ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
GanGreen Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/28/2014
Zdravím pánové a dámy.
Doufám že nikoho neurazí, když tady založím i já svoji galerku.
O nože se zajímám poměrně krátce, přibližně od doby mojí registrace tady na knife.cz možná o nějáký týden dřív... Začalo to, když jsem byl nezaměstnaný, a samou nudou jsem nevěděl co počít... Pak jsem na jednom serveru narazil ná článek o Želvovi a tehdy jsem si řekl, že si musim taky zkusit vyrobit nůž.... No a od té doby do toho fušuju, vesměs se mi nic nedaří tak jak bych si představoval, ale snažím se, tak snad přijde časem zlepšení.
Moje dílna je vybavená velice prostě: 2x flexa (jedna s regulací), pár pilníků, pilka na dřevo a železo, hromada šmirglu, ruční vrtačka a lanskyho sada...red face

Ted bych sem rád nasypal fotky nožů, které jsem již spáchal, přibližně v pořadí v jakém jsem je vyrobil a dále bych to tady občas zaktualizoval, s nějákým novým počinem...

Díky za váš čas, za zkouknutí a případnou kritiku Ok

GanGreen vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
1.2.JPG.jpg
2.jpg.jpg
2.2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
P9160335.JPG.jpg
4.JPG.jpg
5.JPG.jpg

Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:

Štamgast
pokračování Confused

6.jpg.jpg
6.2.jpg.jpg
7.jpg.jpg
7.2.jpg.jpg
8.jpg.jpg
8.2.jpg.jpg
9.jpg.jpg
9.2.jpg.jpg
10.jpg.jpg
10.2.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2011
Ahoj...na začiatok celkom ujde.....nieje to nič prevratné,ale veď každý tu na fóre raz začinal...moje nože tiež nejako takto vyzerali Happy...držím ti palce do dalšej práce...študuj fórum,skúšaj a nenechaj sa odradiť neuspechom(nepodarkom)...všetko je prax,teoria a hlavne chcenie niečo dosiahnuť...
...nôž ktorý holí,neznamena že aj reže...
Posláno:

Štamgast
Nastudovany to tady mam snad cely... Ted uz je to jen o rukach a o tom nebejt linej veci poradne dotahnout, s tim mam problem Confused Grin

Kdyz uz tady pisu, zkusim vlozit fotku z mobilu, jestli mi to pujde Happy

20150827_175745.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Neco z procesu... Zitra snad finale :)
Mel to byt dar, ktery dodelavam 14 dni po terminu mrGreen

20150901_175310.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/10/2011
Nahodou to posledni jakoby leuku vypada uz dost pritazliveOkApplause Z jakych materialu je?
Posláno:

Štamgast
čepel K110 (D2) 3,5mm ručka je z bezinky (černý bez) Wink
Jsem rád že se líbí, byl to dárek pro tátovo kamaráda...
Posláno:
Pokročilý
Jsem to cetl "z benzinky", tak jsem premyslel, co za drevo prodavaji na benzinceLaugh Paradni kudel, od prvniho pohledu pracant. Kdybys jich udelal vic, nevim, nevim, jak bych odolavalNoNoNo Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Hele, hele, hele, tady se to slibně vyvíjí tím správným směremOk . Tak ať se daří dál.
Na těch posledních kuchyňácích je eben?
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:

Štamgast
Pospa: Děkuju!
Jo jo eben, doufám že mi ted někdo řekne že sem blbej a eben do kuchyně nepatří Laugh
btw. olejuje a voskuje se eben? mě to dřevo přijde tak husty, že to snad nemuže nic nasaknout Shocked

MartenP: víš co je horzně vtipný? že ten 3. vyrobenej je skoro stejná čepel (vyřezával jsem je hned po sobě) ale narozdíl od toho posledního, se na ten první nedá dívat mrGreen
Tak až nějákej podobněj zas strouhnu, budeš první komu ho ukážu Laugh
Jinak co prodávaj na benzince ti mužu říct, u nás štípaný bukový a nebo brikety Laugh

Posláno:
Pokročilý
Ja si te podobnosti vsiml. A take jsem si vsiml, ze kazdym nozem rostesHappy
Posláno:

Štamgast
Jestli je tam vidět posun, tak jsem važně rád, díky Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
GanGreen napsal:
Pospa: Děkuju!
Jo jo eben, doufám že mi ted někdo řekne že sem blbej a eben do kuchyně nepatří Laugh
btw. olejuje a voskuje se eben? mě to dřevo přijde tak husty, že to snad nemuže nic nasaknout Shocked ....................

Zkusit to můžeš ale já do ebenu nikdy nic nedostal, když ho dám do horkého oleje s voskem tak nepustí ani bublinku. Když je ale v dobrém směru říznutej a vybroušenej hodně do jemna (P2000) tak může mít vidět kresbu, malá zrcátka něco jako má buk.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Přeji dobré poledne, tak jak jsem včera slíbil, dnes konám, dodělal jsem sadu kuchyňáčků...
Jsou z Ak5Mo tušim 2,5mm a ručka z žíhanýho ebenu od Maxe (Stalker001)... změřený je nemam, kdyby to někoho zajímalo, tak to poměřim zítra, dneska už nestiham Happy

Chtěl bych zde veřejně poděkovat MacWasil-ovi za kontakt na kalení, bylo to fakt rychle, ale nakonec jsem to stejně v termínu nestihnul mrGreen každopádně DÍKY!! Ok

20150902_104042.jpg.jpg
20150902_110448.jpg.jpg
20150902_105956.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2015
Zdar chlape, nožiska vypadají moc pěkně! Všiml jsem si, že jsi z Humpolce, je to tak? Já jsem asi 10km odtamtud, takže by jsme mohli třeba někdy zajít na pivko a trochu pokecat...s nožema začínám, ale srdíčko tam je Happy
Makej na sobě tak dlouho, dokud se tvoje vzory nestanou tvými soupeři!
Posláno:

Štamgast
Čau, jo jo, jsem přímo z Humpolce, odku seš ty? Pokecat u piva mužem, ale ja sem na tom teď dost blbě s časem, předpokládám že volnějc budu mít kolem listopadu, ale tak do tý doby snad nic neuteče mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2015
Tak teď je to Dolní Město :)
Hele btw. četl jsem u tebe ve vláknu žes posílal někam kalit...můžu se zeptat na zdroj? Mám teď něco hotovýho na kalení, ale nerad bych to po těch 5ti hodinách s pilníkem zkurvil doma Grin
Makej na sobě tak dlouho, dokud se tvoje vzory nestanou tvými soupeři!
Posláno:

Štamgast
Když jsem dělal pilníkem, tak jsem si taky řikal že jestli to z kalení přijde křivý, tak se du oběsit :D Hele tip na kalení sem dostal jako soukromou zprávu, tudíš nevim jestli to mužu dál zveřejňovat, zjistim a dyštak ti to povim... Jinak sem taky posílal kalit Václavu Špičákovi (nozirske - oceli.cz) ale trvá to tam tak měsíc Wink
Jo Dolňák je kousek, jezdim se tam projet autem na Rejčkov, když potřebuju relax :D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2011
Moc hezké zpracování,,opravdu moc pěkné.Jen se mi zdá z praktického hlediska že břity by měli mít menší rádius,,měli by být trochu rovnější.Při krájení jen špičkou to bude trochu nepohodlné. .Mails
Posláno:

Štamgast
Ty jo, to me nenapadlo, no uvidime co na to povi pan bratr... Kazdopadne dekuju za kritiku, bude se hodit pro priste Ok

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum