ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Jardo, ono tam toho volného prostoru moc není. Ale jestli ho někdy budu dělat pro Tebe, klidně může být.mrGreen

Coffin bowie. Trvalo to docela dlouho, ale výsledek i s pouzdrem a stojánkem je na světě. Nakonec kudla dostala pouzdra dvě. První oldschool dřevěné a s kováním co se nosí jen tak zastrčené za opaskem a druhé trochu praktičtější kožené. Celkem má kudla 258 mm, čepel 152 mm z oceli EZH special. Záštita a rám rukojeti ze staré svářkové oceli stejně jako obústek na dřevěné pochvě. Dřevo ironwood poodložené mosaznými příložkami a nýty jsou taky mosaz. Druhá pochva je ze staré žíněnky ozdobená stejným dřevem. Stojánek kovaný. Další fotky najdete v předchozích příspěvcích, včetně toho, jak vypadá vnitřek rámové konstrukce rukojeti.

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1220023.JPG.jpg
P1220025.JPG.jpg
P1220027.JPG.jpg
P1220029.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2011
Tohle někde vidět v Muzeu tak uverim že je to 200 let starý....máš to luxusní Applause
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/26/2011
Hejkale, tak tohle je velká paráda!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
Moc pěkně jsi to udělal ! Je to nový a hned už je to starý Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Srdce kluka plesáApplause Applause Applause
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Presne tak-rustikálna záležitosť v nezameniteľnom štýle.Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:
Štamgast
Ještě jednou já Happy
Pavle, povedenej komentář, fakt mně pobavil!

A nevím, jestli jsem to už náhodou někdy nepsal, ale nakonec, proč to nezopakovat - tenhle nádech "čehosi", co mají Hejkalovo nože, to prostě nikde jinde není. A ne že by snaha občas nebyla. "Tajemné runy", apod. No, a pak přijde Hejkal, vystřihne tohle, a kdyby se kdokoliv třeba ... na hlavu stavěl Happytohle v tom mít zkrátka nebude. To nacházím jen v tomhle vláknu.
Posláno:

Štamgast
Díky všem za reakce, jsem rád, že vás to baví.

Kapesní bowie.
Jako každý kluk jsem toužil po opravdickém bowiáku. Možná tak do jisté míry začala i moje kariéra nožíře. Jenže jak šel čas, tak ten bowie tvar čepele jsem opustil, moc oblíbený u mě nebyl. Poslední dobou ho zase znovu objevuju a zjišťuju, že ho vlastně zase mám docela rád...
Zavírák do kapsy dospělého pána v sobě musí tu duši kluka trochu mít. ale chodit s kudlou u pasu po městě bude málokdo. Takže zavírák s bronzovými bolstry a jasanem na střenkách , čepelí z oceli 19 356 a nerez příložkami je přesně to, co chlap potřebuje mít každý den po ruce. (Pokud teda nežije v Německu, nebo Anglii...)
Rozměry nevím.

Prodáno

P1220034.JPG.jpg
P1220049.JPG.jpg
P1220037.JPG.jpg
P1220040.JPG.jpg
P1220042.JPG.jpg
P1220044.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Podzim, podzim přichází 🍁🍁🍁

Růža vložil tyto přílohy:
20240930_105823.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Hudson bay, co už není. Většinou si od nikoho do tvorby nožů moc nenechám kecat. Lidí, co mi donesli nějaký svůj návrh, často precizně okótovaný a nakonec odešli bez nože jsem za svou kariéru už pár potkal. Tentokrát ale s návrhem na zmuchlané účtence přišel někdo, pro koho nože dělám moc rád. Ten návrh byl tak strašně jiný, než bych to vymyslel já a navíc to prostě mělo takový neobvyklý šmrnc, že jsem prostě neodolal. Inspirací byl klasický hudson bay knife, ale v zavírací verzi a se sovineckou pojistkou. Na střenky dostal dub ze zbytků našeho stolu, bolstry ze staré svářkové oceli, příložky nerez, ocel 19 356. Rozměry netuším. A proč už není? Jednak proto, že jsem ho dnes poslal jeho majiteli, ale hlavně proto, že tak jak ta kudla vypadá na fotkách už ve skutečnosti nevypadá. Ale to vám ukážu až zítra.

Prodáno

P1220069.JPG.jpg
P1220067.JPG.jpg
P1220068.JPG.jpg
P1220061.JPG.jpg
P1220063.JPG.jpg
P1220064.JPG.jpg
P1220073.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Jsem zvědav na finální podobu. Donutilo mě to podívat se na ty Hudson Bay nože, tak jsem si trochu rozšířil obzory Happy
Posláno:

Štamgast
Hudson bay takový, jaký je doopravdy. Včera jsem sem dával kudlu co jsem celkem výjimečně dělal přesně podle návrhu jednoho mého milého a stálého zákazníka. Proč a jak víte z předchozího postu (nebo na něj mrkněte). No ale nakonec jsme se nad hotovou kudlou shodli na tom, že když mu sebereme to břicho na ručce, bude mu to slušet víc. Je to druhá věc, co dělám "strašně rád" a to je upravování hotové práce. Tady to ale myslím dopadlo parádně. Posuďte sami a klidně pište, která verze je vám bližší...
Na střenky dostal dub ze zbytků našeho stolu, bolstry ze staré svářkové oceli, příložky nerez, ocel 19 356. Jo a taky je to první kudla, na které jsem dělal žlábek. Je jenom z jedné strany a zjistil jsem, že mě to asi baví... Rozměry netuším.

Prodáno

P1220076.JPG.jpg
P1220078.JPG.jpg
P1220074.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Tak nevím, mě by se líblo něco mezi tím...Razz Tedy to bříško menší, ale ne úplně bez.
Posláno:
Štamgast
Parádní kudla! Já bych bral tu rovnou verzi, ale, tak jako tak, vzbuzuje ve mně chuť stáhnout něco z kůže, pak nůž i tu zvěřinu opláchnout v jezeře, ukrojit krajíc chleba včera upečenej v tý nový peci, co sem si onehdá přes léto ve srubu postavil, a nakonec ten krajíc pořádně natlusto namazat tou mojí zvěřinovou paštikou. Mimochodem, ten recept na ní neprozradím nikomu, protože sem ho strašně dlouho páčil z jedný squaw a fakt nechcete vědět, co všechno mně to "stálo" než povolila... Btw ta drážka, Hejkale, to je dobrý řemeslo!
Posláno:
Štamgast
Za mě mnohem lepší. Připomínalo mi to poněkud takové ty prvotiny z počátků některých vláken ... Pro mě to teď získalo mnohem větší šťávu, je to kompaktnější a hezčí. Jo, a kdybys někdy přišel o Trojkolu, můžeš zase třeba využít starou Kačenku Laugh

Pavel Vích vložil tyto přílohy:
t_íkola.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Tak nějak pokupě Wink

Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_9335.jpeg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Pavel Vích napsal:
Jo, a kdybys někdy přišel o Trojkolu, můžeš zase třeba využít starou Kačenku Laugh

Tuhle fotku mám dlouho uloženou, ještě z doby, než jsem postavil trojkolu. Jenom jsem právě neměl tu kačenu. Laugh

Karle, to právě chceme vědět co Tě to "stálo" Klidně ten příběh můžeš rozvinout...mrGreen mrGreen mrGreen
Posláno:

Štamgast
Roztloukač ořechů. Hurá! Už konečně padají. Miluju podzim. Dozrají ořechy a kamkoliv se jdu projít, potkávám ty stromy co sice letos na jaře někde omrzly, ale tady u nás to tak hrozné nebylo. Sednu pod stromem do trávy, po ruce hromádku čerstvě popadaných ořechů, nahmátnu šutr... Sakra... v trávě šutr jo? No nic, rozmáčknu jeden o druhý... ne.... tyhle naše kamenáče co tu všude rostou ani prd... No tak vezmu kudlu, bodnu mezi půlky, rozloupnu to... a co dál? Ta skořápka prostě nechce popraskat. Mydlit do toho hřbetem zavíráku celkem pomáhá, ale chce to něco pádnějšího. Prostě kus železa. Nebo zkrátka železný zavírák... Jo, tohle by šlo, tuhle kudlu prostě chceš mít na podzim v kapse. Ten pocit, že letní trencle Ti to nestáhne, protože podzimní kalhoty s páskem už mají zase svoji sezonu a zároveň vědomí, že žádný ořech mu neodolá prostě za to stojí. Solidní kus kovářsky černěné konstrukční oceli na střenkách, na čepeli spolehlivá 19 356, pro parádu jen mosazné nýtky a podložka a syrovost do dnešní mlhy je na světě. Rozměry nevím, měl necelých 20 cm otevřený, ale je to fuk, stejně je pryč. Chceš podobný? Piš do zpráv. (Vánoce se blíží, čím budeš louskat ořechy na cukroví? )
Prodáno

P1220086.JPG.jpg
P1220087.JPG.jpg
P1220089.JPG.jpg
P1220091.JPG.jpg
P1220092.JPG.jpg
P1220093.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Skvělej železňák!
Posláno:
Štamgast
Pěknej kousek železa ! není to tak dlouho, co tu proběhl tenhle tvar ručky ve dřevě, myslím ...
Je skoro tak hezkej, jako jeden takovej ze železné roury Laugh
No, čím roztloukáme ? Já na to mám už léta super louskáček - sika kleště ... Nastavíš a louskáš. A nedrtíš. Grin
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum