ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Vencál Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Všem Vám přeju krásné a hlavně pohodové svátky, moc se nepřežerte, ať Vám Ježura něco pěkného naježí a do Nového roku hodně elánu, nových zážitků, poznatků, kudel a ..........................................no, holt co kdo chcete!

Vencál vložil tyto přílohy:
PF2010.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
jenom taková malá předělávečka střenky, původní byla o dost menší a s nějakou otřesnou plastovou záštitou. Tohle je na přání majitele kapánek větší, dřevo je z lísky, záštita buvolí roh.

CIMG1017.JPG.jpg
CIMG1019.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
hezká práce Vencále ... ale líska ? jak je na tom s tvrdostí ? já měl do teď za to , že nic moc ,ale to soudím jen podle toho jak jsem do ní jako kluk řezal mikovem...
ale to jsem si říkal i o č.bezu a kámošuv tata hudebník si z toho dělá paličky na cimbál a prý to není takové blato, tak mi nějaký špalek co má doma proschlý dá a já to zkusím :)
Jak se jinak máš chlape ? Na Lipovou budeš ?
Posláno:
Štamgast
Čau Petře,
líska byl takový kompromis, potřeboval jsem to udělat rychle a neměl jsem po ruce žádné jiné světlé dřívko. Není to sice jako extra tvrdé, ale řekl bych, že je to srovnatelné např. s hruškou nebo jabloní.
Na Lipové doufám budu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
jako jabloň střeba ? tak to jde :) ...bezva ...tak nejpozděj v Lipové chlape ....Měj se s ať Ti jde vše co má !
Posláno:
Štamgast
tak jsem chtěl vyrobit pěknou kuksu, jako dárek a takhle to dopadlo, dřevo švestička, vnitřek nejprve "zatažen" jabkovicí, posléze celá kuksa ošetřena včelím voskem. Při zkušebím testu s vřelou vodou to dopadlo blbě Cry , viz Když se v dílně nedaří.

CIMG1216.JPG.jpg
CIMG1220.JPG.jpg
CIMG1221.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Vašku ahoj! Očisti vosk kolem praskliny a použi nejlepšího kamoše Euroindiána - sekunďák Wink
Kuksička pěkná, nezapomínat že švestka je "kur*a" Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
PěknáApplause jdu se ještě juknout jak to s ní dopadloCry
Posláno:
Štamgast
můj letošní nůž KITH 2010. Materiál 13180, kovaná i kalená u Kendy, dřevo zebráno, skryté kolíky, pouzdro hovězina.Rozměry jsem si nezměřil, tak snad to doplní Czechy, který si ho vytáhnul.

CIMG1229.JPG.jpg
CIMG1230.JPG.jpg
CIMG1235.JPG.jpg
CIMG1234.JPG.jpg
CIMG1249.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/4/2007
V Lipovej sa mi ho podarilo na chvíľu dostať do ruky a tá malá "baňatá" rúčka sa fakt pekne drží Ok Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/3/2007
Nožik je super hned v Lipove jsem ho "testoval" na špeku a obstal vyborněHappy
Delka celeho je 227mm širka 25mm tlouštka čepele je 3mm. Škoda jen že na fotce nevpada tak super jak na živo mockrát diky povedl se ti Ok
Jo a pouzdro je taky krasně zpracované prostě kvalitka
Aj s klockem misto řiditek
Posláno:
Štamgast
Czechy, díky za pochvalu, ještě to má spoustu much, ale snažím se. Jo a to pouzdro neotáčej na tu stranu s poutkem, aby Ti vydržel ten názor o dobrém zpracování Laugh
Posláno:
Štamgast
Sem poslední dobou nějakej línej a nechce se mi do tvrdého matroše, tak si hraju se dřevem a páč nejsem žádný umělec a mám rád praktické věci, stvořil jsem lžíce, pro syna a jeho kámoše do skautu. Dřevo nevím jistě, myslím si, že to je jasan, smirkováno až do gr 2000 a pak napajcováno horkým sádlem Happy

CIMG1348.JPG.jpg
CIMG1349.JPG.jpg
CIMG1351.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2008
Nůž povedený, sympaťák.Wink To tvoje hraní se dřevem, má velmi dobré výsledky. Lžíce moc povedené. Applause To smirkování je dřina a také zabere hodně času.Sad
. Také sem tam něco dělám se dřevem, ale smirkování se snažím vyhnout.. Dřevo je krásný materiál, vždy něčím překvapí.Wink Až zase něco vytvoříš, rád se podívám .Happy
Posláno:
Štamgast
Tak jsem došil futrálek na jednu z kudélek.

CIMG1584.JPG.jpg
CIMG1591.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Vencál napsal:
... stvořil jsem lžíce, pro syna a jeho kámoše do skautu. Dřevo nevím jistě, myslím si, že to je jasan...

tie lyzky su podarene a dokonca je jasne ktora pri beznom pouzivani dlhsie vydrzi Ok
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Ozy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/30/2010
Vencál napsal:
Sem poslední dobou nějakej línej a nechce se mi do tvrdého matroše, tak si hraju se dřevem a páč nejsem žádný umělec a mám rád praktické věci, stvořil jsem lžíce, pro syna a jeho kámoše do skautu. Dřevo nevím jistě, myslím si, že to je jasan, smirkováno až do gr 2000 a pak napajcováno horkým sádlem Happy

užasné lžíce, šikovný Applause

P.S. uměl bys vydlabat sošku Jaguara ??
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
Vencál napsal:

No jasan, že jasan :) Hele, nebude to sádlo žluknout? To by pak bylo docela unapetitlich Neutral
Jinak lžíce jsou moc fajn. Ještě jim vyřež do skauta dřevěný štamprdlata a sada bude jak má být Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Máš to moc pěkný, jen tak dál....Ok
Posláno:
Štamgast
kucí díkec Happy
Luďo, jeden člen místního fóra má pořekadlo: "Kdo se bojí, sere v síni" Laugh
Je to jenom ponořené na pár vteřin do horkého sádla a následně jsem to párkrát nahřál horkovzduškou a otíral a otíral a otíral. Ty štamprlata by nemusely bejt marný, díky za tip, ale skautíkům nee, ty by byly spíš pro mě.

Ozy, jsem totální výtvarné nemehlo, takže dělám jenom jednoduché věci, jaguára bych asi nezvládl Sad, ani živočicha ani auto

Križo. normálně mi neuvěříš, ale je to z jednoho polínka, které jsem rozštípl a ty léta vyšly takhle
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum