ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
St.Nicolaus Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/14/2012
Nedalo mi to a musel jsem se přihlásit a taky zaplevelit Štefanovi vlákno....Happy
Strhla se tady docela ostrá debata a Dudulíkovi se klaním! Vyzařuje z něho bohorovný klid, moudrost a nadhled. Admire Což se určitě nedá říct o Lonerovi :), který si tímto asi trhl pěknou ostudu.Laugh
Když už tady debatují špičkový someliéři a znalci rumu, přidám jednu historku z mého bídného života. Happy Jsem z kraje, kde na 100 obyvatel je10 domácích pálenic a už jsem toho vypil určitě hodně.Laugh Přijel na návštěvu kamarád z Čech, který má rád rum i slivovici a považuje se za znalce. Vždycky mu udělám radost, když vytáhnu z archivu nějaké staré ročníky slivovice a koštujeme. Jednou jsem mu dal ochutnat vzorek "druháku", co jsem dostal od kámoše, co doma pálí. Ten si ale pomlaskával! Když jsem mu řekl, co to je, tak nevěřil a styděl se.Grin
Takže asi tak. Ať nám pořád chutná!
Libi
Prosím, pište mi na e-mail, ten čtu denně.:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Štefane, kamaráde...👍Admire . A když už máš rád to krásné dřívkoWink

Dudulik vložil tyto přílohy:
Lumii_20210312_164813238.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
94/21, 95/21 - to jsou čísla šarží, nebo lahví? Pokud platí b) je to jako koníček, protože na uživení by to nebylo.
Jo a Hefron, Profesor a jim podobný rumy jsou sladší, ale co - kutná to. Jak by řekl Ital v kukyni....
Tak se někdy zase sejdem.......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
[quote=Miloslav Zítek]94/21, 95/21 - to jsou čísla šarží, nebo lahví? Pokud platí b) je to jako koníček, protože na uživení by to nebylo.
Jo a Hefron, Profesor a jim podobný rumy jsou sladší, ale co - kutná to. Jak by řekl Ital v kukyni....
Tak se někdy zase sejdem.......[/qu

Zdar Mílo, to je asi test mazacího oleje pro řetězové pily, čísla jsou zuby, průmery, ... nebo třeba čísla vzorků ...
Když chvilku vydržíte, něco se z toho určite vyklube ... Dušane, tam byla ta krásná kuksička?
Tak to byl asi bonus. Všem hezký víkend
Štefan
Posláno:

Štamgast
...Professore a podobné aktivity jsou ta tám a s touto firmou mě spojuje už pouze nick... Applause Applause
Ale do reálu: Reinkarnace starých dubových parket! Pán, říkejme mu Quido, bydlí v prvorepublikovém domě v krásném bytě 4+1...
Jeho nová přítelkyně naznala, že když všechny její fcb. kámošky mají na podlaze vinyl, nelze v jejím případě zůstat u zdravých dubových parket (nic proti vinylu, praktické i hezké, ...) A tak pán Quido v rámci udržení stávajícího "šukacího" režimu parkety vytrhal a vyměnil za OSB a vinyl. Naštěstí se spřízněná duše motala kolem a část parket se zachránila z kontejneru!
Sklápěcí lavička dub 150 x 38 do vznikající klubovny, někteří ví, ...(až nám zas Andrej zavře hospody...Angry ), uchycení bude přes panty do zdi a nožičky jsou ještě v procesu, napuštěno tvrdovoskem .

St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
IMG_20210707_150956.jpg.jpg
IMG_20210707_150217.jpg.jpg
IMG_20210707_150237.jpg.jpg
IMG_20210707_153726.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Už se těším až ji otestuju. Líbí se mi, když s věcem vdechne nový život Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
St.Nicolaus napsal:
...Professore a podobné aktivity jsou ta tám a s touto firmou mě spojuje už pouze nick... Applause Applause
Ale do reálu: Reinkarnace starých dubových parket! Pán, říkejme mu Quido, bydlí v prvorepublikovém domě v krásném bytě 4+1...
Jeho nová přítelkyně naznala, že když všechny její fcb. kámošky mají na podlaze vinyl, nelze v jejím případě zůstat u zdravých dubových parket (nic proti vinylu, praktické i hezké, ...) A tak pán Quido v rámci udržení stávajícího "šukacího" režimu parkety vytrhal a vyměnil za OSB a vinyl. Naštěstí se spřízněná duše motala kolem a část parket se zachránila z kontejneru!
Sklápěcí lavička dub 150 x 38 do vznikající klubovny, někteří ví, ...(až nám zas Andrej zavře hospody...Angry ), uchycení bude přes panty do zdi a nožičky jsou ještě v procesu, napuštěno tvrdovoskem .

To máš kliku. Chytrej chlap a slepice. Je dobrej, že ti to přihrál. Hlavně aby jim to vydrželo. Klasika: dávám tomu 2 -3 roky. Potom od něj dostaneš ten vinyl a OSB a budeš muset vrátit parkety.Laugh
Jura
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Loner:) napsal:
Dudulik napsal:
Loner:) však Tě nikdo nenutí kupovat Laugh Laugh Laugh
Zdraví je moje...myslím že celý život piju i ty sračky(podle Tebe) a zdraví slouží-krom plochých nohou Wink
No a do mé peněženky jsi mi taky zatím neposlal ani kačku. Jím a piju co mi chutná a ne to co mi kdo řekne že mám pít a jíst.

Je to tak jak píšeš zdraví je Tvoje., ale do peněženky Ti posílám prachy jakožto daňovej poplatník pravidelně, coby hasičovi i na tu medaili sem Ti přispěl a rád.
Pokud bys potřeboval zdravotní péči tak se taky zúčastním jako poplatník.
Tak dobrou chuť a na zdraví.
Ahojte ,když tak čtu takovéto rozpravy,tane mi na mysli výrok jednoho kamaráda (zavilého odpůrce jakýchkoliv ideologií) z dob třeskutého sociálizmu."Ale ,ale sůdruhovja ,čo je toto za sráčky".Happy K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
dagger:
Pan Quido je nepoučitelný, prvním dvěma "partnerkám" opravil dům a byt, pak ho vykopli...
No ale, každý svého štěstí "strojevůdcem"
Knajfíku, nechme staré sračky sračkama, děkuji .
Tohle by mělo jít do hádánek, nebo... Co je to ?
lehká otázka ...

JI2021.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Přece jitrocel, nachystanej na domáci sirup. Ježkové to sice nežerou....Happy
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
No jasně, Ježku, Applause sirup se ale pije a s destilátem z jablek doporučuji všem zvířatům Ok Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
St.Nicolaus napsal:
dagger:
Pan Quido je nepoučitelný, prvním dvěma "partnerkám" opravil dům a byt, pak ho vykopli...
No ale, každý svého štěstí "strojevůdcem"
Knajfíku, nechme staré sračky sračkama, děkuji .
Tohle by mělo jít do hádánek, nebo... Co je to ?
lehká otázka ...
Ahojte , pro odlehčení i pousmáníHappy trocha etymologického poučení.Výraz "SRÁČEK" ( první pád podstatného jména rodu mužského ,skloňuje se dle vzoru hrad ) použitý v citaci , označoval cosi sice malého (může se jednat i o osobu) leč nepříjemného,nad čímž lze tak maximálně s odporem mávnout rukouLaugh Přeji hezké dny.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Ahojte,
z návštěvy u Mr.Smitha jsem si přinesl špalíček, červený dub naštípaný na topení. Vylezla z toho taková příjemná mistička. Přejí hezký víkend všem!

IMG_20200627_165517_resized_20210709_123619189.jpg.jpg
IMG_20200627_195634_resized_20210709_123618579.jpg.jpg
IMG_20210709_122020_resized_20210709_123111574.jpg.jpg
IMG_20210709_122624_resized_20210709_123112350.jpg.jpg
IMG_20210709_122637_resized_20210709_123113173.jpg.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Štefane, ty jedeš!Ok
Posláno:

Štamgast
St.Nicolaus napsal:
Tak zas něco. Skoro před 30ti lety jsme likvidovali v Kočicích jeden barák ze 17. století ... Spoustu dřeva a trámu odvezli Cikorky, nebo HnědoSlovaci, jak chcete na spálení, kousek se mi ale nějak "zapomněl" v autě... A po pravdě, dočkal se a druhá půlka zatím čeká na reinkarnaci... Těžke, dobře rostlé dřevo Ok Kdo mohl téhda tušit, jak mi bude za 30 let "hrabat" Cry

Reinkarnace podruhé...

RE1.jpg.jpg
RE2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Vypadá to hodně dobřeOk
Ale taky ti stále říkám, že občas je dobré si doma i zatopit a né každý kousek dřeva zpracovat na misku Wink Grin
Posláno:

Štamgast
Ahojte,
reinkarnace dubových parket podruhé. Sedací zavírací dubová truhla do klubovny, někdo doma ji pojmenoval sarkofág ...
Akorát ta barva vylezla nějak debilně do červena Sad

Sarkofág.jpg.jpg
Sarkofág_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahojte. V létě jsme byli na výletě na Veselém Kopci a tam si moje žena vzpomněla, že by potřebovala dřevěnou nádobu na zpracování a kynutí těsta, tzv, okřín. Vymluvil jsem se, že nemám to správné dřevo a hlavně topol, vrbu, nebo lípu nemám vůbec rád... takže až někdy (nikdy) Koncem října jsme byli zazimovat barák na Východě a u kamaráda jsem na zahradě potkal čerstvě pokácený topol, výmluva, že nemám sebou pilu nezabrala, tak jsem si uřezal dva kousky, že to nějak dopadne.
Teslice je už několík let v plánu a ve vývoji, takže nic, ale v listopadu jsem měl možnost pracovat na velkém soustruhu, tak jsem se do toho pustil, no hnus velebnosti Sad Mokrá dílna, mokrý já, voda z toho stříkala na všechny strany. Dřevo se i při ohleduplném sušení zkroutilo, ještě že jsem nechal nahrubo dost materiálu. Výsledek snažení: miska na těsto, průměr kulaté části 310mm, hloubka 100mm, ošetřeno světlicovým olejem, až to vyschne, dobrousím 600, teď je tam 240. DNo není dokončené ani natřené olejem, bude tam ještě jiná finální úprava. Říkal jsem si, nikdy více !!! Minulou sobotu jsem našel čerstvě pokácený topol černý italský, to tam předse nenechám Beating ...komu není rady ...Shocked

OKŘÍN_3.jpg.jpg
OKŘÍN_0.jpg.jpg
OKŘÍN_1.jpg.jpg
OKŘÍN_2.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Zdar Štefane, pěkné o máš, díže na těsto i sarkofág. Tak já někdy dojdu ochutnat chleba Happy
Posláno:

Štamgast
Dobrý večer všem.
ozval se mi kamarád tady z fóra, že si hraju se dřevem, zda bych mu nevyrobil stojánky na nože podle určitých požadavků.
Chvilku to trvalo, ale jsou na světě a už i na místě určení. Tak děkuji kamaráde, byla to pro mně výzva...
Sklon stojek je 10 stupňů.
Dřevo dub, povrchovka tvrdovosk od f. Biofa, mám s tím dobrou zkušenost
Snad ještě rozměry:
7. 35x120x330mm základní deska, výška 425mm, rozestup kolíků 70mm, váha cca 1,7kg, rozestup stojek 150mm
5. 35x120x330mm základní deska, výška 270mm, rozestup kolíků 50mm, váha cca 1,4kg, rozestup stojek 150mm
3. 2ks 22x95x340mm základní deska, výška 200mm, rozestup kolíků 50mm, váha cca, rozestup stojek 200mm
A kolíky jsou 10mm dubová kulatinka

STOJANKY_2.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum