ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Vencál Možnosti
ljp
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2008
Vencál napsal:
Sem poslední dobou nějakej línej a nechce se mi do tvrdého matroše, tak si hraju se dřevem a páč nejsem žádný umělec a mám rád praktické věci, stvořil jsem lžíce, pro syna a jeho kámoše do skautu. Dřevo nevím jistě, myslím si, že to je jasan, smirkováno až do gr 2000 a pak napajcováno horkým sádlem Happy

No jasan, že jasan :) Hele, nebude to sádlo žluknout? To by pak bylo docela unapetitlich Neutral
Jinak lžíce jsou moc fajn. Ještě jim vyřež do skauta dřevěný štamprdlata a sada bude jak má být Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Máš to moc pěkný, jen tak dál....Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
kucí díkec Happy
Luďo, jeden člen místního fóra má pořekadlo: "Kdo se bojí, sere v síni" Laugh
Je to jenom ponořené na pár vteřin do horkého sádla a následně jsem to párkrát nahřál horkovzduškou a otíral a otíral a otíral. Ty štamprlata by nemusely bejt marný, díky za tip, ale skautíkům nee, ty by byly spíš pro mě.

Ozy, jsem totální výtvarné nemehlo, takže dělám jenom jednoduché věci, jaguára bych asi nezvládl Sad, ani živočicha ani auto

Križo. normálně mi neuvěříš, ale je to z jednoho polínka, které jsem rozštípl a ty léta vyšly takhle
Ozy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/30/2010
Vencál napsal:
kucí díkec Happy
Luďo, jeden člen místního fóra má pořekadlo: "Kdo se bojí, sere v síni" Laugh
Je to jenom ponořené na pár vteřin do horkého sádla a následně jsem to párkrát nahřál horkovzduškou a otíral a otíral a otíral. Ty štamprlata by nemusely bejt marný, díky za tip, ale skautíkům nee, ty by byly spíš pro mě.

Ozy, jsem totální výtvarné nemehlo, takže dělám jenom jednoduché věci, jaguára bych asi nezvládl Sad, ani živočicha ani auto

Križo. normálně mi neuvěříš, ale je to z jednoho polínka, které jsem rozštípl a ty léta vyšly takhle

Laugh ty a nemehlo Shocked to není pravda, ale dík za odpověď, myslel jsem sošku takže zvíře. Až se budeš jednou nudit a uděláš další hrnky nebo jak si to nazval něco bych koupil Ok

Jinak jsem porazil Jasan na zahradě průměk kolem půl metru, taky mi už putuje pokuta Oh No Ale dřevo by bylo na prodej, nebo pro tebe darem za pár tuctů hrnků Laugh Laugh dělám si švandu Wink
Dřevo je volné
Posláno:
Štamgast
zkoušel jsem podle návodu Pavla Bolfa udělat japonský kuchařský nůž hocho, bohužel se téměř nic nedařilo, od výbrusu, přes kalení a rovnání....Nejdřív jsem ho nechtěl ani dodělat, ale zas mi bylo líto práce. No je to sendvič broušený do jednostranného klínu, řezná strana 19191, zbytek je nějaký damašek, co se "povaloval" u Kendy na ponku Happy Výbrus jsem skonil, udělal jsem ho obráceně, tzn., že kudla je pro leváka a navíc je křivej. Při kalení se to ohlo jak banán a při následném pokusu o srovnání to ve hřbetu prdlo. Musel jsem kus odbrousit. Na ručce je buvolí roh a český oříšek.

Vencál vložil tyto přílohy:
CIMG1659.JPG.jpg
CIMG1661.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Venco, ty to popisuješ jako velkou tragédii, ale já vidim parádní kuchyňák - ozdobu kuchyně .Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Venco,
vypadá pěkně, vem ho zítra ke mně ať si ho ošahám.
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Jééééé to je ten pro měGrin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
já myslel že si ho vyhodil
s železem to je jak plastelínou
Posláno:
Štamgast
Jo, jo, Kenďáku, ten je pro Tebe, teda pokud nepohrdneš mrGreen
Jsme se s ním něco natrápili, pokud si vzpomínám dobře, tak na tomhle noži se vystřídala pěkná kupa lidí, já a Kenda kování, já broušení, Black se mi to na PPN 2009 pokoušel opravit, pak jsem ukecal Ládesa na kalení na hamouna, taky na PPN 2009, jak se to prohlo, tak jsme to rovnali, já, Ládes, Kenda a Petr Dohnal starší, no prostě kolektivní skupinový grupáč Laugh
ljp
Posláno:

Štamgast
Vencál napsal:
...no prostě kolektivní skupinový grupáč Laugh

Je vidět, že se neztratíš, dokonalý manager :)
Posláno:
Štamgast
Důvod proč jsem se nedostal do Příbrami, musel jsem nutně dodělat tuhle sadu pro kámoša k 40tinám. Materiál 1.4034 (AK5) z Medinu, tl. 3mm, kaleno taky v Medinu na 56-57HRC. Délky cca 22, 20, 10, 6 cm. Ručky z jasanu, krabička z překližky, vše od Seržanta(Laďo díkec moc), vše mořené. Chtěl jsem tam tmavší dřevo, myslel jsem si na wenge, ale jeho "pórovitost" mě odradila.

Vencál vložil tyto přílohy:
CIMG0699.JPG.jpg
CIMG0702.JPG.jpg
CIMG0705.jpg.jpg
CIMG0718.JPG.jpg
CIMG0721.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/19/2008
Pekné nože, veľmi pekné Ok , ale ten nápad s tou krabičkou ma úplne dostal Grin Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Hmm, Ok moc pěkná partička.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/19/2008
Tak to je velká paráda, vyhrál jsi siOk Ok
A to moření nemá chybuAdmire
Poznal jsem mnoho kamarádů, ale ty nejlepší v lese
ljp
Posláno:

Štamgast
Nóóóó chlapče, mám vtíravý pocit, že se mi brzy polámou všechny kuchyňáky...
Hezké, čisté, radost krájet :) Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
No teda, jako zasloužilej "domácí kuchař" musím říct, že už od pohledu to vypadá na kategorii "radost s tím dělat"Ok
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/19/2010
Tak to je krása. Co je v té krabičce za "špejle"?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Tak už je to tu? Applause Vravel si že budeš robiť len kuchyňáky. Aj keď to "len" nieje na mieste, sú parádne. Ok Nech sa ti darí.
Tá krabička je tiež paťácka.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
Teda Vencále, ty museli udělat radost ... tohle dostat darem, tak se od dénka nehnu tak týden !!! Hodně se mi líbí !!!

Ať se daří ...
Petr
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/30/2009
Teda fakt parádní soupravičkaAdmire
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum