ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Buddy Weston Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/13/2003
@westy: najde, ale jak znam českou povahu - moc jich nebude, kdo (kromě několika sběratelů a nožomilů) dá za nůž 5-6 litrů, chce aby to i laik na tom noži na první pohled poznal a laik nezná značku B. W.
To je moje sociologická studie, taky prodávám ve svym oboru víc laciný šmejdy, než luxusní výrobky protože: "...já na tom rozdíl nevidim..." úplně nejlíp se prodávaj šmejdy z šikovně vybraným nápisem typu: LUX, SUPER, a DE-LUXE.
Ale můžu se plést a byl bych jenom rád, kdyby se těchto nožů prodalo mraky.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
No já bych spíš přihodil pár kapříků a koupil některý z níže uvedených, tento mě osobně příliš nezaujal. Mám dát 5-6, nebo 8, pokud dojdu k rozhodnutí, že investuji do nože řádově několik tisíc, tak ty dva už mě nezabijou a ty předešlé jsou podle mého názoru jiná káva.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
edit
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
edit
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Je to o kupní síle,která není až tak úžasná,jak slyším každý den ve zprávách.Sám se považuji za až ujetého knifemana,v omezených možnostech jsem se dostal za 25 let ke sbírce,která překročila už dávno půl sta kusů,ale na první nůž "knifeart"si ještě počkám.Trochu se živím prodejem,a často vidím,oči a duše by si moc přály,ale stav konta neumožňuje.A pak je tady to "české",jak to obejít.Jsme národ koumesů,a Švejků,a vždy hledáme třetí cestu,i když všichni tvrdí,že nelze.Tak je to s bicykly,které prodávám,a tak to bude i s noži.Koupit si nůž od nožíře může mýma očima jen člověk,který tím chce dát obdiv jeho práci.Pokud na to ovšem našetří.Protože,čím movitější,tím větší skrblíci,ale to asi platí v celém světě.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
@Black: do puntíku...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Dominik napsal:
@westy: najde, ale jak znam českou povahu - moc jich nebude, kdo (kromě několika sběratelů a nožomilů) dá za nůž 5-6 litrů, chce aby to i laik na tom noži na první pohled poznal a laik nezná značku B. W.
To je moje sociologická studie, taky prodávám ve svym oboru víc laciný šmejdy, než luxusní výrobky protože: "...já na tom rozdíl nevidim..."
Bohužel musím (i profesně) s Dominikem naprosto souhlasit... Angry

A dál tu padlo to, že když už budu chtít něco extra, tak šest nebo osm, to už je jedno a raději si přišetřím na to, aby to bylo jak to má být...

A není to tak jen v kudlách - věci do dvou tisíc se prodávají vcelku bez problémů, protože tahle suma drtivou většinu lidí zase tak moc nebolí. Drahý věci si pak kupujou pracháči anebo šetřiví fandové, ale ten střední proud (tedy něco mezi low endem a high endem) se začíná rychle vytrácet. Co mám zprávy např. od amíků, tak tam v mým oboru (elektronika) už žádnej střední proud není - jen low end nebo high end.
A u nás jsme na tom (minimálně v tom mým oboru) už prakticky stejně.

Takže s nějakými nadějemi bych byl v tomto směru asi raději hodně opatrnej. Myslím, že když ti čumilové před stolem říkají "hezký ale pro mě drahý", tak nemají na mysli dva kapříky dolů, ale spíš za dva kapříky Wink, což je sice u custom zavíráku (navíc takovéto kvality) naprostá kravina, ale jak už psal Dominik - "...já na tom rozdíl nevidím...".

Tím nechci říct, že to nebude mít úspěch, ale nedělal bych si přehnané naděje... (samozřejmě velmi rád se budu mýlit)

BTW: jako doplnění-rozšíření sortimentu určitě dobrý, ovšem jako nějaká rychloodbytovka Sad
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
edit
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
No jo, jenže Buddy by si ve státech s jeho novou zálibou (vystřelovákama) mohl akorát tak ďoubat nehty, neb jsou leckde zakázané - bohužel...

Milan

westy napsal:
...já být Buddym tak sbalím kufry a jedu do ...prd....států.... Promiňte reakci, ale tak si to myslímHappy

.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2001
Westy - v zaveru puvodniho prispevku je veticka "Prosim o vase nazory.Diky." Bud se to da interpretovat jako nazory na nuz jako takovy, nebo na celkovy zamer udelat cenove dostupnejsi nuz pro "maleho" ceskeho nozomila. Takze klid Happy

Ad zavirak - tvar cepele je skvely, velikost imho idealni, trochu mi nesedi "otevrena spicata prdelka", ale to muze byt vec osobniho vkusu. Klip bych dal volitelne.

Hezka prace
Posláno:

Štamgast
edit
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
co se týče mého názoru jako vyloženě nezavírákového člověka co má jediný pochybný zavírák na denní nošení pro případ potřeby..
Tak slovo Buddy West je pro mě v této oblasti pojem a pokud bych od Budda chtěl nůž, pak asi do vitríny s cenou do 15000,-
Iniciály jsou pro mě málo a ten nůž je právě díky úpravě pro nižší výrobní cenu málo vitrínový.. v čem je asi ten zakopaný pes.
Prostě na denní nošení je 6000,- hodně velké riziko ztráty či poškození a do vitríny zase nemá nic tak moc výrazného.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
a jen tak pro doplnění.. pokud si procházím běžnou nabídku zavíracích nožů, tak většína je v cenovém rozmezí právě takovém, aby majitel neměl obtisk pánvičky na hlavě od manželky ani vytrhané vlasy poté, co mu spadl při zavazování tkaničky do kanálu Wink
čili pokud ho kupuje žena muži, tak je to cena mezi 200÷700,- což jsou zpravidla Mikovy, a pokud to kupuje muž, tak je to cena mezi 1000÷2500,- což je zpravidla spyderco.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Nejsem sice zavirakovy typ ale me se ten "ekonomicky" model moc libi Happy. Priznam se ale ze mu moc sanci na uspech nedavam Sad.

Nemyslim si ze by byl problem v tom ze lidi nemaji prachy, kdyz se podivam kolem sebe tak vsude vidim nove mobily s barevnymi displeji a fotaky, kdyz si jdu v SO rano koupit do Hypernovy snidani tak vidim davy lidi s voziky narvanymi casto uplnymi zbytecnostmi (hlavne ze je to v "cenove akci" a se slevou Angry ), o boomu spotrebitelskych uveru se radeji ani nebudu rozepisovat (za penize co nemate si koupite neco co nepotrebujete, no neber to). Zasadni problem vidim v tom ze drtiva vetsina lidi v CR nejsou schopni ocenit kvalitu Sad. Delam v pocitacich a obcas nevim jestli se smat nebo nadavat a nedelam si iluze ze v nozich to bude jine.

Jako dalsi urcity problem vidim to ze pro spoustu lidi je nuz neco jako vec ktera se jim treba moc libi, kterou casto pouzivaji ale za kterou je "neslusne" (lepsi vyraz me ted nenapada) vydavat vic penez. Sam nosim jako muj EDC kudlik Fallkniven F1 a obcas se mi stava ze nekdo reaguje "jeeee, ten je hezkej" a "a co to stoji?" a kdyz odpovim ze 3000,- tak jsem ve vetsine pripadu za podivina a obcas taky za blbce protoze "hele, u congu/v hypermarketu/nekde jinde maj takovej za par stovek a vypada uplne stejne".

Podtrzeno secteno - dobry napad, moc hezky nuz, moc bych mu pral aspon par desitek prodanych kusu ale jak uz jsem psal vyse, moc optimisticky to nevidim Sad.
Posláno:

Štamgast
@westy: pamatujHappy

Ale jinak obdivuji iniciativu dopřát své výrobky i za nižší cenu, držím palce a rozhodně se nesnažím někoho od jeho záměrů odrazovat. Jen sem odpovídal na žádost o názor.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/12/2006
koukam,ze se zde konecne opet rozproudila debata o ekonomickych aspektech ale sam se od ni distancuji neb mych slov jste si nevazili a ja nic zbytecne hazeti nebudu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/16/2005
Buddy, je to pěkná kudla, super provedení, ale je dost strohá.
Trh je nasycený, každej čech je všivej kutil, nic mu není dobré a má "strejdu kterej to umí líp".

Čepel je O.K. ta rukojet'by asi vypadala líp, kdyby bylo dřevo po celým, respektive kdyby měla trochu vypouklé břicho.

Ta kudla ve mě budí pocit jako murasamova katana. ( v Birminghamu jsem na výstavě viděl Masamuneho a Murasamovu práci vedle sebe. - Obojí špičkově zpracované a zřejmě stejně ostré, ale tak kde má Masamune plynulé navazující linie má Murasama geometricky přesné rohy a hrany a pokud má někdo fobii z čepelí, neměl by na něj radši koukat, protože se mu už z pohledu udělá špatně.)

Jinak ten popis zasraného čížkovství stačí, hlavním znakem je, že je všechno furt všem drahý.

S pozdravem
Jarda
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2004
taky se pokusím prezentovat svůj názor. Musím bohužel souhlasit s většinou názorů. Lidi si rádi koupí plno věcí, co ani nepotřebují, ale koupí si je proto aby byli IN. Mobil má snad každý a ne jeden...co 2-3 roky si koupí nový a klidně vyhodí tisíce, ikdyž jeho funkce nevyužijou...Lidi prostě kupují věci aby byli IN. Vždyť nemít mobil, tak jste za idiota. O nože není takový zájem a o ty dražší ještě míň, protože na ně nejsou reklamy a nejsou tudíž IN. Chtělo by to myslím fakt nějakou reklamu, to je můj názor.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2005
buddy napsal:
Dobry vecer vam vsem,mam jeste jeden nuz o kterem bych rad slysel nazory,kritiku a jine.V Brne na
vystave nozu jsem mel mnoho lidi kteri by meli zajem o nejaky muj nuz-ale-cena je problem.Kdyz jsem se o tom bavil s Milanem,dosel jsem k rozhodnuti ze je na case s tim neco udelat.
Na fotce je prototyp noze ktery chci vyrabet
v malych serijich asi 10 najednou a ktere bych mohl nabidnou za prijatelnou cenu dostupnou
sirsi verejnosti.Pocitam 5-6 tisic(kapriku).
PopisLaughelka cepele....92mm(3a5/8")
Sirka cepele....25mm(1")
Tloustka cepele.4mm (5'32")
Delka rukojeti..115mm(4a5/8")
Konstrukce-titanovy frame lock,stejne jako linerlock,sila titanu 2.5mm (0.100")
Klinovy vybrus,falesne ostri.Clip zatim v pozici
spicka dolu,bude mozne jej prehodit podle potreby.
Rukojeti G10,popripade uhlikova vlakna,drevo,kost.
Prosim o vase nazory.Diky.

To : buddy
Moj nazor na Vas zatvarak,ze je krasny a ma jednoduhe tvari,a hlavne je originalny,a vsak musim uznat ze by sa mi pacilo viac keby boly boky s prirodneho materialu/vodn.buvol/,ale je to velmi vidareni model,a ta cena podla mna je nizka,ORIGINALNOST a KRASU treba zaplatitHappyHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/16/2005
to westy
neboj sa ja stebou suhlasymWinkWinkWink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum