ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
No a keďže tvorca je okrem maximálnej šikovnosti aj veľmi skromný, tak zase uvediem jedno jeho dielo. Zadanie bolo vytvoriť nejakú taštičku na všelijaké drobnosti po vreckách (slúchadlá, zápalky, cukríky atď.). No a keďže som fanúšik do pirátskych záležitostí, bola z Janyho strany a to silne Applause Applause, ochota objednať mince a vsadiť ich to tejto taštičky. Podľa mňa navyše silne (aj vďaka použitým farbám) evokuje pirátsku vlajku čo je pre mňa ďalšie silné plus. Fotky sú tiež autorove, svoje nafotím, keď trochu vykukne slnko Happy. Tak aj touto cestou: Veľká vďaka Jany a aj naďalej veľa takej šikovnosti a zdaru Applause Applause Applause Ok Ok Ok.

Štefan vložil tyto přílohy:
Taštička_1.jpg.jpg
Taštička_2.jpg.jpg
Taštička_3.jpg.jpg
Taštička_4.jpg.jpg
Taštička_5.jpg.jpg
Taštička_6.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Ahoj,
díky za slova chvály. Jsem rád, že jsi s výsledkem spokojený. A omlouvám se, že jsem nereagoval dřív. Pár dní jsem s kamarády vandroval po horách, tak šly internety stranou.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Tak to tady zase oživím. Pustil jsem se do výroby řemeslnické brašny na nářadí. Pár obrázků z výroby už jsem dal do vlákna „Práce s kůží“. Konečně se mi podařilo brašnu dokončit, tak tady je hotový produkt.

Celkové rozměry cca 43 x 28 x 24 cm, kompletně vyrobeno z hověziny. Hlavní díly z 4 mm, poutka na nářadí a podobné prvky tenčí. Je to tank, váží bezmála 5 kg. Nezdá se to, ale je v tom 200 dm2 kůže.

Byla to spousta práce a ne všechno se povedlo, jak bych si přál, ale rozhodně zajímavá zkušenost.

INMU vložil tyto přílohy:
DSCF2489.jpg.jpg
DSCF2495.jpg.jpg
DSCF2498.jpg.jpg
DSCF2503.jpg.jpg
DSCF2501.jpg.jpg
DSCF2506.jpg.jpg
DSCF2510.jpg.jpg
DSCF2492.jpg.jpg
DSCF2512.jpg.jpg

Je to boj
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/14/2020
Nejlepsi je kapsa na pivo :D
Kazdej spravnej pan Lorenc ji ma mit
Pekne!
Jen si nejsem jistej jestli si to cilovka muze dovolit a ja bych se o to pak bal ze to odru:)
Pisu z mobilu, co nema diakritiku, pisu vetsinou z auta, tak prosim prezijte moje preklepy a pravopis, vzdyt nam jde hlavne o kudly.
Jsem primitiv a idiot, co se zajima o noze a vedu kolem toho.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
INMU napsal:
Udělal jsem několik rychlých fotek dvou věcí, na kterých pracuju, když se najde příležitost. Takže současný stav motýlku Peršan a mé variace na kukri.

Poslední fotka je záběr toho, kde teď dělámWink

To kukri je SUPER... aj Praca s kozou ti velmy ide...Ok Admire

Ja som stale spokojny s tymto Happy

golem84 vložil tyto přílohy:
D12BC72A_180A_483B_BD95_23AA6FD557C5.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Honziku, já fakt čumím, ta brašna je naprostá peckaOk
Posláno:

Štamgast
Díky všem za pochvalu.

batoo:
Řemeslo má zlaté dno, ne? Happy Samozřejmě by to cenově vyšlo úplně jinak, než sériově vyráběné brašny, ale jsem přesvědčený, že tahle bude mít násobně delší životnost. Když jsem pomáhal tátovi stavět dům, tak jsme nosili zednické skoby ve zjevně dost staré kožené brašně. Později jsem se dozvěděl, že to byla školní aktovka mého dědy, kterou pak coby zedník používal celý život. Tak doufám, že tahle bude sloužit podobně dlouho.

Pivní kapsy byly na přání a musím říct, že během výroby byly akorát k vzteku. Strašně překážely při šití.

golem84:
Ani nevíš, jak rád vidím, že je ten motýlek používáš a že je pořád pořád funkční. Je to už doba, co jsem ho pro tebe dělal. Určitě alespoň 10 let, že?
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Tak takáto brašňa, to je mimoriadne náročné,pracné dielo a uznania viac ako hodné.
Fakt poctivá náročná práca a výsledok stojí jednoznačne za to.Ok Ok Ok
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Posláno:

Štamgast
koniec roka 2010 :), stale ma neomrzel, chod ma pre mna lespi, nez BM51,ci 87 (oba mam). uz ma coto za zazite, mam trosku obavu o kovovu prilozku (okolo stop pinov), kde naraza pri flipovani (skusim vlozit foto) ale zatial drzi.. ak to povoli skusim si ich dat niekde spravit z titanu... (ale hadam nebude treba)

1C9D8762_A6A4_48A8_9438_95CC7D41BA2A.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
este spolu pre porovnanie ak nevadi...

CA99CEBC_FE57_4EBF_B2C3_822AB8F3412E.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
golem84 napsal:
koniec roka 2010 :), stale ma neomrzel, chod ma pre mna lespi, nez BM51,ci 87 (oba mam). uz ma coto za zazite, mam trosku obavu o kovovu prilozku (okolo stop pinov), kde naraza pri flipovani (skusim vlozit foto) ale zatial drzi.. ak to povoli skusim si ich dat niekde spravit z titanu... (ale hadam nebude treba)

Hmm, vidím, jak se to vyboulilo. Nejsem si jistý, z jakého materiálu jsem příložky ve tvém případě vyrobil. Už je to dávno. Je možné, že nejsou kalené. Každopádně, kdyby se to zhoršovalo a chtěl bys to řešit, budu rád, když se s žádostí o opravu obrátíš na mě a něco s tím vymyslíme.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Tak to tady zase po roce oživíme. Rád bych ukázal jeden dárek, který bude zítra věnován k padesátinám.

Rozměry cca 26x15x5 cm. Vyrobeno z 2mm kruponu. Barva Cheds, odstín bordó. Hnědá nit Slam 0,6 mm.
Bohužel se mi nepodařilo věrně zachytit barvu. V reálu je tmavší. Asi jako nějaké těžší červené víno.

DSCF2643.jpg.jpg
DSCF2641.jpg.jpg
DSCF2632.jpg.jpg
DSCF2628.jpg.jpg

Je to boj
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
ParádaOk
Pište mi prosím raději email než PM.
ost
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2010
Ach ta galanterie Ok
Moc hezké to máš Applause
dočkej času,jako host piva ostleatherzavináčgmailtečkacom
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Viděl jsem ji naživo. Je bombová, škoda, že mi barvou nejde k pleti.
Posláno:

Štamgast
Díky za pochvalu.
Včera to dopadlo dobře - kabelka udělělala velkou radost, dostal jsem pusu. Pokud to tak bude fungovat pravidelně, začnu je asi rozdávat spíš mladým holkámGrin
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Letošní kudla do klobouku. Skončila u Vencála.
Na čepeli N690, rukojeť akát. Celkové rozměry cca 245 mm, z toho čepel asi 120 mm.

Skoro šel do vlákna "Když se v dílně nedaří". Rukojeť jsem dělal nadvakrát. První pokud byl z palisandru. Ale udělal jsem moc velkou díru na trn a při tvarování ručky jsem se probrousil skrz. Musel jsem se hodně držet, abych to někam nezahodil. Ve finále si ale myslím, že tomu ten akát sluší stejně víc.

DSCF2669.jpg.jpg
DSCF2673.jpg.jpg
DSCF2651.jpg.jpg

Je to boj
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
A Vencál děkuje za krásný nůž ze kterého má radost Happy Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Zdravím, chci doporučit tohoto výrobce. Perfektní komunikace, práce nádherná. Splnil vše na čem jsme se dohodli, poradil, doporučil.... Paráda.
Inmu prosím doplňte si fotky mých zakázek.
Posláno:

Štamgast
Díky za pozitivní odezvu. Vážím si jí. Jsem rád, že má práce splnila očekávání. Snad udělá radost i pod stromečkem.

Přikládám několik fotek, aby měli ostatní představu.
Je to dámská kabelka z třísločiněné hověziny tloušťky cca 2,5 mm. Rozměry cca 40x30x10 cm (šířka, výška, tloušťka). Mosazné přezky. V podšívce jsou 4 menší kapsy a celá podšívka je na zipu, takže se dá třeba v případě znečištění odepnout a vyprat.

DSCF1043.jpg.jpg
DSCF1045.jpg.jpg
DSCF1047.jpg.jpg
DSCF1050.jpg.jpg
DSCF1051.jpg.jpg
DSCF1054.jpg.jpg

Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum