ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Buddy Weston Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
buddy: tak si ty příspěvky buď sám smaž tím červeným X v hlavičce textu, nebo oprav tím vedle něj.. ne? Wink
Jinak ten poslední nožík je super, i když je to u tebe skoro nemožné, tak mám u posledních tří nožů pocit, že se snad ještě zlepšuješ.. ale to snad už ani nejde.. Laugh
co je to za damašek na té záštitě posledního.. vypadá to super.. to je atyp vzhled nebo to jen tak náhodou vyšlo z damasteelu?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
buddy napsal:

Ten zakaznik si koupil zavirak a prisel s tim ze by chtel tez pevny nuz.

Tak to má ten člověk pěkné duo Happy. Já asi fakt vidím toho Handimana úplně všude (možná čas navštívit očního)...ShockedShocked

( . )( . )
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/15/2006
Ono to je opravdu o tom,ze kdyz si clovek nevymysli
nejake ujetiny,jsou si ty tradicni noze dost podobne.
Mohu ale z vlastni zkusenosti rict ze je v tomto poli pusobeni mnohem vice mista pro fantazii nez treba pri vyrobe banjos,(kterou jsem se tez zabyval)tam je dany tvar,rozmery a tak cloveku jen zbyva se vyradit na vyzdobe.

Dik Samuraji,asi jsem kliknul na spatnou ikonu,ja se polepsim.Ale jak se v Americe rika-stareho psa novym trikum nenaucis.Snazim se.Co ten navrh na nevyvliknutelny klip?Drevo na tvuj nuz je objednane.
Posláno:

Štamgast
buddy: díky, na dřevo se už těším Wink
Jinak ten klip by mohl vypadat tak nějak.. tedy aby šel dobře za opasek, ale bez nadzvednutí klipu nešel vytáhnout.. ten přesah pod úroveň základny by šel taky udělat větším předpružením u základny, ale to ty víš..
Posláno:

Pokročilý
Samuraji,ja jsem myslel ze to chces na noseni v kapse,mam podobne clipy na kozena pouzdra.
Nejak jsem si nedovedl predstavit jak by se to resilo na noseni v kapse.Pokud by nekoho neco inteligentniho a elegantniho napadlo,prosim dejte mi vedet.
Posláno:

Pokročilý
Samuraji,ja jsem myslel ze to chces na noseni v kapse,mam podobne clipy na kozena pouzdra.
Nejak jsem si nedovedl predstavit jak by se to resilo na noseni v kapse.Pokud by nekoho neco inteligentniho a elegantniho napadlo,prosim dejte mi vedet.
Posláno:

Štamgast
buddy: néé, na opasku, ale tak aby to nešlo nechtěně vytlačit a ztratit.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
buddy napsal:
Tak a ted ten zavirak.
Nebol tento nôž i na výstave v Bratislave? Veľmi sa mi naživo ľúbil. Taký maličký oproti ostatným...
Th
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/21/2005
Kde by se dal tento klip sehnat? Měl bych zájem o dva kusy.
Posláno:

Štamgast
maxeem: ale já neřešil s Buddym jak mít nůž co nejhlouběji v kapse, ale jak zabránit nechtěnému vytáhnutí zpod opasku, ale jinak dobrý Plho Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2005
k tomu pevnemu nozi-nechci rypat, ale az moc mi pripomina tohle(Rick Dunkerley)..jinak zpracovani je pekne, jenom ty nytky jsou takove nejake pohmozdene...vsimam si malickosti, sorry
ale celkove pekny, zaviraky jsou od vas sice lepsi, ale pekny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
[quote=papi[/quote]Jen jestli ty pořád nehledáš chlupy tam kde nejsou. ]Asi mám oko z kašparovi krávy, ale ani po přiblížení na nýtcích nevidím žádnej problém (naopak se mi velmi líbí jak zanikají ve střenkách).
A co se týká podobnosti těch dvou nožů, tak třeba pro mě je dost vzdálená (nehledě na to, že jistou podobnost najdeš prakticky vždycky - snad vyjma takových extrabuřtů, jakými jsou nosorožec od Reeva či tracker od Browna, apod.).

Jinak bez kecu: ten od Buddyho bych bral hned, kdežto ten od Dunkerleyho mě moc nebere (pokud mám být konkrétní, tak mi na něm vadí příliš tenká rukojeť a ještě tenčí střenky, ve kterých jsou šrouby jak prase (na tu šířku) a ten zlatej ovál je pro mě taky jak pěst na oko).
IMHO Buddymu jdou pevný nože taky výtečně a má ho pěknej i vyváženej zároveň (tedy nejenom jako šperk, ale i na eventuelní práci)...

Ale samozřejmě beru, že každej máme nárok na svůj názor - jen mi nedalo, abych nevyjádřil i já ten svůj, i když jsem Buddymu původně nechtěl zbytečně pochlebovat (bo to by tady na tom jeho vlákně nebylo nic jinýho)...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Pokročilý
Tak vas vsechny zdravim,zase jsem byl nadmerne zamestnan,ale zkusim odpovedet na vse co se vyskytlo.
Na www.knifekits.com je k dostani pretoceny klip na skryte noseni v kapse.
Co se tyce toho pevneho noze,mohu s klidem rici,ze se mi muj libi vice nez Dunkerlyho.
Jo,ty nyty jsou podle stareho zpusobu se zakulacenou a lestenou hlavickou,ktera vycniva nad povrch rukojeti.Mozna ze je tam videt nejaky odraz
pri foceni,ale mohu vas ujistit ze jsou perfektne
bombirovane a lesknou se jak detska prdelka.
Urcite bych nepustil nuz do sveta s nejakymi problemy.
Dekuji vsem za prispevkya zase na shledanou.
Buddy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2005
dekuju za odpoved, ta vese mne zajimala nejvic. asi to je tema fotkama tady. omlouvam se teda za prudeni.
Posláno:

Štamgast
Buddyho nový výtvor:

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Same: fantasticke zpracovani - nelze nic (z pohledu nevyrobce) vytknout.
Moc se mi libi ty prilozky. Ale tvar neni moje skupina, takze nehodnotim. Kazdopadne velmi vydarenej kudlik (jak se dalo cekat).
A: vsechno nej.... ale hlavne zdravi!
Tom HappyHappyHappy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Mym snem je damaskovy drop point 8-9cm s prilozkami z mamuta. Zatim jen hadam a netroufam si odhadnout cenu za tri roky, az budu mit kulatiny ja.
BW je zatim prvni volba. Preji pekny den! Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Zpracování úžasné, dřevo super, svým způsobem zajímavý nůž, Samovi určitě udělal hroznou radost ...
Nedá mi to, abych ale trochu nezauvažoval.
Buddy je u nás v oblasti zavíráků tak trochu ikonou, a rozhodně se dá říci, že třeba tamten nebo tamten je typický Buddyho zavírák, prostě jeho styl, tím se stal známým a má proto spoustu obdivovatelů. Když už bych tedy chtěl nějaký zavírák od takového nožíře, jako je Buddy, chtěl bych asi něco Buddovského a ne si vymyslet svůj tvar, naprosto odlišný Buddyho stylu a v podstatě ho jen využít coby řemeslníka - mašinku na finální zpracování. Příjde mi to trochu škoda.
No, můj názor, a už se skoro děsím, co z toho zase bude Wink

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Krásný nůž. Má v sobě něco víc než jeho předloha.

Petr: Na tom co píšeš určitě něco je. Mám li to brát podle sebe tak by to bylo dilema mezi jistým výsledkem v případě přesného zadání a relativně nejistým výsledkem když to nechám na nožíři-bude se mi to líbit? Nemám na mysli kvalitu a zpracování, jen design. Je tu samozřejmě možnost vybrat si něco z již hotových nebo nafocených vlastních designů tvůtce.
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal: to víš že udělal, hroznou Happy musel jsem si pro něj jít už v obědové přestávce, do večera jsem nevydržel Wink

Jinak k tvému názoru.. Všichni víte můj postoj k zavírákům, že? Razz Takže je už s podivem,že mě nějaký dokázal zaujmout tak, že bych ho chtěl..
Takže když už se to stalo a já věděl co chci, zbývalo jen najít někoho schopného jej vytvořit v takové představě, jakou jsem měl, tedy zachovat tvar, ale změnit materiály dle mého vkusu.. Takže prvního sem se zeptal Milana, který to odmítnul a přímo doporučil Buddyho, s čímž jsem souhlasil, neb ať to zní jak to zní, je pro mě Buddy v oblasti zavíráků v ČR nejlepší..

Takže kdybych si měl dle tvé myšlenky u Buddyho objednat nějaký pro něj typický nůž, tak to neudělám, protože by se mi prostě tvarově nelíbil Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum