ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Bača Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/13/2006
Hloupej dotaz amatéra. Upravuješ tepelně ty pružiny z trabiho? Ať už před broušením nebo po.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Vdaka za vsetky ohlasy! Happy Maly problem je s tou ruckou v tom, ze uz je navoskovana a tak si niesom isty ci by na tom to moridlo vobec chytilo... Shocked. Dalsi problem je, ze uz ma majitela a zohreje sa u mna iba do soboty tak neviem ci vobec budem stihat na nom este nieco porobit...

2Solim: Pruziny pred spracovanim nahrievam, narovnavam a zaroven ziham aby sa lahsie rezali/brusili. Po vybruseni nanecisto zakalim do oleja a potom dobrusim do finalneho stavu... Dotaz vobec nieje hlupy, ja som sa vypytoval zrovna tak. Radsej sa spytaj, ako by si to mal pokazit, to by Ti pokazena robota asi na nalade nepridala. Happy

2Chichin: tvar rucky som tak trochu ukradol z Tvojho navrhu, dufam ze nevadi... Wink
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Pozorovatel
[quote=baca]
2Solim: Pruziny pred spracovanim nahrievam, narovnavam a zaroven ziham aby sa lahsie rezali/brusili. Po vybruseni nanecisto zakalim do oleja a potom dobrusim do finalneho stavu... Dotaz vobec nieje hlupy, ja som sa vypytoval zrovna tak. Radsej sa spytaj, ako by si to mal pokazit, to by Ti pokazena robota asi na nalade nepridala. Happy
4bača: Díky moc za radu. Nevíš co je to za ocel? Kvůli teplotám kalení a popouštění.
Posláno:

Štamgast
Uplne presne neviem, ale malo by to byt nieco okolo 14260. Ci ta pruzina je naozaj toto, to vie len boh a vyrobca Sad . Ja kalim podla magnetu, a popustam v mikrovlnke na 180-190 st.C cca 45min.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
???oceľ v mikrovlnke ???Shocked Shocked Shocked
to musí byť vzrušo Shocked Shocked
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Shocked¨ já si dovčil myslel myslel, že mikrovlnka pracuje právě na principu vln, které ohřívají vodu v daném materiálu a nikoliv na principu tepla .... aaaaa navíc jsem kdesi četl, že kov do mikrovlnky zásadně NEEShocked
[quote=baca]popustam v mikrovlnke na 180-190 st.C cca 45min
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
jednou jsem nechal v talíří nerezovou lžíci a skvěle to jiskřilo Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
...že mikrovlnka pracuje právě na principu vln, které ohřívají vodu v daném materiálu...

No, vony ty vlny zahrivaji veskery vodivy materialy, coz je v normalni situaci voda ve varenej potravine.

...že kov do mikrovlnky zásadně NEE...

Treba takovej zlacenej okraj na taliri dela zajimave efekty Happy byt mu to dlouho nevydrzi.

Vetsi problem bych videl v tom, jak udrovat teplotu toho ohrivanyho materialu - snad jedine na cepel polozit teplomer a pak stridave poustet a zastavovat vlny.
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/30/2004
No pokud je to mikrovlnka s grilem a pustí se "grilování" tak je to OK. Pokud, ale jedeš na mikrovlny, tak bude v oceli docházet k nestejnoměrnému lokálnímu ohževu a vzniku napětí. Co se týká blesků, tak pokud je kov v dostatečné vzdálenosti od stěn trouby je to v pořádku. Já mám dokonce napsáno v návodu k mikrovlnce, že mohu použít kovové nebo pokovené nádoby pokud dodržím nějakou (už přesně nevím jakou) vzdálenost mezi stěnou trouby a nádobou.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
tak jsem zase chytřejší, holt člověk se učí furtWink
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Pozorovatel
baca napsal:
Uplne presne neviem, ale malo by to byt nieco okolo 14260. Ci ta pruzina je naozaj toto, to vie len boh a vyrobca Sad . Ja kalim podla magnetu, a popustam v mikrovlnke na 180-190 st.C cca 45min.
4bača: A jak Ti to potom drží ostří?
Posláno:

Štamgast
2All: Kliiiidek, je to mikrovlnka s teplovzduskou no a samozrejme to bezi na tu teplovzdusku... LaughLaughLaugh Ona ta mikrovnka sa mi zohreje rychlejsie ako klasicka el. rura a navyse to mam aj s teplomerom takze si to udrzuje stalu teplotu... Wink

2Solim: ostrie drzi velmi dobre, bezna praca s drevom uplne bez problemov, som spokojny... holi tiez pekne, lytka uz mam cele lyse.. Laugh
Posláno:
Pozorovatel
4bača: Díky. Doufám, že už brzy se budu moci pochlubit prvním pokusem. Bude záležet na počasí. Dělám to v nevytápěné garáži. Do obýváku mě rodina nechce pustit.Laugh
Posláno:

Štamgast
inak, pokial chcete pekny ohnostroj, dajte si do mikrovlnky pokazene CDcko... Laugh
EDIT: doporucujem na nejaky tanierik alebo inu nevodivu podlozku...
Posláno:

Štamgast
No ja vsetko robim na balkone (okrem kalenia, ktore robim u rodicov na zahrade) a tam teda tiez nieje 2x teplo... navyse mozem len vtedy ked neni zena doma, ta by ma hnala... Happy v garazi Ti aspon nefuka. Wink

šolim napsal:
4bača: Díky. Doufám, že už brzy se budu moci pochlubit prvním pokusem. Bude záležet na počasí. Dělám to v nevytápěné garáži. Do obýváku mě rodina nechce pustit.Laugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
LaughKlidně si ty ručky používej, beztak to není můj nápad a určitě jsem to někde viděl a podvědomě použilWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Mohli by ještě udělat mikrovlnku, aby v ní šlo kalit, alespoň bych věděl k čemu mi je dobrá, protože žrát se z toho nic nedá.
Posláno:

Štamgast
no, ona ta mikrovlnka je podla mna taka mala "skoroindukcna" pec, takze by to teoreticky islo keby to zvladol bez uhony magnetron... Happy btw: ja sa krmim hlavne polotovarmi, hlavne preto, ze som lenivy varit Laugh

Mudžahedin napsal:
Mohli by ještě udělat mikrovlnku, aby v ní šlo kalit, alespoň bych věděl k čemu mi je dobrá, protože žrát se z toho nic nedá.

Posláno:
Pozorovatel
[quote=baca]No ja vsetko robim na balkone (okrem kalenia, ktore robim u rodicov na zahrade) a tam teda tiez nieje 2x teplo... navyse mozem len vtedy ked neni zena doma, ta by ma hnala... Happy v garazi Ti aspon nefuka. Wink

Tak jsem včera trochu brousil. Do neděle bych chtěl být hotov. Potřebuji dárek pro známého. Máš pravdu nefouká mi tam. Obdivuji všechny co dělaj nože v "polních" podmínkách, takže i Tebe. Wink
Posláno:

Štamgast
Mate niekto skusenosti s olsou/jelsou na rucky? Maju v Baumaxe, tak som rozmyslal, ze jednu-dve dosky kupim... kresbu to nema najskaredsiu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum