ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Inzerce
Petr Dohnal Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/10/2002
Čau, Blacku, to víš, že smíš radit, jen si to nějak nedovedu představit - podle toho, jak to popisuješ ...

Black napsal:
Petře,nevím,jestli bych směl poradit,ale pomůže,když si k tomu kotouči vyrobíš jednoduchý forychtung,takovou soustavu tyček,jako je na centrvidli na kola,a budeš mít z boku doraz.Opřeš zboku kus,který chceš brousit,a už máš vedení.Pomůže to.Když bys chtěl,vyrobím.

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
nehodil by si sem aspon nejaky nakres, ak to nebude PD vadit?

[quote=Black]Petře,nevím,jestli bych směl poradit,ale pomůže,když si k tomu kotouči vyrobíš jednoduchý forychtung...
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Super, ale záštitu bys do toho asi neupnul ...

Dodělali jsme nůž z níže zobrazené čepele, prý pojede na lov do Namíbie - tak tam jsem taky ještě nebyl Laugh

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Blackovi udělám radost další zahnutou potvorou. Tvar jsme měli vyřízlý ještě z té minulé hromadné objednávky, ale byla dírka v čepeli, chlapi v řezárně špatně najeli a naštěstí to stihl zastavit ... No tak jsme z toho elegantně vybruslili těmi ozdobnými otvory... Wink

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
No pokusím se, tomu kolmému vyskládávání čtyřhranu asi ale nerozumím ...

Jinak, udělali jsme takovej klasickej nůž, s klasickým damaškem, nádherným dřevem (Desert Ironwood - nebo jak se to píše), tak se zase pochlubím a hlavně jsem ho tentokrátzavčasu nafotil, jdu teď šít pouzdro a zítra půjde do světa ...

... a ještě něco, na naše stránky jsme konečně umístili všechno nové nože, co jsme dělali na výstavy, takže jsem slibům učinil zadost a aktualizace je provedena Happy

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Dnes jsme dodělali takovej tvarově jednoduchej nůž, zpočátku jsme byli trochu skeptičtí, ale má svoje kouzlo, slušnej mesr Happy

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Díky Štefane, přidám ještě jeden, takovej zálesáček, narychlo zakázka, použili jsme již hotovou čepel z nabídky na našich stránkách, naštěstí existují diamantové brousítka a značku jsem tam nějak vykutal Happy.
Do těch Košic asi nejedeme, je to z ruky a mám pocit, že bylo výstav v poslední době až moc, ještě podzimní Brno a prý snad nějaká Praha týden potom ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
No k jinému tématu. Dnes se nám po pár neúspěšných pokusech podařilo něco, z čeho jsme nadšení - první úspěšná tavba!!! Tak držte palce, ať to jde slušně překovat a nejsou uvnitř nějaké ptákoviny ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Kelímek je grafitový, cca 230 Kč.

Konstrukce pece má své mouchy. Uvnitř jsou komínové, šamotové vložky - roury. Ty jsem umístíl do středu a obsypal popelem v dobré víře, že ten už neshoří a bude pěkně izolovat. No kdyby byl čistý možná, ale dostal jsem kýbl popela, kde byly i kosti a hřebíky a struska - viď Stando Laugh, a nechtělo se mi to přebírat. Ta plechová krychle je tedy uvnitř obložená bílými cihlami, uvnitř šamotový komín a vysypáno popelem. No popel se totálně spekl na spodku pece, v postatě zmizel a my to museli celé vylámat. Oni ani ty šamotové roury to nepřestály bez nehody, praskly po celé délce, ale držely, vše se tak nějak zvláštně speklo. Bíle cihly taky nejsou dobrá volba, ty už vůbec nejsou stavěny na tyto teploty, je po nich, no dostali jsme je ...
Největší prdel je ale vykoumat, jak se dostat na teplotu kolem 1550°C, jakej hořák, kolik plynu, kolik vzduchu. Když to jede, hučí to jak letadlo, až má člověk strach Happy
Přidám nějakou fotku, ale moc jich nemám, co chceš fotit na tavení železa ...
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Fotka "pece v akci" a druhá při rozebírání/vylamováni pece, i tyglík držel jako přikovaný, vše se speklo ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Další problém je v tom, že 1550°C potřebují v kelímku, místa s přímým působením plamene mohou mít i k 1900°C. Tohle vydrží, z cenově dostupných materiálů, jenom šamot a musí se ohřívat a chladit pomalu, jinak popraskáSad
Jinak pokud nevíte co s penězi, tak dokonalý materiál na takovéhle vylomeniny je korundová keramikaRazz
Posláno:

Štamgast
Díky za tipy, mám to vymyšlené s nehořlavou vatou a oplášťování plechem. Bílé cihly byly jen komínovky, no a ty dostaly na prdel Happy. Mám to tak ale spíš jen jako pojistku, kdyby něco buchlo. Alespoň mám hodně drtě, kterou to můžu vysypat Happy.
Dnes jsem to vážil - vytavená čočka má/měla 1,93 kg.
Rozřízli jsme ji na půlky, provedli počáteční ohřev a začali překovávat. Máme za sebou 40 cyklů, a dokázal jsem z zatím překovat hranolek zhruba 25x20x160 mm! Po šesti hodinách práce - neuvěřitelná pakárna! Prostě to nejde, v teplotním rozmezí zhruba 800 - 700°C, při této houževnatosti ... kovátka prokovaný ... děs.
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Viz foto ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Kdosi tu projevil zájem o tuhové/grafitové kelímky.
Tady je kontakt: www.mkz.cz vyrábí je závod ve Svitavách.
Pokud chcete cenníky, klidně Vám je pošlu, možná to bude rychlejší. Jinak jsou ochotní a pošlou prý třeba jeden kus.
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Pochlubím se posledním nožem. Moc se mi líbilo zakončení rukojeti Karlovi Lakoty, tak jsem to použil. To bílé je mroží kel a dřevo mám od Viktora Caise, nevím jak se jmenuje, ale je to tvrdý jako prase - snad to z něj vylomím, oba jsme ten název zapoměli Happy. K tomu damašku - Kendo to je ten, jak jsem dělal, když jsi byl u nás ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Jó a ten podklad Laugh, to je naše Alenka, canisterapeutický hafan, řekneš jen "zůstaň" a můžeš si na ní nafotit co chceš Happy ...
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Wootz je na světě, blbě se to fotí, je to zatím jen polotovar - ale ....Wink

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Jó, říkal jsi ve čtvrtek, žejo?

Přidám menší nožík, takovej miláček, musím ho ale líp nafotit ...

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Tak kudla z wootzu je na světě. Dal jsem jí takovou lehce orientální vizáž. Kroužky - damašek, buvol, alpaka, mamutí zub - ručka eben.

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Ještě přidám jeden, dělali jsme další dýku ...

dohnalknives.com
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum