ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Knihy, časopisy Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/14/2008
Vánoční nadílka

Slovensko křížem krážem - Východní Slovensko

První z třísvazkové edice průvodců Slovensko křížem krážem. Po stručném seznámení s oblastí uvádí doporučené okružní trasy pro automobilisty a 10 tematických okruhů (příroda, církevní památky, pro rodiny s dětmi aj.). Dále je východní Slovensko představeno po jednotlivých regionech, od lokalit nejznámějších až po ty dosud turisticky neobjevené. Deset nejkrásnějších výletů na závěr je inspirací pro vlastní objevování. Připojeny jsou aktuální informace o ubytování, parkování, stravování, u kulturních zařízení a památek otevírací doba.

uloz.to/!o6QQETh1is08/slovensko-krizem-krazem-vychodni-slovensko-kniha-rar

heslo:knife2018

semi vložil tyto přílohy:
Slovensko_křížem_krážem___Východní_Slovensko.jpg

Posláno:
Pokročilý
Vánoční nadílka

Slovensko křížem krážem - Západní Slovensko

Druhý svazek Západní Slovensko završuje trojsvazkovou edici Slovensko křížem krážem. Podrobný popis celého území je rozdělen podle logicky navazujících regionů až na úroveň tradičních celků nebo okolí nejvýznamnějších měst. Průvodce obsahuje také zájmové kapitoly – Doporučené automobilové trasy poskytují návod, kudy se vydat za tím nejzajímavějším, co oblast nabízí, a kapitola Tematické celky shrnuje turisticky atraktivní lokality podle okruhů zájmu. Text je doplněn praktickými informacemi a podrobným rejstříkem.

uloz.to/!gQvSZhazdvK0/slovensko-krizem-krazem-zapadni-slovensko-kniha-rar

Slovensko_křížem_krážem___Západní_Slovensko.jpg

Posláno:
Pokročilý
Vánoční nadílka

Slovensko křížem krážem - Střední Slovensko

Třetí svazek Západní Slovensko završuje trojsvazkovou edici Slovensko křížem krážem. Podrobný popis celého území je rozdělen podle logicky navazujících regionů až na úroveň tradičních celků nebo okolí nejvýznamnějších měst. Průvodce obsahuje také zájmové kapitoly – Doporučené automobilové trasy poskytují návod, kudy se vydat za tím nejzajímavějším, co oblast nabízí, a kapitola Tematické celky shrnuje turisticky atraktivní lokality podle okruhů zájmu. Text je doplněn praktickými informacemi a podrobným rejstříkem.

uloz.to/!IPpZJNO4thLl/slovensko-krizem-krazem-stredni-slovensko-kniha-rar

Slovensko_křížem_krážem___Střední_Slovensko.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/6/2009
Hoj,
hledám knihy hodné čtení o Výběrném pěstování lesa / Přirozená obnova lesa.
Máte někdo prosím nějaké doporučení případně typ.
Děkuji za radu.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Prvé , čo ma napadlo sú vysokoškolské skriptá od Milana Sanigu Pestovanie lesa. Resp. asi napísal aj niečo čisto o výberkovom hosp. spôsobe-je jeho veľkým zástancom.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/5/2011
Semi, díky za průvodce !
RAVENCZ
Běhám, dokuď můžu
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/6/2009
corvus napsal:
Prvé , čo ma napadlo sú vysokoškolské skriptá od Milana Sanigu Pestovanie lesa. Resp. asi napísal aj niečo čisto o výberkovom hosp. spôsobe-je jeho veľkým zástancom.

Děkuji ti, jdu se dovzdělávat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Zdravím v novém roce. V "Levných knihách" vyšla kniha od E. T. Setona "Dva divoši." Je vázaná s původními ilustracemi. Taková buschkraftová klasika ze začátku 20. století, abych tak řekl. Myslím, že není potřeba zvlášť rozvádět o co jde. Líbí se mi zpracování knihy a že se opět objevila v obchodech. Cena: 99,- Kč!

obdivovatel vložil tyto přílohy:
Dva_divoši.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2009
Vyšel zajímavý speciál Svět nožů časopisu "Přežít":
http://www.epublishing.cz/prezit-special-zima-2018

:-)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
puschpull napsal:
Vyšel zajímavý speciál Svět nožů časopisu "Přežít":
http://www.epublishing.cz/prezit-special-zima-2018

To vyšlo jen v elektronické verzi, nebo i tištěné ? Díky
Posláno:

Pokročilý
Já to dnes koupil tištěné. 100 stran, 99,90 Kč
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
pro Obdivovatel:

"Dva divoši" je od mládí jedna z mých nejoblíbenějších knih.
Mám ještě dokonce vydání, které vyšlo před rokem 1989 v edici KOD (knihy odvahy a dobrodružství), a to za cenu 13,-. Kčs ... Happy
doporučuji všem, je to nestárnoucí klasika...

pro Puschpull:
Ten speciál o nožích jsem dostal loni od ježíška.
Podle mého názoru dobře udělané, pro začínajícího nožomila je to dobrá orientační pomůcka.
Rovněž doporučuji Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/8/2008
Časopis Přežít-svět nožů, měl jsem možnost ho přečíst někdy před Vánocemi. Krásné fotky a to je tak vše, autoři některých článků - "internetový odborníci" co si někde něco stáhli. Možná jim křivdím a výsledné nesmysly jsou prací redaktorů. Např. článek o finských nožích, krom obecných informací, které jsou všude dostupné jsem se dozvěděl, že "sammi knife-sámské nože" jsou velké řeznické nože, Mora je oblast ve finsku a tak když se řekne Mora znamená to nůž apod. Dvoubřitá dýka tuším Gerber je velmi vhodná třeba na sjíždění vody, to usoudili asi z názvu "boot knife". Bylo toho víc, vše takové obecné bez opravdových znalostí, prostě co šlo kde stáhnou to tam prdli. Byl jsem dost zklamán a pro lidi co se opravdu o nože zajímaní je časopis k ničemu. Ale vypadá hezky to zas jo. V podobných časopisech je to dnes trend, nedávno zde obdobný problém nastínili kluci ve vlákně o UTONECH (časopis Zbraně a náboje). Berte to jako mé konstatování a názor, ne záminku k hádání a k povětšinou bezpředmětné diskusi.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/12/2007
Judos je to jak píšeš. Akorát to byl časopis Zbraně (ne zbraně a náboje) a shodou okolností časopis Přežít je jejich výtvor taky - brněnské nakladatelství extrapublishing. Měl jsem tam psát druhý článek o utonu, ale po zkušenostech s prvním článkem jsem se na to vykašlal.
Každopádně časopis jsem dnes ještě v trafice sehnal a rád si ho o víkendu pročtu Happy
Posláno:

Pokročilý
Ohledně těch psaných informací si myslím své. Ale za to kilo je tam přeci jen monotéma nožů, spousty fotek a pár zajímavých informací by se našlo. Happy)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Přesně tak.
I přes některé nesprávné informace je to pro začátečníka docela dobrá pomůcka pro orientaci ve světě nožů. A za tu cenu to jde, když třeba porovnám cenu německého "Messermagazin" (magazín nožů) nebo "Messerkatalog" (katalog nožů), tam je u obou cena vyšší.
NO BODY IS PERFECT.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/15/2008
Pro: Rak nožomil

Máš pravdu, je to klasika. Spolu s Knihou lesní moudrosti, Rolfem zálesákem, Dobrodružnou stezkou od F. A. Elstnera. Nechtěl jsem to tady nijak nikomu nutit, abych nedostal "přes držku"Happy Ale tyhle knihy by si kluci a holky ve vhodném věku mohli přečíst. I když - dnes, nevím? Všechno najdou na nettu nebo facebooku, ale udělat něco vlastníma rukama skoro už nikdo neumí. Nedávno jsem objevil stránky bývalého spolužáka, který se zabývá výukou lesní moudrosti a dovedností v přírodě a učí tomu děti, ale i starší lidi. Využil jsem jeho nabídky a zakoupil u něj soupravu na rozdělávání ohně pomocí luku a dřevěné tyčky. V dětství jsem to několikrát pod vlivem výše uvedené literatury několikrát zkoušel, ale nikdy jsem oheň nerozdělal. Tak teď pod záminkou, že budu zaučovat vnučku, si to vyzkouším na stará kolena.Grin Ono zapálit fire steelem a tímhle udělátkem je rozdíl!
Měj se!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/3/2008
"Všechno najdou na nettu nebo facebooku, ale udělat něco vlastníma rukama skoro už nikdo neumí."
Z druhý straně tim vzniká zábavná skupina teoretiků. Už před nějakou dobou jsem na FB narazil na houbaře-teoretiky. Průšvih je, že ona teorie z zdrojů jako FB bývají strašný kraviny prokládaný reklamama a tlumočený ve stylu "všechno vim nejlíp", takže dost obdivuju lidi, co si od podobnejch kapacit nechaj poradit.
Ze strany třetí to, že si musej všechno koupit, je tak nějak ve stylu dnešní doby.
S tou tyčkou a lukem jsi mi připomněl maníka "taky z netu" co v rámci toho, že "nežijem v pravěku" místo luku používal aku vrtačku Happy
Posláno:
Pokročilý
Knives Illustrated - April 2018

English | 84 pages | True PDF | 30.5 MB

uloz.to/!AFoqvh0hU3CW/knives-illustrated-2018-04-01-pdf

Knives_Illustrated___April_2018.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast