Okuje ve svaru při výrobě damašku
|
Negativní vliv nečistot na jakost kovářského svaru je zřejmý. Jaká bude kvalita spojení dvou ocelí, pokud nečistoty v kovářském svaru záměrně ponecháme?
|
|
Jak na fotografování nožů
|
Výroba nože sama o sobě dá mnoho práce, proto si výsledek takového snažení nezaslouží fotografickou prezentaci, která samotný nůž degraduje, byť je po řemeslné stránce zpracovaný dokonale, špatná prezentace může noži snadno uškodit...
|
|
|
|
Neck knife – ideální pomocník do města
|
Rozhodl jsem se napsat krátkou recenzi na několik možná trochu neobvyklých nožů, kterými jsou neck knify, neboli nože určené k nošení na krku. Nožíky na krk představují určité konkurenty pro klasické zavíráky, se kterými je spojuje podobná délka čepele. Osobně zastávám názor, že z tohoto „klání“ vycházejí vítězně.
|
|
|
Zrzavý Orm - Recenze nešmuků
|
V poslední době jsem si oblíbil esovitě prohnuté nože připomínající trochu Grohmanny, vycházející z konceptu cestovatele, lovce a trappera George Washingtona Searse známého pod literárním pseudonymem Nessmuk. Sešly se mi v rukách celkem 4 kousky lišící se výbrusem, materiálem, velikostí a ergonomií úchopu, takže mám možnost jejich srovnání. Krom toho jsem vlastnil několik Grohmannů, takže mám i jasnou představu o tom, jak by se měl ideální nešmuk chovat.
|
|
|
|
Extrema Ratio - Rao a Nemesis
|
Dlho som sa odhodlával napísať recenziu, nie som žiaden novinár. Tu je moja prvotina. Jedná se o nože Extrema Ratio, modely "Rao" a "Nemesis".
|
|
Brusné pásy
|
Pásové brusky jsou stále častějším vybavením nožířů, ať už profesionálů, nebo nadšenců a s nimi přichází chaos v podobě mnoha typů, zrnitostí a druhů brusných pásů.
Pokusím se v tomto článku seskupit načerpané informace do podoby přehledné i těm, kteří pásovku teprve plánují.
|
|
|
Finanční sbírka - podpořte Knife
|
...vzhledem k neustále se navyšující finanční náročnosti provozu tohoto serveru vyhlašujeme finanční sbírku. Z výtěžku bude zakoupen nový server a část výtěžku bude použita na pokrýtí výdajů na hosting a přenesená data...
|
|
|
|
|