ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Petr Dohnal Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Petře wéwéwéčka dobře udělaný,článek o wootzu suprovej já ve volných chvílích překládám ten 13 stránkovej popis od Verhoevena,ale sou s tím trocha komplikace,čepelky nářez-já bych si vybral a to asi víš kterou(znáš mě...)V tym novým járu všecko nej a pěkný prožití těch povinných celosvětových oslav(vánoc)Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Pánove ještě jednou všem děkujeme za přáníčka, jak ESEMESKOVÁ tak EMAILOVÁ nebo i OSOBNÍ ...

Mám na Vás dotaz - na Vás japanisty - nastal čas, kdy se pustíme pro jednoho nadšence do "opravdového tanta" a domlouváme podrobnosti.
V jednom nemáme jasno - chtěl by pochvu (saju?) dřevěnou - bez lakování - s viditelným dřevem, ovšem s nějakým, co se používalo v Japonsku. Co se tak používalo? A další dotaz - co za motivy, jak a proč a co je možné a z čeho se dělaly ozdůbky (menuki?) na bocích rukojeti tsuky?).
A i když už máme nějaký koncept vymyšlený - neposlali byste mi - kdo má nějakou sbírečku postahovaných fotek, nějaké obrázky tradičních tant? Díky moc, ahojte ...Wink
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
Jsou tu sice jiní a mnohem zkušenější, ale protože jsou svátky a kdoví, kdy se ozvou, tak zatím sem hodím alespoň to malinko, co o tom mám za info já.

Dřevo na pochvy (saja) se vyrábělo z magnolia obovata.

Na menuki se používalo všechno - železo, zlato, stříbro, měď, mosaz, bronz, slitinu mědi s troškou zlata, slitinu mědi s cínem a olovem (prakticky mosaz), slitinu mědi a většího množství stříbra.
Motivy vesměs přírodní - od zprofanovaných draků, přes želvy, sokoly, volavky, vlaštovky, tygry či i hmyz (nejen pavouci), často sakura či jiné rostlinky... Sem tam nějakej Buddha, mnich či bojovník.

Fotek dýk moc nemám a ještě míň s nějakou tradiční soupravou, ale co mám, posílám (ale je to trochu velký - prdl jsem jako přílohu rovnou celou složku, tak pokud to nedojde, tak dej vědět a zkusím to zmenšit (vybrat jen to rozumnější) a poslat po kouskách - dej vědět, kolik můžeš mít velikost přijímané přílohy).
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Díky ti velice, už se na ty fotky těším.

Ahoj P.
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Petr Dohnal: jak psal gespa - originál dřevo je magnólie, česká alternativa je olše a více podrobností najdeš tady: token.cz/articles/saya.html
nebo tady:
sayashi.com/project%20pages/shirasaya.htm

dále k tvaru.. na začátek si zvol spíše jednoduché tvary, ale provedené do nejmenších detailů.. Chce dotyčný i tsubu či jen vyvýšené napojení z rohoviny? Myslím že na začátek by ti stačilo něco podobného:

Posláno:

Štamgast
jinak menuki je klasicky z mědi, tou nic nepokazíš a vyber si nějaké jednoduché tvary ať se vyhneš rytectví.. třeba takové:
www.arscives.com/bladesign/images/bamboo%20menuki.jpg
www.iaito-katana.com/iaito/sekikaji/option_images/large/menuki/m6.jpg
a pár detailnějších fotek pokud se budeš chtít "rozšoupnout" Wink
www.ricecracker.com/japanese_swords_menuki/menukipage1.htm
Posláno:

Štamgast
Chlapci dodělali jsme takovou zvláštní kudlu na zakázku, moc se nám do ní nechtělo, pomalu si na ten tvar zvykám - no má něco do sebe ...
Je to kusanec damašku, záštita taky damašková, rukojeť mamutovina.
Až se rozvítí, můžu přidat víc fotek.

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
náhodou je super....., je tam podobnost s CS outdoorsman, ale tento Vas to je parada....
Posláno:

Štamgast
No - naše zadání byl tenhle ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
Ako som napisal, je super, mne sa taky tvar celkom paci, a vyzera o dost lepsie ako predloha Wink... este Vam k novemu roku prajem nech sa Vam aj nadalej dari....
Posláno:

Štamgast
HappyPetře,solidní prácička.S tvarem se sice zcela neztotožňjuji(nesedí mi),asi bych si musel chvíli zvykat,ale provedení je parádní-líbí se mi podstatně víc než předloha(třeba je ale blbě nafocená na rozdíl od tvý kudly)Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal: Petře, víš o té kudle s ulomenou špičkou v inzerci za 700,- prý od tebe? nějak nechápu smysl toho inzerátu.. pokud to majitel ulomil tak je celkem ostuda že to chce ještě zpeněžit.. tipuju že ten tvar čepele asi není úmyslný, co?

Posláno:

Štamgast
Díky Same, vůbec jsem o tom nevěděl, zkouším zjistit o co jde. Vypadá jako naše ale neviděl jsem ji zblízka, e-mail mi taky něco říká, napsal jsem dotaz.
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Sranda je, že jsem se dozvěděl, že si ji koupil se slevou kamarád, přebrousil si jí a už z ní má kudlu - jen o té ulomené špičce nevím pořád nic.

Včera jsme dodělali malej nožík (celkově 197 mm) na zakázku, tohle je naše parketa, to mám rád. Jednoduchej damašek na čepeli, niklovej na záštitě, buvol, mamutovina, alpaka, fíbr.

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Tohle je podle mého gusta.Dobrá,hezká kudla.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
pěkné rozloučení se starým rokem, akorát nevím co hodláš ukazovat za rok, když se podívám na letošekWink
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy napsal:
pěkné rozloučení se starým rokem, akorát nevím co hodláš ukazovat za rok, když se podívám na letošekWink
LaughLaugh dašky z vůtzu a K390 ozdobený niklem...WinkLaughLaugh

Posláno:

Štamgast
Zkusil jsem vložit obrázek, naprosto bez problémů ...
Je to taková z posledních synkových kokotinek - celková délka 12 cm

Petr Dohnal vložil tyto přílohy:
katalog287zz.jpg

dohnalknives.com
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/17/2006
Pěkné, poslední dobou nějak tyhle miniaturky-ozdoby můžu.
Co futrálek?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Happy ty vogo dost dobrý, na to baby letějLaugh , Petře bacha na mladýhoWink fakt líbí, bez cukrbliků, pěkný žihadlo !!!
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum