ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Vencál napsal:
Ahoj Honzo, i ty dokladovky jsou krásné, z jak tlusté kůže to šiješ?

Tloušťka použité kůže je přibližně 1 - 1.5 mm.
Je to boj
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2011
Pořád tu slyším, že ty výrobky jsou krásné. No a na ošahání jsou ještě lepší, mám vyřešený dárek pro syna, takže veřejně: Dík, super práce Happy
Posláno:

Štamgast
Tak zase něco nového. Vzniklo to z nouze v rámci covidové karantény, když jsme zjistili, že kromě žolíkových karet nemáme doma žádné společenské hry. A hrát dámu na šachovnici vytištěné na kancelářský papír nebylo ono.

Takže jsem se do toho pustil po svém. Vznikla kožená šachovnice a sada kamenů na dámu. Plánoval jsem i šachové figury, ale to už jsem nějak nestihl. Tak třeba ještě časem...

Velikost hrací plochy cca 25x25 cm, celkové rozměry 31x31cm.

INMU vložil tyto přílohy:
IMGP8958.jpg.jpg
IMGP8965.jpg.jpg
IMGP8974.jpg.jpg
IMGP8985.jpg.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Dobrý nápad,ktorý poteší.Pekne čisto spracovanéOk
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Dobrý nápad, čistá práca.Ok
Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/6/2016
Applause Moc pěknýOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
S tými hrami je to smutné.
Ale niekto si vie poradiť.
A teda luxusne. Za ten nápad a spracovanie zaslúžená pochvala.Applause
Šachové figúrky,to už bude iná úroveň.Ale snáď sa zadarí.
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Díky za pochvaly. Byl to nápad z nouze, sežralo to spoustu materiálu i času, ale jsem rád, že jsem se do toho pustil.

Přemýšlím, jestli ty šachové figury zkusit taky nějak z kůže nebo je udělat klasicky ze dřeva. Ta kůže mě láká, ale myslím, že to bude vypadat dost humpolácky. Každopádně to bude běh na dělší trať.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Ahoj,

máš to moc pěkný Ok
Co zkusit šachový figurky kombinaci dřevo / kůže. Dřevěná kulatá základna a figurka kožená (placatá)? Sešitá ze dvou dílů, tak aby byl líc z obou stran.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/12/2018
A co třeba figurky vysoustružené z kožených kroužků navlečených a stažených na trnu- jako se dělají rukojeti nožů. Pracné ale ta šachovnice by si to zasloučila.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Sakramentsky povedené! *smeká virtuální klobouk*

Celé to vypadá tak účelně, ba luxusně, jednoduše, až bych si dokázal představit piktogramové označení jednotlivých figurek vyražené nebo vypálené na druhé sadě kamenů. Nebyla by tam kýžená hmatová odezva, ale to už záleží na úrovni cílových hráčů.
Někdo si třeba pozice v rozehrané hře pamatuje bez potřeby vizuální odezvy.

Samotnou hrací desku, respektive šachovnici, jsi něčím vyztužil nebo je to čistě jen kůže bez dalších podpůrných materiálů?
|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Díky za podněty k těm figurkám. Hodně zajímavá mi přijde ta varianta s lepenými koženými podložkami. Určitě vyzkouším, jak by se s tím pracovalo.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
M4ST3RCUT0R napsal:

Samotnou hrací desku, respektive šachovnici, jsi něčím vyztužil nebo je to čistě jen kůže bez dalších podpůrných materiálů?

Je to čistě kožené bez výztuh. Vlastní herní plocha je zapletená z 1 mm silných pásků a je nalepená na 4 mm kruponu. Okraj má pak další 4 mm. Je to poměrně tuhé. Rozehraná partie se dá bez problémů přenést.

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tak správne ošetrené 4 mm kože z krupónu sú silné sami o sebe. A ešte je tam vrchná herná vrstva.
A nič ťažké na tom ani nemá byť, skôr by možno už tie šachové figúrky boli problematickejšie. Hlavne ak by boli 3D, nie iba vyrezávané do krúžkov kože ako tieto na dámu.
Obzerám si to posledné dni zo všetkých strán z fotiek a je to naozaj veľmi vydarené...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Rád by som touto cestou vyjadril obdiv a zároveň aj poďakoval tvorcovi tejto dokladovky. Je nádherná, precízne spracovaná a navyše prišla v krásnom obale a s pekným listom. Vyobrazený rys je, aspoň pre mňa, ešte pridaná hodnota Happy. Ďakujem Applause Ok a prajem aj naďalej veľa zdaru, no a samozrejme toho zdravia.

Štefan vložil tyto přílohy:
Dokladofka.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Díky za zpětnou vazbu. Jsem rád, že můj výrobek splnil očekávání. Dává mi to motivaci do další práce.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
INMU napsal:
Díky za zpětnou vazbu. Jsem rád, že můj výrobek splnil očekávání. Dává mi to motivaci do další práce.

Ok , poslal som email ohľadom ďalšej výroby Happy.
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Opäť by som rád zaslúžene poďakoval tvorcovi úžasného opasku a púzdra na mobil Applause Applause Applause. Obe sú perfektne spracované a prekvapila a samozrejme aj potešila kapsička poslednej (finančnej) záchrany Ok a okrem iného aj osobný list Ok. To sa mi na jednej fotke teda zišlo rysov Grin. Ďakujem veľmi pekne a dúfam, že aj nabudúce Ok. Držte sa v zdare a hlavne v zdraví, Števo.

Štefan vložil tyto přílohy:
INMU.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/4/2013
Applause
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/19/2014
Krásná práce s kůžíOk
Uživatelé v tomto tématu
Guest