ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
MANIAC Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/23/2008
„Život není o tom, jak tvrdou ránu dokážeš dát, ale jak tvrdou ji dokážeš přijmout a pokračovat dál!“

Tohle řekl Rocky Balboa, ale pokud to pozměním aby se to sem hodilo, tak mě napadne: "Řemeslník není tak dobrý, kolik sklidí chvály, ale kolik dokáže přijmout kritiky a poučit se z ní."

Řekl bych, že můj čas už uzrál, tak jen do mě. Happy
Posláno:

Štamgast
Tak tohle je můj druhý kousek (s prvním se ukazovat nebudu Happy )
Čepel je Brusletto Kystkniven, ručka alpaka, fíbr, mosaz, nerez, dub, velbloudí kost a padouk.

Ten velbloud se mi trošku zaprasil od leštící pasty a už to nejde dolu Sad

EDIT: Celková délka je 194mm a čepel má 90mm

MANIAC vložil tyto přílohy:
DSC01701.JPG.jpg
DSC01693.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Hmm rukojeť je vyvedenáHappy
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Další je z Brusletto Falken a ručka klasicky aplaka, fíbr, mosaz, nerez, dub, padouk a nádor. Ten nádor jsem dostal od švagra, ale nevím z čeho je. Vypadá docela hezky a je dost trvdej, jen je na dvouch místech trošku trhlinka.

EDIT: Celková délka je 197mm a čepel má 85mm

DSC01702.JPG.jpg
DSC01695.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Taky moc hezká rukojeťHappy z těch trhlin si nic nedelej právěže to na tom vypadá dobře...
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
z těch trhlin si nic nedelej právěže to na tom vypadá dobře...

Dneska už taky nevim, proč mi trhlinky tak vadily. Zkus míň druhů dřeva.Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Pekne, pekne, len tak dalej. Len mozno menej materialov na tu rucku, podla mna je tam toho docela moc. Trhlinky nevadia, ta pasta by sa mala dat vycistit benzinom. Ale inak docela OK. Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Bolo k nemu aj nejaké pôzdro? Pasla by mu riadna koža.
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Děkuji za chválu, ani jsem to nečekal.
Gudea: k tomu Falkenu pouzdro mám. Šil jsem to ze 4mm kůže. Zítra, až bude světlo tak to nafotím. Je to moje víceméně první pouzdro a tak tomu odpovídá i kvalita Sad . Ale co, kudlík v něm sedí jako zadek na hrnci a časem se třeba zlepším Happy .
Baca: zkoušel jsem čistit ředidlem a N-heptanem a nic. Zkoušel jsem přebrušovat a nic. Ale zase jsem se poučil a už jedině jemnej šmirgl a pastu nikdy více.

Jinak možná máte pravdu, zkusím příště méně věcí na ručku, ale zase takhle mi to přijde zajímavé.

Ještě jsem zapomněl na rozměry - doplním. A taky detajl rukojeti u Falkena - teda kdybych věděl, že vkládání fotek bude takovej porod ... ale co, život je boj. Laugh
Posláno:

Štamgast
Tohoto kudlíka jsem si dělal víceméně jako svůj pracovní nástroj. Měl jsem ho v lese a zkoušel sekání a řezání. Suchá větev z nějakého jehličnanu o průměru cca 50mm (těsně jsem ji objal palcem a ukazováčkem) na 202 seků volnou technikou (bez bucharu). Tu jsem bral dvakrát a pak silnější, ale na tu už jsem si vzal buchar. Seky u ostatních jsem nepočítal, ale nůž pořád holil.
Používám ho i v kuchyni. Trošku mu dělá problém přepůlit cibuli - musím zatlačit, ale ta balada při krájení na jemno to vyváží. Trošku černá při styku s cibulí a česnekem - chytá takovou pěknou patinu, ale dneska jsem krájel maso a černění mi zmizlo Shocked .

Čepel - Mora 110 (laminovaná). Rukojeť mosaz, trikolóra z fíbru, bakelit, nerez, padouk a bukový lignamon. Já vím, klepete si na čelo s tím bakelitem, ale já to mám jako náhražku buvolího rohu. Happy .

Rozměry: Celková 214mm a čepel je těch 110mm

DSC01699.JPG.jpg
DSC01689.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tady mám to pouzdro na Falkena. Jak jsem říkal, kvalita nic moc, ale teď už mám hranořízek, drážkovač a značkovač stehů, tak další pouzdro (až se k tomu dokopu) by mohlo být lepší. Taky jsem si koupil slabší kůži Happy

DSC01708.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tohle je takovej pinďa na králíky Laugh
Čepel Mora 82, rukojeť mosaz, trikolora z fíbru, kůže a prdelka z duralu.
Celková 177mm a čepel má skutečně 82mm

DSC01700.JPG.jpg
DSC01691.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Malé, jednoduché, prirodzené a krásne puzdierko na sympatiský nôž Happy Laugh Happy
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Tak a zatím poslední má čepel Lauri carbon 95 a na rukojeti je mosaz, trikolóra z fíbru, bukový lignamon, nerez a finská bříza.
Celková délka je 201mm a čepel má 91mm (originál s rovným hřbetem jsem trošku zkosil).

DSC01698.JPG.jpg
DSC017071.JPG.jpg
DSC016871.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Pekne rukovate Happy vela zdaru dobrym nozom a napadomHappy
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
Mackovi svečí, je ale na neho trochu ťažky Wink Rukoväť je famózna - nádherná krezba aj tvar- fínske nože majú svojho duchaHappy
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Tak po dlouhé době něco přihodím. Můj pokus o ergonomickou rukojeť.
Čepel: Mora 110. Rukojeť: mosaz, fíbr, padouk, bukový lignamon a finská bříza.
Celková délka 220mm.

DSC01730.JPG.jpg
DSC01731.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
ahoj ergonomicke to moze byt , ale naozaj by som ubral na rozmanitosti materialov , ale tak teda proti gustu ziaden disputat Laugh hrozne spojenie ... tak teda po slovensky : ked sa ti to tak paci tak potom vsetko v poriadku , ak to mas napredaj vravi sa ze vsetko ma svojho kupca ... Wink
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/4/2008
MANIAC napsal:
Tady mám to pouzdro na Falkena. Jak jsem říkal, kvalita nic moc, ale teď už mám hranořízek, drážkovač a značkovač stehů, tak další pouzdro (až se k tomu dokopu) by mohlo být lepší. Taky jsem si koupil slabší kůži Happy

Ty kroužky na pochvě jsou úmyslné, nebo vznikly jako "vedlejší produkt" při práci na pouzdře?
Hlučnost je smrt myšlenek...
Posláno:

Štamgast
No jo, už mi asi tu strakatou krávu nikdo neodpáře Happy . Kudla byla prodaná ještě než jsem měl doma čepel. Jinak příště se polepším, slibuji.

Ty kroužky jsem udělal schválně, abych zjistil, jak se nechá „obtiskovat“ do kůže. Mám korunu zalisovanou do bakelitu, tak jsem jí zkusil, ale je vidět jen soustředné kruhy Sad .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum