ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/5/2012
Já mám od soboty tuhle fajn knížku i s kuponem kdyby byla poškozená.
Rok vydání 1956.
Díky Raichu za tipOk

dandy vložil tyto přílohy:
IMG_2119.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/24/2013
Taky přidám něco. Jak se na jiných tématech probírala příručka o Jiskrové zkoušce ocelí - Alois Parma. Tak se podařilo. Věřím, že pomůže trochu proniknout do rozdílu jednotlivých ocelí.

http://uloz.to/xLqepqXu/jiskrova-zkouska-oceli-a-parma-pdf

Heslo: knife

ii47 vložil tyto přílohy:
obr.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/2/2010
Vkládám odkaz na katalog ocelí z poldovky. Jsou v něm informace o chemickém složení, tepelném zpracování, mechanické vlastnosti, použití. Zapůjčené od Jakuzy. Díky za to.

http://ulozto.cz/xX7cEkbc/uslechtile-oceli-nastrojove-pdf
heslo: knife2014
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
ii47 sem dal odkaz na knihu "Jiskrová zkouška ocelí - Alois Parma". Jenže se mi to špatně četlo, tak jsem si s tím trochu pohrál.

Tady je tentýž soubor, co nahrál ii47, jenom jsou stránky otočené tak, aby se to dalo na obrazovce číst.
Tady je soubor upravený k tisku - jedna stránka na jedné stránce.

Heslo u obou souborů je i nadále: knife
Třeba to někomu pomůže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
georgius mi půjčil knihu Historie a vývoj šroubů, o které šla řeč na Volném pokecu, tak můžete stahovat. Je to.pdf, upraveno k tisku, takže záměrně ponechané prázdné stránky.

Heslo: knife

Surg vložil tyto přílohy:
Historie_a_vyvoj_sroubu.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj, děkuji Surgu, bez Tebe by to nebylo...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Za tohle fakt díky Surgu. Hodně zajímavé čtení Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Přesně tak, jen jsem stáhnul, nakouk a těším se na večer..
Surgu, díky..

... stáhnul, nakouk těším se na večer - hele plantážníci, fakt mluvím o tý knížce!!Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/18/2012
Ďakujem Surgu. Stiahol som si to a po večeroch budem čítať. Ďakujem Surg.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
Radan Lášek: Opevnění z let 1936-38 v okolí Prahy

Codyprint | 2003 | ISBN 80-902964-5-9 | Czech | 176 Pages | PDF | 150 MB

Dvousvazková publikace je věnována zaniklé pevnostní linii na obranu hlavního města. V době zvýšeného ohrožení ČSR na konci 30. let minulého století bylo opevňováno nejen pohraničí, ale řada pevnostních linií vznikla i ve vnitrozemí republiky. Na obranu přístupů k hlavnímu městu byla vybudována 112 km dlouhá fortifikační linie, tzv. Pražská čára. Její průběh byl od Mělníka přes Velvary, Slaný, Smečno, Novou Huť pod Nižborem a Beroun ke Hlásné Třebani a poté přes brdský hřeben ke Slapům n. Vlt. Od srpna 1936 do září 1938 zde bylo postaveno 830 pevnostních objektů a desítky kilometrů překážkového systému.
Přílohová část formátu A4 obsahuje zejména kvalitní reprodukce leteckých snímků z let 1938 až 1953, na kterých je vyznačeno umístění většiny z 830 pevnostních objektů. V příloze jsou dále ukázky původní dokumentace jednotlivých stavebních úseků, terén pevnostní linie zachycený na dobových pohlednicích a výkresy stavebně nejzajímavějších pevnůstek. Celkově bylo v obou svazcích zpracováno přes 270 dobových fotografií a technických výkresů.

Rozsah 171 + 83 stran / doporučená prodejní cena obou svazků 260 Kč.

První vydání z roku 2003 je v současné době rozebráno.

http://uloz.to/xwEoE2BZ/opevneni-z-let-1936-1938-v-okoli-prahy-1-pdf
http://uloz.to/xAbHbA2G/opevneni-z-let-1936-1938-v-okoli-prahy-2-pdf

heslo:knife2014

semi vložil tyto přílohy:
Opevneni_z_Let_1936_1938_v_okoli_Prahy__Cast_1_.jpeg
Opevneni_z_Let_1936_1938_v_okoli_Prahy__Cast_2_.jpeg

Posláno:
Pokročilý
The Creative Woodturner: Inspiring Ideas and Projects for Developing Your Own Woodturning Style

Terry Martin | 2014 | HQ PDF | ISBN: 1610352181 | 154 pages | 107 Mb

Woodturning is as popular as ever -- a constantly growing segement in the woodworking world and one of the most wide-reaching woodcrafts among artists and hands-on crafters. It’s appeal is based on the short learning curve, the minimal equipment, and the sheer joy of learning to make something out of wood with one’s own hands. But, unlike a lot of crafts that rely on individuality and creative thinking, the initial techniques of woodturning must be mastered. While at first liberating, these same techniques can eventually be confining because in mastering them, one must follow the lead of others. At a certain point, woodturners can feel that mastering the techniques has become the end in itself as they lose sight of their true pursuit: to create one’s own original style. In fact, some woodturners, who believe they aren’t creative enough, will simply continue to master techniques while imitiating the style of others. Terry Martin, the author of The Creative Woodturner and a woodturning artist, instructor, and photographer for over thirty-years, believes this goes against the fundamental nature of creating and being an artist. There is no “right” or “wrong” and the pursuit of originality should be the goal of every woodturner. Best of all, creativity can be learned and the ability to think and see in one’s own artistic style can be achieved. The Creative Woodturner is not your usual “how-to” woodturning book. It won’t tell you what a chuck is, how to sharpen a scraper, or how to turn a goblet. Instead, this book is a “how-to” for unlocking curiosity, how to break the rules, and for following one’s own artistic path with confidence. Designed to give readers a wide-persepective on creativity, The Creative Woodturner begins first with insightful commentary, quotes, and examples from the woodturning and art community that will both inspire and inform. In addition, the author shares his Idea Tools: questions to ask during the planning and creative process that are as important to the creation of the woodturning project as any equipment in the shop. Finally, 16 one-of-a-kind projects – from boxes and vessles to bowls and one-of-a-kind scultpures – are featured that will spark the creative mindset of any woodturner. Each project is documented with instructions and crisp photography highlighting the key steps, techniques, and tasks necessary for completion. In taking the reader through each project, the author pulls back the curtain on his woodturning magic and shares his vision and how the Idea Tools and creative thinking emerges in each project. An inspiring and enjoyable read not only for woodturners, but for any artist, The Creative Woodturner will anyone to think and see differently so time is spent at the lathe – or whatever creative pursuit it is -- creating the original ideas instead of imitating someone else.

http://uloz.to/xHFBdhBZ/the-creative-woodturner-pdf

The_Creative_Woodturner.jpeg

Posláno:
Pokročilý
A Lesson Plan for Woodturning: Step-by-Step Instructions for Mastering Woodturning Fundamentals

James Rodgers | 2014 | HQ PDF | ISBN: 1610351819 | 114 pages | 109 Mb

Woodturning is one of the fastest growing hobbies in the United States, but most beginning woodturners don’t have access to formal training or experienced teachers. Written by a professional woodturning instructor with over a decade’s teaching experience, “A Lesson Plan for Woodturning” is a systematic, skill-building introduction that helps beginning woodturners master basic woodworking techniques on their own.

“A Lesson Plan for Woodturning” provides a complete, self-directed course in woodturning safety, tools, and techniques that will help any beginning woodturner learn the basics on his or her own time. Using methods proven in the classroom, “A Lesson Plan for Woodturning” provides the equivalent of three semester-length classes in one book.

Designed to give readers a thorough grounding in every essential woodturning technique, “A Lesson Plan for Woodturning,” is systematically organized to teach basic skills that are building blocks for mastering more complex tasks. Each lesson features projects designed to develop the specific skill discussed. The structure, order and specific exercises are based on classroom-tested experience in teaching woodturning to both adult and younger students and are well tested in the classroom.

Each project is thoroughly documented with step-by-step instructions, illustrations and photographs, showing the specific tasks, positions, and cutting motions needed to successfully complete the project. The projects are simple, direct, and focused on skill development. Readers can easily develop their own similar projects following the same general steps.

http://uloz.to/x86noJEa/a-lesson-plan-for-woodturning-pdf

A_Lesson_Plan_for_Woodturning.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Harold Murtz - The Gun Digest Book of Exploded Gun Drawings: 975 Isometric Views

Gun Digest Books | 2005 | ISBN: 0896891410 | English | 1034 pages | PDF | 45.34 MB

Detailed line drawings of 975 "exploded" (disassembled) guns- Contains a special resource section on gun parts and suppliers.

http://uloz.to/xCkuVmRj/the-gun-digest-book-of-exploded-gun-drawings-pdf

Harold_Murtz___The_Gun_Digest_Book_of_Exploded_Gun_Drawings.jpeg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/9/2013
Při úklidu knihovny jsem narazil na tyhle skvosty z mých už dávných skautských let.
To byly časy. Myslím, že jsem ani jednu nepřečetl úplně red face

klasik vložil tyto přílohy:
20140415_142045.jpg.jpg
20140415_142058.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
A ještě jedna, kdo nezná doporučuji...
Jednou za čas do ní vždy kouknu Ok

klasik vložil tyto přílohy:
20140415_141614.jpg.jpg
20140415_141752.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/15/2008
klasik napsal:
Při úklidu knihovny jsem narazil na tyhle skvosty z mých už dávných skautských let.
To byly časy. Myslím, že jsem ani jednu nepřečetl úplně red face

Taky sem hrabalHappy
Ale v dětství sem jí přečetl několikrát.

MiloslavS vložil tyto přílohy:
st1.jpg.jpg
st2.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
klasik napsal:
A ještě jedna, kdo nezná doporučuji...
Jednou za čas do ní vždy kouknu Ok

tak ten druhý obrázok(ako nôž nepoužívať),by sa mal zobrazovať na titulnej stránke tohto fóra,určite by to mnohým pomohlo Cool
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Pokročilý
Knives Illustrated - May/June 2014

English | 84 Pages | True PDF | 17MB

http://uloz.to/xmBYrNEa/knivesillustrated20140506-pdf

Knives_Illustrated___May_June_2014.jpeg

Posláno:
Pokročilý
Taky myslím.
Jednou jsem sledoval video kde někdo (ale byl to cizinec, češi myslím mají víc rozumu.. nedávno jsem ale viděl foto jak tu někdo používá nůž jako motyku takže nevim Happy ) představoval nůž seděl přitom na zemi a pěkně povídá pak řízne nějakej klacík atd. ale ukončil tu recenzi tím že bodnul nuž vedle sebe do země ....a já šel do kolen Happy
Nejsem proti nějakejm drsnej testům a předváděčkám co to vydrží, rád se podívám a kolikrát žasnu, ale dělat to potřebovat nikdy asi nebudu. Já hlavně jídlo a občas nějakej klacik, takže mě nůž vydrží věčně a nemusí bejt ze super materiálu - stačí se k němu umět chovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/4/2013
Možná by se to hodilo i do tématu "Právě jsem dokončil", ale nechci to tam svinit Laugh .

Právě jsem dokončil výrobu dvou knížek.
Rád totiž čtu z papíru a nejčastěji ve vlaku (2x denně Happy ) a k tomu je knížka ideální.

Postup:
1) z netu stáhnete PDFko
2) vytisknete na A4 stylem "brožura" - kdo může, nejlepší je to v práci Happy
3) A4 rozřežete na A5
4) přiložíte dvě A5 čtvrtky - zepředu a zezadu
5) srovnáte podle neoříznuté strany a jedné z kratších stran
6) u rozříznuté strany stáhnete mezi prkýnka (asi 1cm od kraje)
7) uděláte pilkou na železo do budoucího hřbetu zářezy
(začnete 0,5cm od kraje a s odstupem cca 2cm tak,
abyste skončili zase 0,5cm od druhého kraje, zářezy 3-5mm hluboké)
8) pořádně napatláte Herkulesem
9) režnou nebo jinou pevnou nit vložíte do zářezu uprostřed a jedete cik-cak ke kraji
a zase zpátky, při zpáteční cestě už řádně utahujete
a jedete na druhý kraj a zase zpátky a zase tam a doprostřed
10) uvolníte z prkýnek
11) prstem stáhnete zbytek lepidla a napatláte s ním vpředu a vzadu asi 1cm pruh u hřbetu
12) přelepíte hřbet předem připraveným papírem (šířka hřbetu plus ty 2cm)
13) celou přední stranu napatláte KORESem a nalepíte titulní stranu velikosti A5
14) necháte zaschnout (míň než 24hod jsem nezkoušel) a předek,
hřbet a nakonec zadek přelepte průhlednou izolepou
15) přesahy ostříhejte

Není to dokonalý, ale mám z toho radost Laugh .

Příjemnou zábavu.

Bošek vložil tyto přílohy:
DSC_5397.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum