ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/15/2009
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Já ho mám,je ok,už je to dýl,co vyšel,ale zdá se mi zajímavější než obdoba vydaná u ZaNOk Jen ho teď nemůžu nějak najítCry
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/15/2009
Dík právě sem ho objednal
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 6/18/2010
Jen si dovolím upozornit,že se nechá sehnat "Manual of the Barratero" -

http://sevilliansteel.com/products.html

Dříve nesehnatelná kniha o španělské škole boje nožem.

Kdyžtak se omlouvám,pokud toto není vhodné vlákno........
Jan Niesyt
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2006
Momentálně je v Levných knihách s dostání knížka Davida Š pidlena: Vrhání nožů ve sportu a sebeobraně, stojí pod 40,- Kč, proto neváhejte a do knihy uhánějte! Laugh
"Tak jako všechny cesty vedou do Říma....někdy i všechny snahy vedou do prdele...."
Luděk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/24/2010
Prave se mi dostala do ruky nova kniha zamerena na "survival". Respektive hodne odlehcena forma survivalu, ktera neni myslena vazne, nicmene po predbeznem prolistovani velice seriozne spracovane fiktivni tema.

Prdli americane na teto knize velice ulitavaji, vznikly vasnive diskuze, internetova fora, specialni e-shopy apod. Autorem je jakysi Max Brooks, syn slavneho filmare Mela Brookse.
Na toto tema napsal jeste 2 dalsi pokracovani, ktera zatim nejsou prelozena do cestiny. Jeho druha kniha ceka na zfilmovani. Prava koupila produkcni spolecnost Plan B - vlastnikem je Brad Pitt, ktery si pravdepodobne v teto zombie-movie strihne i hlavni roli.

Collector vložil tyto přílohy:
brooks_Zombie_prirucka_preziti.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,nejen pro Brdomilce: v nakladatelství MF vyšla souhrnná kniha pana J.Čáky "Toulání po BrdechOk .Milé,fundované a velmi hezky graficky vypravené počtení a případná inspirace.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/8/2011
Tak jsem se po několika letech dokopal ke koupi bible každého "Survajvlisty".
Takže pokud si někdo někde neví rady, pokud s váma spadne letadlo a vy nemáte co žrát (pokud nejste kanibalové a nebo jste se neispirovali filmem s fotbalovým družstvem), tak vřele doporučuji už pár let starou knížku se spoustou dobrých rad.

John Wiseman SAS příručka jak přežít.

Vydalo Svojtka a Co.

Publikace obsahuje vše od tábornictví a čtení map a to až po tepelnou úpravu červů.

RazzOk

Základní lidskou slabostí je, že člověk nepředvídá bouři, když je pěkné počasí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Mam ji doma.Skvela knizka.Pokazde kdyz nemam vecer co mdelat tak si ji vezmu a procitam a vryvam si do hlavy nejake poznatky.Ok Ok Ok Ok Vrela doporucujiHappy Happy Happy
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/5/2011
Pro fandy bojových nožů dvě knihy Pohla - Bojové nože a Nože speciálních jednotek.

Jako zajímavost to není špatné, ale věděl bych i o lepších knížkách - třeba Sergeje Mitina, Nože.

Vůbec jako autor je Sergej Mitin podle mého jeden z nejlepších. Nikomu nesype žádný reklamni písek do očí a říká, co ví a co vyzkoušel. Vřele doporučuji jeho články v časopisu Prorez (čísla v pdf lze stáhnout na http://knifemagazine.ru - samozřejmě v ruštině).

Další ruský autor (nožů i knih o nich) je Igor Skryljov.On je autorem nože, který na cvičení velení námořnictva věnovalo Medvěděvovi. Skryljov má v Rusku stejně obdivovatelů jako odpůrců. Naprostá většina jeho návrhů byla připravena k výběrovým řízením na přezbrojení nejrůznějších silových struktur, některé byly přijaty do výzbroje, část je dostupná na civilním trhu. Velká část zůstala jen na papíře. Mně jeho nože neoslovily, a knihy jsem zatím ke stažení nenašel, ale určitě bych do nich rád nahlédl.
Posláno:
Pokročilý
Výběr literatury k chladným zbraním je tady (rusko- a anglickojazyčná):

http://www.artknife.am/index5.html

PS. Omlouvám se za gramatiku v předchozím příspěvku, správně má být "Mě jeho nože neoslovily...", nikoliv "Mně jeho nože neoslovily...".
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
cecomacino napsal:
John Wiseman SAS příručka jak přežít.

Jen bud v tehle nebo druhe, co mam doma (autora z hlavy nevim), udelali takove mensi nozirske faux pas - zmotali dohromady parang a kukri (resp. tvrdili, ze jsou to ruzne nazvy pro stejnou vec)...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
ja som tento rok Ježíškovi jemne naznačil, že SAS nie je politická strana,tak hádam pochopil......
výsledok dám vedieť 24.12.2011 Grin
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
http://www.cbdb.cz/kniha-11275-muz-se-srdcem-kovboje-monte-walsh Tato kniha patří rozhodně do mého top ten. Krásná věc vřele doporučuji...Applause Natočen i film, (1970, Lee Marvin a 2003, Tom Selleck ) ani jeden však se dle mého kvalitě předlohy nepřiblížil...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Jo ta kniha je Ok voni vůbec všechny knihy Jacka Schaefera a filmy by musely být o dost delší nebo na díly , aby vypověděly celý příběh...
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Teda kluci, to jste mě potěšili... fantastická knížka, mám starý, už hodně očtený vydání, taková koňáckowesternová bible...Happy Dík, jsem rád, že nejsem sám.Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Tiež ju vlastním. Nemá chybu.Ok Happy
Posláno:
Pokročilý
Pro zájemce o bojové nože doporučuji knížku Dmitrije Sillova Bojevyje noži, vydanou v r. 2010. Podle mého názoru je přinejmenším o třídu výš než publikace Pohla.

Pokud někoho zajímají ruské bojové nože a současné trendy v RF, určitě nebude zklamán. Autor zasvěceně podává přehled nejenom armádních nožů, ale i nožů různých jiných ozbrojených složek.

Dá se stáhnout snadno ve formátu DjVu (zadej Сиппов Боевые ножи скачать) nebo z adresy, kterou jsem tady nechával v jednom z dřívějších příspěvků.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/2/2011
montelie napsal:
http://www.cbdb.cz/kniha-11275-muz-se-srdcem-kovboje-monte-walsh Tato kniha patří rozhodně do mého top ten. Krásná věc vřele doporučuji...Applause Natočen i film, (1970, Lee Marvin a 2003, Tom Selleck ) ani jeden však se dle mého kvalitě předlohy nepřiblížil...Happy

Ta kniha je super Ok
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum