařeno z damašku tak otočeného, jak se tady snažím vysvětlit - jestli je to jinak, omlouvám se, každopádně ode mne myslím dobrá rada ...

Aha, díky za vysvětlení, už je mi to jasný.
Posláno:

Štamgast
Dik za pochvalu , hej mas pravdu je to navarane subezne vrstvy naplacato , nenapadlo ma ze by sa tie vrstvy mohli vystiepit , ale dik za upozornenie , stoji to za uvahu a uvidime cas to ukaze a preverí ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
velmi pekne cepelky a ta posledna je naozaj velmi fajna teda aspon "na oko"

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
tak som konecne dal zas nieco dokopy Happy celkova dlzka 23 cm , jelenia kost , antikora , orech

245689.jpg
245688.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
Paradni kousek forgy, opravdu se mi moc libi. A ta pochva je taky super velice povedena k designu toho noze.
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2007
Jednou větou. Kudla nádherná, pouzdro super.Držím palce dalším podobným.Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
forgy napsal:
tak som konecne dal zas nieco dokopy Happy celkova dlzka 23 cm , jelenia kost , antikora , orech

No ten je uplne skvely. Krasna cepel aj rucka a takisto puzdierko. Mnam! Happy
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum