ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Buddy Weston Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2004
nechci být zase až takový detailista ale udělal by mi nekdo pořádek v tom, co je to vlastně ironwood? tohle jsem našel na netu takže podle teto definice patří tam třeba také hadí dřevo? dik
Je to obecné označení pro různé druhy velmi tvrdých dřevin převážně tropického původu (železné dřevo) Přesněji se to nedá odlišit, například Američani takto značí dřevo habru, tropických druhů, dubu, nebo ebenu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Je to tak, "ajronvůdů" je spousta, ale desert ironwood je jenom jeden...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2006
Vsechny zdravim,jsem zpet z dovolene a jsem rad ze se neco deje,nejake ty dobre komentare k Hawkovi.
Chtel bych jen rict,ze jsem si tento nuz docela vychutnal.Az si bude nekdo z vas myslet ze uz vsechmo umi at zkusi vybrousit tat tvatovanou cepel jako je na Hawkovi.Nikdy predtim jsem takto tvarovany nuz nebrousil,tak jsem to prijal jako nozirskou lekci
cislo milion.Co se tyce "desert ironwood"je to krovi
ktere roste v Americkych a Mexickych poustich.Myslim si ze je to nejlepsi a nejkrasnejsi drevo na noze
a jine,treba rukojeti k revolverum a pistolim.Jeste se mi nestalo aby casem popraskalo jako treba "snakewood"ktere je cenove stejne.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
buddy, máš to moc pěkný a vychytaný. Dřevo i zpracování je nádhera. Líbí se mi, jak to zoubkování navazuje z čepele na mmezistěnu a příložky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/6/2006
Zdravím. Zase nějaká novinka od pana Westona. Fotky jsou špatné, ale bohužel zatím nemám k dispozici jiné.
Jmenuje se Black Spruce, čepel 4", S30V,rám titan, střenky CF. Váha 199 gramů. Je to flipper, což je doufam z fotek vidět.
Posláno:
Začátečník
2
Posláno:
Začátečník
3
Posláno:
Začátečník
4
Posláno:
Začátečník
Sravnání s Al Marem SERE2000
Posláno:
Začátečník
A ještě srovnání masivnosti zámku...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/17/2001
Noo, moc pěknej macek, tloušťku čepele odhaduji na cca 5 mm, pojistka vypadá opravdu suprově, o kvalitě zpracování nemá cenu diskutovatWink. Ale stejně mě nějak víc bere ten Al Mar:,asi otázka osobní preference tvaru nože.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Moc pěkný nůž. Mám ale otázku: Jak ten flipper funguje? Tedy myslím, jak lehce jde otevřít. Mám nožík od Buddyho, hodně jsem jich držel v ruce a pokaždé byly docela pevné, t.j. nedaly se tak lehce otevřít. Ani ten můj po 5 letech moc nepovolil (jsem rád)...

David
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Pro Davida: Flipper funguje výborně. Pan Weston tam zkoušel různé druhy podložek. Nelze samo nůž otevřít celý pouze tlakem ukazováčku na flipper, tím ho otevřeš asi do úhlu 140 stupňů, jak kdy... Ty ho ale stejně otvíráš poměrně lehkým švihem zápěstí, bez pomoci nějaké větší síly. Byl jsem sám překvapený jak snadno to funguje, bez nějakého omezení pevnosti. A je to parádaHappyHappyHappy

Pro Jirku: Čepel je tlustá 4mm, nůž je to neskutečně masivní, ale takový jsem chtěl. Al Mar je velice dobrý, ale vedle tohodle flipperu vypadá trochu sravdovně a forově, alespoň ve skutečnosti.
Posláno:
Začátečník
A ještě pohled na ten flipper, skvěle sedne na ukazováček a v kapse nepřekáží.
Bohužel nemám lepší fotky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Krásný nůž,a na vánoce mám taky od B.W. jeden kousek,který mě chytil už v Brně.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Vsichni postuji nejake sve vyrobky,tak ja to zase jednou zkusim.Nechce se mi sem davat obyc noze,ale kdyz uz me se libi to je co rict.Tento se neobjevi na zadnych vystavach(zakazka)Tak me nesetrete(hacek na s a r).Pro ty kteri mate vyhrady k memu pouzivani ENG klavesnice je to boj ktery jsem uz davno vzdal,jsem rad ze jsem se naucil jakz takz pouzivat tuto formu a tak to snad az tak moc nevadi.

Jinak,nuz standartni Damasteel special,pilka Twist,zastita Uhlikovy nickel twist,rukojet Mamut.
Hezky den vsem.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Shocked Takže už i damaškový pilky, to jsou věci. Jinak přesto, že se jedná o čepel standard damasteel, tak má zvláštní kresbu a moc se mi libí.
Edit: Co to je, Rose z kraje?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Ta pilka mi lehce zavání Mikovem Happy.. že by spolupráce s Františkem? Ale jinak pěkný kousek...

D.
( . )( . )
Posláno:

Pokročilý
Ten damasek nema jmeno,je to nejak navic nejak valcovane.Nevim podrobnosti.

To vis Davide ze je to Mikov.Bohuzel zatim nevyrabi z jineho materialu nez twistu.Poptal jsi ty loziska?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
sandiego napsal:
Zdravím. Zase nějaká novinka od pana Westona. Fotky jsou špatné, ale bohužel zatím nemám k dispozici jiné.
Jmenuje se Black Spruce, čepel 4", S30V,rám titan, střenky CF. Váha 199 gramů. Je to flipper, což je doufam z fotek vidět.
Buddy, tohle mě nadchlo, krásnej nůž...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum