ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Konečně jsem našel knihu, kterou mám a znám, ale chtěl jsem ji i v elektronické podobě, abych ji mohl mít u sebe. Kdo neznáte, počtěte si, kdo znáte, nemusím doporučovat.
Tady.

Surg vložil tyto přílohy:
Strach_v_hrsti_prachu.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
Swedish Carving Techniques by Willie Sundqvist

1990 | ISBN: 0942391454, 1627106731 | English | 144 pages | PDF | 35 MB

For all those looking for this much sought-after handbook, the wait is over. Originally published in 1990 and out of print for almost 10 years, Swedish Carving Techniques by Wille Sundqvist has enjoyed cult status among carvers and craftsmen and is widely considered the bible of spoon carvers. Now a brand-new issue, just like the 1990 version, can be yours. In an honest, straightforward style, Wille Sundqvist shares his love for basic hand tools and the practical objects they can produce from branches, burls, and crooked pieces of wood. He brings this simple art to life by showing you carving techniques, tips for designing spoons for maximum strength, how to shape dough bowls, butter paddles and ladles, techniques for adding decorative detailing and safety tips for enjoying this age-old craft.

http://uloz.to/xthBHN76/swedish-carving-techniques-pdf

heslo:knife2014

semi vložil tyto přílohy:
Swedish_Carving.jpeg

Posláno:
Pokročilý
John Clements, "Medieval Swordsmanship: Illustrated Methods and Techniques"

1998 | ISBN 1581600046 | 344 pages | PDF | 22 MB

From the author of Renaissance Swordsmanship comes the most comprehensive and historically accurate view ever of the lost fighting arts of Medieval knights, warriors and men-at-arms. Based on years of extensive training and research in the use of European swords, it contains highly effective fighting techniques for the sword, sword & shield, long-sword, great-sword, pole-arm and more. And with more than 200 illustrations and rare historical documents, it is a scholarly reference as well as a hands-on training guide for martial artists of all levels.

http://uloz.to/xAVCKjW4/medieval-swordsmanship-illustrated-methods-and-techniques-pdf

Medieval_Swordsmanship.jpeg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
hidalgo napsal:
klasik napsal:
Ok

tak ten druhý obrázok(ako nôž nepoužívať),by sa mal zobrazovať na titulnej stránke tohto fóra,určite by to mnohým pomohlo Cool

Súhlasím! Ale potichu dodávam, že veľa objavov vzniklo preto, že samotný objaviteľ nevedel o tom, "že sa to nedá". Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/2/2014
Trošku pohádky, ale něco podobného poslouchali před spaním jedni z největších válečníku všech dob Wink

Kareru333 vložil tyto přílohy:
Soumrak_bohů.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/9/2013
Kareru333 napsal:
Trošku pohádky, ale něco podobného poslouchali před spaním jedni z největších válečníku všech dob Wink

A odkaz ke stažení?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/19/2010
kořen napsal:
Kareru333 napsal:

A odkaz ke stažení?

http://www.uloz.to/xmLvGrW/soumrak-bohu-helena-kadeckova-pdf
Život stojí za hovno, ale v tom nejlepším slova smyslu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Pekny Gestro Ok diky...
Posláno:

Štamgast
Něco na čtení pro všechny sekerkáře a dřevorubce. Třeba by už mohly skončit všechny ty debaty, jak se dělá topůrko a jak se brousí pila...
Přikládám obsah a dvě stránky na kouknutí. Za to, že to tady vůbec máme, vděčíme nicku "obdivovatel".
Je to trochu větší - má to skoro 10 mega. Bez hesla - stahujte tady.

Surg vložil tyto přílohy:
Nářadí1.jpg
Nářadí2.jpg.jpg
Nářadí3.jpg.jpg
Nářadí4.jpg.jpg
Nářadí5.jpg.jpg
Nářadí6.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/23/2013
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/2/2014
Gestro napsal:
kořen napsal:
Kareru333 napsal:

A odkaz ke stažení?

http://www.uloz.to/xmLvGrW/soumrak-bohu-helena-kadeckova-pdf

Asi jsem jeden z toho málo looserů co ještě chodí do knihovny co? Laugh
Posláno:

Štamgast
Zdeněk Faktor - Nože a dýky.
Tady - bez hesla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/17/2006
2 surg: DAKUJEM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Tato kniha je určena všem milovníkům dřeva – zákazníkům, stavitelům, řemeslníkům a těm, kteří tento materiál milují a chtějí se dozvědět víc o zákonitostech jeho zpracování. Kácení dřeva podle měsíce, přirozené sušení kmenů přímo v lese, stavění bez jakékoliv chemie. Dýchající domy či podlahy z takového dřeva jsou pohlazením pro duši, výraznou podporou zdraví, mají ideální tepelné vlastnosti a odrušují všudypřítomné technické záření všeho druhu.

Jurajm vložil tyto přílohy:
videl_jsem_te_rust.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Nevyčerpatelná databanka matky Přírody skrývá pro nás množství odpovědí na otázky: Jak najdu dřevo, jež vydrží stovky a tisíce let? Jak postavím energeticky soběstačný dům? Existuje dřevo, jež prospívá zdraví a prodlužuje lidem život? Naučte se číst v deníku stromů a porozumět jejich řeči - odhalíte nový osvěžující pramen a (snad) začnete nově žít.

Jurajm vložil tyto přílohy:
7923bc583b5f9eb206de4e65684d0292.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2006
Nevím jestli to tu už nebylo.

Antonín Jícha,
Volné ruční kování
pro 1. a 2. ročník OU ruční kovář
1986 SNTL

tady

Open mind for a different view.
And nothing else matters ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/5/2012
Rozhodl jsem se ,nechat si vyrobit nuž z materialu který uzce souvisí s touto knihou.
Bohuže knížku jsem četl v dětství a dnes jí už nemám,skončila v propadlišti dějinSad
Tak jsem si koupil tuto knihu z roku 1951 s krásnýma ilustracema Z.Buriana.
Za 20kčShocked A znovu si jí rád přečtu po 30letech.Happy

dandy vložil tyto přílohy:
Image00001.jpg
Image00002.jpg.jpg
Image00003.jpg.jpg
Image00004.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/4/2014
Jurajm napsal:
Tato kniha je určena všem milovníkům dřeva – zákazníkům, stavitelům, řemeslníkům a těm, kteří tento materiál milují a chtějí se dozvědět víc o zákonitostech jeho zpracování. Kácení dřeva podle měsíce, přirozené sušení kmenů přímo v lese, stavění bez jakékoliv chemie. Dýchající domy či podlahy z takového dřeva jsou pohlazením pro duši, výraznou podporou zdraví, mají ideální tepelné vlastnosti a odrušují všudypřítomné technické záření všeho druhu.

Přečteno, můžu doporučit.
Skromný autor čerpající ze zkušeností vlastních i svého dědečka. Rozumně napsané i pro laika (ona to vlastně není ani žádná vědecká encyklopedie), dá se číst i na relax. Jednotlivé poučky jsou podané v poutavém příběhu s dobrým koncem.
Příjemná motivace před započetím řezbářského/truhlářského díla.
Ty nejobyčejnější věci tě mohou přinutit umírat štěstím, -Michail Šiškin-
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
dandy napsal:
Rozhodl jsem se ,nechat si vyrobit nuž z materialu který uzce souvisí s touto knihou.
Bohuže knížku jsem četl v dětství a dnes jí už nemám,skončila v propadlišti dějinSad
Tak jsem si koupil tuto knihu z roku 1951 s krásnýma ilustracema Z.Buriana.
Za 20kčShocked A znovu si jí rád přečtu po 30letech.Happy

Štorch je môj obľúbený autor.Ok Mám od neho doma asi šesť kníh.
Happy
Posláno:
Pokročilý
Knives Illustrated - November/December 2014

English | 84 Pages | True PDF | 25MB

http://uloz.to/xSUDCU87/knivesillustrated20141112-pdf

Knives_Illustrated___NovemberDecember_2014.jpeg

Uživatelé v tomto tématu