ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
waitman Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/17/2006
Zkusím to. Kdysi si tady někdo postesk, že všichni se to nejdřív naučí a pak to sem sází, že není vidět vývoj. Takže zde - od začátku Happy
Posláno:
Štamgast
Vůbec první pokus. 19312, kováno u Hloha, výbrus a kalení P.D. Zbytek já, na ručce cocobolo

waitman vložil tyto přílohy:
01.jpg.jpg
02.jpg.jpg
04.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Nůž do klobouku, Lipová 2010. Kováno za pomoci a pod dohledem Kendy, kalil Slon - vše na Lipové 2009. Z klobouku tahal Kumo. Na ručce cocobolo, záštita mosaz, fíbr.

05.jpg.jpg
06.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Kolaborace s Oncudora San. On čepel, já zbytek. Na ručce bubingo, kůže, bůvol, fíbr, mosaz.

024.jpg.jpg
022.jpg.jpg
017.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Prozatím poslední věc. Kované péro na letošním dětském nožnění. Poprvé pokus o výbrus, kalil Bulis. Na ručce bocote, fíbr, celková délka 29cm, tloušťka čepele 5mm, výška 42mm. Výbrus plochý, přechází v konvex. (Na čepeli záměrně ponechány stopy po kování)

036.jpg.jpg
029.jpg.jpg
038.jpg.jpg
032.jpg.jpg
037.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
To je zatím vše. Za kritiku budu rád, no a chválou nepohrdnu Cool
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Není špatnej, ale to, co jsi mi ukazoval na Lipový, jsi zatím nepřekonal Wink Ok
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ahoj Pavle.Tak si ho konečně dotvořil.Ok Rozhodně to není žádný vytrýnkáč a to beru jako plus.Hlavně si myslím že je pro tebe důležité že sis ho od začátku až do konce udělal sám a tím k němu máš vztah ne jen jako k nástroji ale nechal si v něm i kus sebe a to je uplně vo něčem jinym.Než si nůž třeba koupit.rozhodně ti na dalším Nožnění ostudu neudělá.Koukám že jsi trošku zredukoval madélko ,nebo je to optický klam?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/30/2008
tak ta perovina dopadla dobře Ok nemlátil si tam do toho zbytečně ubouchal sis ho sám a to je velké plus
Posláno:
Štamgast
Chlapci díky. Bez Bulisa a Emila by to nedopadlo a řadím je, spolu s Westym, k apoštolům v šíření nožířské gramotnosti Grin Organizovat Lipovou a Nožnění je záslužný počin Admire
Vláďo, ručku jsem malinko stáhl, byla moc břichatá. Jěště jeden postřeh k materiálu. I taková "obyčejná" pérovina dokáže udělat hodně muziky. Seká, krájí, holí, nabrousit do jedovata jde lehce i v polních podmínkách. Uživatelsky příjemná.

041.jpg.jpg
042.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
no jako pružinovka je supr matroš .... u Bulise sem s Crokoušem prasil tůji a sekal s ním petky a plechovky a ostří zůstalo absolutně nepoznamenaný a holilo jako předtím
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
emil napsal:
tak ta perovina dopadla dobře Ok nemlátil si tam do toho zbytečně ubouchal sis ho sám a to je velké plus
Ahojte,vezmu to trochu šířeji.Na dětském Nožnění jsem měl možnost si prohlédnout a osahat krásné nože od vynikajících nožířů,které má Waitman ve sbírce.Tento,který si s pomocí kamarádů zrobil sám ,by se mohl do té sbírky směle zařadit i když není tak "vypidlaný."Když se na něj koukám ,tak bych se s ním nebál dělat cokoliv ,co noži této kategorie přísluší.Myslím ,že Bulis v předcházejícím povídání pojmenoval to "něco" co z toho nože dýchá.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...čert ví co je to za náhodu,že tento týden hned několik nožů s bocote...možná se konečně chytne tohle "nebarevný" ale moc dobrý dřevo. Kudla taková rustikální dokud se neukáže ten fíbr (jinak nic proti němu).Bez něj slušnej komanč...Moc pěkná je ta čepel vejš od Onosana...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
Čepel K390, brilantní výbrus Mat. Zbytek já, na ručce alpaka, eben, nefrit, palisandr santos. Celk. délka 22cm, čepel tlustá 4mm.

043.jpg.jpg
044.jpg.jpg
045.jpg.jpg
046.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/6/2010
Ten prvni se my moc liby. Čepel ma druhe zkošeni (secondary bevel)?
'Knifemakers don't make mistakes, they make smaller knives'
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/13/2008
Pěkný nožík,Ok .Jak sedí v ruce ta prohnutá rukojeť?Slušelo by mu pouzdro.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
waitman: pěkný, jen ten tvar ručky je netradiční.. jo jak se ti dělalo s tím palisandrem? přijde mi světlý.. já když to zkusmo potřel sádlem tak ztmavnul jak bota..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
waitman napsal:
Čepel K390, brilantní výbrus Mat. Zbytek já, na ručce alpaka, eben, nefrit, palisandr santos. Celk. délka 22cm, čepel tlustá 4mm.

Chlope nejako sa mi nepozdáva tá rúčka. Má (pre mňa opačné garde) proste ide do protismeru. Robota ako taká je fajn. Len ozrejmi svoj úmysel s dizajnom. Grin
Napriek tomu ma teší že páchaš nože.Happy
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/13/2010
Tak tenhle nůž seeeeeeee -----ti pavle taky moc poved .Je pravda že mi trochu kazí dojem ta červená linka nad a pod nefritem ale proti gustu žádnej dišputát Ps: Ten Hlůhoidní je z tvé tvorby nejhezčí
Jsou jen dvě věci na světě naprosto spolehlivé, věrný pes a dobrý nůž
Posláno:
Štamgast
Děkuji za zhlédnutí a připomínky
Davor - jestli je secondary bevel falešné ostří(na špičce), tak ne. Už tak je to vytažené do pichlavého jedu, další zeslabení není žádoucí, myslím.
K tvaru rukojeti - úmysl byl variabilní úchop, prostě aby byl nůž snadno ovladatelný zejména při řezání(na sekání je lehký), pižlání, šťourání, loupání atd...Pár lidí, co ho mělo v ruce, ho přirozeně chňaplo "pistolovým" úchopem.
Pouzdro - tady mám velké rezervy red face S kůží si nerozumím, furt se mi to nějak divně rozblemcne. Ale neva, zima před náma, na výstavě v Brně snad něco seženu a potrénuju.
Škoda (ne)kvality fotek, ale ten nefrit má v reálu pěknou kresbu. Stavím se do řady čekatelů na fotonávod(blbuvzdorný) Happy
Same - to není "ten" palisandr, nicméně opracovává se výborně, nevyštipuje se, prakticky žádné póry, ničím jsem nenapouštěl, jen přeleštil.

049.jpg.jpg
IMG_5971.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum