ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lukáš Skopeček - SPIKE Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/20/2012
Dobrý den, prosím o založení nového tématu pro vkládání mých nožířských výtvorů. Děkuji. S pozdravem SPIKE
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Založeno.
Vítej na fóru a vkládej jako o život Happy
Posláno:

Pokročilý
Vencál napsal:
Založeno.
Vítej na fóru a vkládej jako o život Happy

Díky mockrát, snad se moje výtvory budou alespoň několu líbit...Wink
Posláno:

Pokročilý
Zdravím všechny návštěvníky tohoto webu (jinak díky adminům za něj)! Dlouhá léta jsem do jisté míry usměrňoval svoji zálibu v chladných zbraních, občas jsem si nějaký ten nožík do lesa sice pořídil, ale nic extra. Jelikož je pro mne ale manuální práce jedním ze způsobu relaxace, nemohlo se stát nic jiného, než že to vyvrcholilo ve vlastní pokusy vyrobit si nůž. Prozatím tedy jen z nakupovaných čepelí, moje tvorba je totiž ještě v plenkách.mrGreen

První pokus je jedna ne zcela podařená předělávka.

SPIKE008 vložil tyto přílohy:
tramontina_commando_knife.jpg
Knife_No.1_007.jpg.jpg
Knife_No.1_008.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
DRUHÝ POKUS
Dárek při narození syna jednoho kamaráda. Čepel kovaný Polar 77, rukojeť švestka. Určitě se snese kritika na nepoměr čepele a rukojeti, ale je to záměr. Kudlička by měla být taková příruční do batůžku na cesty do lesa (prostě svačiňák s duší Grin ).

PS: Ty třešně na fotografiích jsou jen dekorační, prostě se mi líbí ta jejich temně červená barva Wink

100_7672.JPG.jpg
100_7673.JPG.jpg
100_7675.JPG.jpg
100_7678.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
TŘETÍ POKUS
Čepelka opět kovaný Polar 77 a rukojeť dub. Snaha o finku pro moji dnes již manželku (v době dokončení jsme měli čerstvě před veselkou). Byl to dárek k narozeninám, které měla 2dny po svatbě mrGreen

100_7767.JPG.jpg
100_7769.JPG.jpg
100_7772.JPG.jpg
100_7773.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
ČTVRTÝ POKUS
Čepel Polar 95 carbon, rukojeť jabloň. Dárek pro mého otce jako poděkování za pomoc při shánění drobného materiálu pro moje tvoření (fíbr, smirky, plechy, nýty, apod.). Je to taková chalupářská kudlička. Táta byl až překvapen jak skvěle mu sedla do ruky, odhadl jsem to přesně.

100_7775.JPG.jpg
100_7778.JPG.jpg
100_7780.JPG.jpg
100_7781.JPG.jpg
100_7783.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
No jo, najít jabloň bez praskliny je holt fuška. Jinak se mi to líbí, dobrý začátek Ok .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Řeším to šelakem. Zaplní a i zpevní. A kudlík je pěkný. Snesl by ale menší rozdíl mezi hřbety čepele a střenky. Tak asi tak, zdravím, Míla.
Posláno:

Pokročilý
Kabík napsal:
No jo, najít jabloň bez praskliny je holt fuška. Jinak se mi to líbí, dobrý začátek Ok .

Díky. Ten jabloňovej špalík byl sice bez viditelný praskliny, ale jak jsem to obrušoval tak ty potvory najendou vylezly...Neutral
Posláno:

Pokročilý
Ifigenie napsal:
Řeším to šelakem. Zaplní a i zpevní. A kudlík je pěkný. Snesl by ale menší rozdíl mezi hřbety čepele a střenky. Tak asi tak, zdravím, Míla.

Díky za pozitivní kritiku. Chvíli jsem nad tím přemýšlel, ale nakonec to byl záměr to udělat takto mohutnější, protože táta má pracku jak lopatu Happy Osobně vidím chybičku spíš v tom če ta čepelka je malá. Má jenom 20mm na výšku, chtělo by to něco macatějšího. Ale to přijde časem...Wink
Posláno:

Pokročilý
PÁTÝ POKUS
Tentokrát čepelka Kankaanpää Saami (105mm), rukojeť krásná švestka. Nůž je dárek pro manžela jedné známé, proto iniciály a datum narození. Nějak v poslední době nestíhám, takže foceno na rychlo, omluvte proto kvalitu fotek. Z kudličky mám dobrý pocit, snad se bude líbit i vám...

IMG_1142.JPG.jpg
IMG_1146.JPG.jpg
IMG_1151.JPG.jpg
IMG_1153.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
ŠESTÝ KOUSEK
Taková variace na myslivecký nožík. Nerezová čepelka Mikov, na rukojeti kůže a dančí parůžek. Omlouvám se za fotky, zapomněl jsem nožík zdokumentovat, takže jen takové rychlé focení před předávkou novému majiteli Neutral

CIMG0912.JPG.jpg
CIMG0916.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak po delší době zase něco hotového. Dárek pro nového kamaráda, který se věnuje "musherství". Snad mu tahle variace na finku udělá radost a dobře poslouží. Prvně jsem si zkusil i udělat kožené pouzdro, snad se mi i povedlo. Kůže má bohužel ale kazy, holt cena za to, že je z pradávné brašny na nářadí. Ale je to první pokus...Cool

PS: čepel je Polar 95

DSCN0108.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Ještě taková drobnost, která sem tedy uplně nepatří. Švagrová mi dala nalezený parůžek srnce, že prý na rukojeť. Bohužel byl ale fakt mrňavý, tak jsem jí ho radši upravil na píšťalky pro její děti. Alespoň je v lese najde podle zvuku, když se jí zatoulaj Laugh

DSCN0116.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Ahoj .Pistalky dobry napadOk
Rucky robis pekne ale tym rytinam si moc nedal hlavne "LM" na tom 5-om pokuse na parohu mi nesedi vobec skorej by som to dal na prdel>konec rucky ked uz by som to musel dat
Nech sa dari Milan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
No to je bomba nápad, ty parohový píšťalky Ok už vím co budou naši L03 dostávat za celoroční bodování Laugh
Posláno:

Pokročilý
Motorkar napsal:
Ahoj .Pistalky dobry napadOk
Rucky robis pekne ale tym rytinam si moc nedal hlavne "LM" na tom 5-om pokuse na parohu mi nesedi vobec skorej by som to dal na prdel>konec rucky ked uz by som to musel dat
Nech sa dari Milan

Díky. S těma rytinama máš pravdu. S odstupem času (jak jsem získal trochu více zkušeností) tak už se mi to taky nelíbí. Holt člověk se učí pořád. Dneska už bych to udělal jinak (jinou technologií) a lépe. Stejně tak je vidět i pokrok s těma ručkama.
Posláno:

Pokročilý
Hoochie napsal:
No to je bomba nápad, ty parohový píšťalky Ok už vím co budou naši L03 dostávat za celoroční bodování Laugh

Díky , jsem rád, že jsem inspiroval Wink Už jsem přemýšlel i na vícetónové, ale bohužel nemám vhodný parůžek. Snad časem Happy Dovnitř jsem nacpal ostrouhaný kousek vyschlé dubové kulatinky, takže si myslím, že pokud děti neztratí nebo nehodí pod vlak či auto, tak jsou píšťalky skoro nezničitelné. Beating Ok
Posláno:

Pokročilý
The Dark Hunter
Tak opět dokončený další kousek i s pouzdrem. Celková délka je 222mm. Čepelka nerez. Na ručce eben podlepený červeným fírbem (bohužel fotky dělané až v práce na stole při předávce, tak to není ani moc vidět). Za kvalitu fotek se omlouvám.

IMG_2721.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum