ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Michal Dohnal Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2016
Mr. Awe 2.0
Čepel ELMAX - stonewash/DLC, rukojeť stabilizovaná Jabloň, rám Ak5, titanový klip a titanový backspacer - stonewash/DLC. Čepel běhá na keramických ložiskách.
Rozměry: v otevřeném stavu: 214mm, v zavřeném stavu: 120mm a ostří: 95mm.
NA PRODEJ Michal

Michal Dohnal vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg
6.jpg.jpg
7.jpg.jpg
8.jpg.jpg
9.jpg.jpg
10.jpg.jpg
11.jpg.jpg
12.jpg.jpg
13.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
To je nádhera tohletoApplause Applause dříví, křivky, dlcéčko komplet dojem💣🎯jen ta díra na čepeli mě zachránilaLaugh 👍👍
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/25/2011
Cítím to úplně stejně jako Jarda Ok
Našel jsem se sedíc se založenýma rukama, na hranici dělící minulost a budoucnost.
Jako bych mohl zabít čas, aniž by zranil věčnost. - Thoreau
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Mě se zase zdá na starším modelu díra vymazlenější....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Mason, já tím myslel, že díry na čepelích nejsou nic pro mne; osobní preference pouze…
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/10/2015
Taky tak, díra je ok, ale na tvém noži to je nic moc.Jinak super nůž!!🤠🫵👍
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
mason napsal:
Mě se zase zdá na starším modelu díra vymazlenější....

Já to nechtěl říkat nahlas, ale absolutně souhlasím.
Ta původní více korespondovala s tvary nože a odkazovala na ně.
Celý je “vláčný”, elegantní, zaobleně-přesto-geometrický.
Ten nový, souměrně rovnoběžný průstřel je jako pěst na oko. Vůbec mi tam nepasuje.
Je ale potřeba se posouvat.
100 lidí, 100 chutí.
Třeba bude V3 dokonalý kompromis…
Posláno:
Štamgast
Díky za postřehy 👍 bude dalších 8 kousků a tak zkusím poupravit. Michal
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Zajímavé, někdy bych rád věděl, v čem jsem jiný než většina, ale druhá verze mi přijde hezčí. I když teda těžká volba, obě mají něco do sebe (a proti dírám obecně nemám výhrad Wink ).

Dovolil jsem si dvojnásobně zneužít tvoji fotku, a na prvním obrázku naznačit, co mi na v2 trochu cuká očima - nepoměr mezi rozměrem 1 (ideální), a 2 (moc tenké). Platí to asi jenom při určitém úhlu pohledu a osvětlení, jako na té konkrétní fotce. Možná by tomu trochu pomohlo ukončit falešné ostří o trochu dříve, třeba nějak do vytracena, jako na druhém obrázku ?
Ber to prosím s velkou rezervou, a ne jako nějakou kritiku - ty tvoje zavíráky jsou fantastické. Sám jsem nikdy žádnou kudlu nevyrobil, takže je mi i trochu trapně ve tvém vlákně "ventilovat moudra" red face

hpmickey vložil tyto přílohy:
ksnip_20241018_222654.png.jpg
ksnip_20241018_222736.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Díky za postřehy, další nože na kterých pracuji budou mít upravenou díru 👍👍
Někdy je to o překonávání 😅 jedna zakázka v procesu. Michal

IMG_6241.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
hpmickey napsal:
...

Mně to mlátí do oka taky. Je to přesně proto, jak je zakótováno. Vizuálně dve různé tloušťky okolo díry - to "ztenčeni" tam je takové rušivé. Když se hřbet prodlouží resp falešné ostří zkrátí, bude po problému :)
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Anafranil aspoň 75 mg pro půlku osazenstva koukám mrGreen

Poslední kudla je mega a naprosto si umím představit, že v praxi, to jest, když tu kudlu používáte, je tahle pěkná táhlá symetrická díra pro prsty úplný bájo (jo, ať vám z těch sexuálních projekcí klidně houpne, prasáci Razz).

Michale, že se v tomhle rozměru nože dá kudla naprosto pohodlně otevřít i prostředníkem (alias middlefinger flick) a v rukavicích, že jo?

A estéti, sladění s výřezem pro pojistku a výřezem pro lanyard jste si nevšimli?! Nebo fakt koukáte jen na čepel?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
hpmickey napsal:
Zajímavé, někdy bych rád věděl, v čem jsem jiný než většina, ale druhá verze mi přijde hezčí. I když teda těžká volba, obě mají něco do sebe (a proti dírám obecně nemám výhrad Wink ).

Dovolil jsem si dvojnásobně zneužít tvoji fotku, a na prvním obrázku naznačit, co mi na v2 trochu cuká očima - nepoměr mezi rozměrem 1 (ideální), a 2 (moc tenké). Platí to asi jenom při určitém úhlu pohledu a osvětlení, jako na té konkrétní fotce. Možná by tomu trochu pomohlo ukončit falešné ostří o trochu dříve, třeba nějak do vytracena, jako na druhém obrázku ?
Ber to prosím s velkou rezervou, a ne jako nějakou kritiku - ty tvoje zavíráky jsou fantastické. Sám jsem nikdy žádnou kudlu nevyrobil, takže je mi i trochu trapně ve tvém vlákně "ventilovat moudra" red face

Doporučuju se podívat na fotky 1 a 5, opravdu je to úhlem pohledu a nasvícením při focení. V reálu se s tímhle "problémem" sotva setkáš.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Tylere, pročpa asi myslíš, že slovo ztenčení mám v uvozovkách?
No protože jde jen o vizuální věc, přesně jak píšeš, záleží na úhlu pohledu. Nicméně i vizuálně člověku přece musí na noži sedět i přesto, že je 100% funkční. Wink Cool
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
A podíval ses třeba na tu poslední fotku? Co tam jako nesedí? Prostě ta čepel se zužuje, je to defacto clip point, ta čepel má špičku, jde od nejširšího nejmasivnějšího místa u rukojeti do ostrýho hrotu... tak je asi jasný, že se bude postupně zužovat, ztenčovat, přecházet... Nemluvím jen o funkčnosti, jen drbu do vás neléčenejch obsedantů, co viděj i to, co snad ani neexistuje Grin
"Thin is sharp."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/25/2021
Tyler vzpamatuj se a nemusíš tady hned všechny povýšenecky urážet.
Myslíš že si tu sežral všechen rozum světa...
Michal je dobrej, tohle se mu za mě taky na 100% ale nepovedloWink
Posláno:

Štamgast
Dovolil jsem si upozornit na fotky, který nabízejí poněkud jinej pohled na celou "situaci" a jsem si dost jistej, že odpovídají realitě o dost víc. Ten nůž je velkej. Nemá 85 mm čepel. V ruce to bude kus kudly. Tudíž i ta jakoby úzká část u vrcholu díry bude v reálu působit jinak než na fotkách. Dovolím si tvrdit, že líp. Tvar koresponduje minimálně s dvěma dalšíma výřezama na tom noži, což obecně přispívá k jednolitosti celkovýho designu. Ten úkos, kterej na některý z vás začíná zbytečně brzy, z mýho pohledu dodává noži na "dynamice", možná dokonce "agresivitě", protože opticky vede čepel jednoznačně přímo k hrotu.

A mimochodem, s Vénou (DrU2) se znám i osobně, před pár dny jsme si dokonce psali, a sám v tý konverzaci zmiňoval něco o svý posedlosti, kterou právě hodně jemu "shazuju" a rozhodně on moc dobře ví, že to myslím a píšu právě proto takhle... Zároveň podobně "ujetejch" kamarádů z Knifeu mám hodně, a dlouhý roky si vzájemně ze sebe děláme srandu v tom smyslu, že já nechápu jejich posedlost například dokonale symetrickou vyleštěnou fasetou, nad jejímž tvoření stráví hodiny života (ne, Venco, nemyslím zdaleka jen tebe), se kterou se ale pak bojí málem uříznout chleba, aby se jim "nepoškodila", a oni zase nedávají moje ruční předělávky výbrusů, a obecně broušení z ruky, a pak jen zahlásí něco ve smyslu Ty vole, jsem s těma Fallknivenama v životě neřezal do dřeva tak tvrdě jako ty teď s tím zavírákem od Civivi...

No a když k tomu schválně cpu smajlíky a uvozovky, tak holt (možná evidentně naivně, jak to tak čtu) očekávám, že zejména o sobotní noci, bude přítomen jistej nadhled a jednoduše porozumění tomu, že relativizace pohledu je nedílnou součástí života a někdy dokonce osobnostního růstu Wink

Protože až se ti polourve plastovej přední nárazník, a tebe čeká domů přes sto kilometrů, tak ho fakt nebudeš táhnout celou cestu před sebou, a riskovat, že se ti urve někde na dálnici, ale holt ho odřežeš Sebenzou, a to i když je ten plast kurva tvrdej a dost možná si u toho ostřím jebneš o asfalt pod autem... No a nebo si zavoláš odtahovku a cestou domů si budeš s tou Sébkou dělat prasátka Wink

Prostě na desetinách milimetru někdy opravdu, ale opravdu nezáleží. A mně osobně se zrovna tyhle Michalovy desetiny milimetru fakt líbí.

edit: V podstatě byste chtěli tohle... Za sebe prostě říkám, že takhle je to mnohem větší nuda, Michalovo pojetí je víc "dravčí", prostě živější.

edit 2: Jo, původní asymetrickej tvar díry mi taky přišel lepší.

Tyler vložil tyto přílohy:
BE15535_02_benchmade__1_.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Tak já se třeba na Michalovu změnu po pár konstruktivních připomínkách zde velmi těším!!👍
Nůž jsem měl letos v ruce v Příbrami i Brně. Je to na svou velikost neuvěřitelně lehká a přitom robustní kudla!! Masivní rám, silná pružinka pojistky👌, výborný úchop.
Ta díra mi tam ale osobně vadí, ale už mám pro sebe záložní plán řešení🙂😉
Tak uvidím s čím příjde Michal a já uvidím, chystám se konzultovat😉👍
Posláno:
Štamgast
Děkuju za Vaše rozpovídání. Uvidíme kam se dostanou další nože.

Mám tu poslední ze série dvaceti. Poslední dokončená zakázka.
Mr. Awe 2.0
Čepel ELMAX - stonewash/DLC, rukojeť Arizonské železné dřevo, rám Ak5, titanový klip a titanový backspacer - stonewash/DLC. Čepel běhá na keramických ložiskách.
Rozměry: v otevřeném stavu: 214mm, v zavřeném stavu: 120mm a ostří: 95mm.
Michal

1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg
6.jpg.jpg
7.jpg.jpg
8.jpg.jpg
9.jpg.jpg
10.jpg.jpg
11.jpg.jpg
12.jpg.jpg
13.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Měl jsem tu kus paroží, který si vyloženě tvarově řekl o tuhle kudlu 👍 už se těším až bude hotová.
Nůž bude na prodej. Michal

IMG_6583.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum